Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Δραματικό γεγονός! Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ

Tελικά η Ελλάδα όπως είχαν προαναγγείλει πολλοί υπουργοί δεν κατάφερε να πληρώσει τη δόση των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ και πλέον είναι η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που αθετεί τις πληρωμές της.
Τελικά η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση της και  πλέον βρίσκεται όλη η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας με ανεξέλεγκτες συνέπειες, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες.


Η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Δραγασάκη δήλωσε πως θα ζητήσει παράταση της πληρωμής από το ΔΝΤ και αξίζει να σημειωθεί πως δυστυχώς η χώρα μας είναι πλέον όπως η Ζιμπάμπουε και το Σουδάν που επίσης είχαν αθετήσει τις πληρωμές τους.

Με τη μη πληρωμή της δόσης, το ΔΝΤ θα επικοινωνήσει την Τετάρτη με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μάθει εάν υπήρξε κάποιο πρόβλημα τεχνικό. Εκεί προφανώς θα ενημερωθεί ότι η μη πληρωμή έγινε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση από το ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου πιθανότατα θα αποφασίσουν να κηρύξουν τη χώρα σε καθεστώς ληξιπρόθεσμου οφειλέτη.

Άλλωστε πλέον με την ώρα να δείχνει μία μετά τα μεσάνυχτα, η χώρα βρίσκεται εκτός ομπρέλας προστασίας της ευρωζώνης και το οποίο είχε εδώ και πέντε χρόνια που ήταν σε πρόγραμμα διάσωσης. 
newsit.gr

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/7/15 15:32

    Το Ai-Vres πανηγυρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να κάνεις πλάκα. Κανείς μας δεν εύχεται την καταστροφή της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας