Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας γιαΤο έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ»

Προς τον κ. Δήμαρχο Εορδαίας
Για: Το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ»
Παρόλο που έχει ψηφιστεί παράταση για να ολοκληρωθεί το έργο του θέματος, έχει αφεθεί στην τύχη του. Έχουν σταματήσει οι εργασίες, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκουπίδια, σωροί από οικοδομικά υλικά εγκαταλειμμένοι, να μην έχει ολοκληρωθεί η φύτευση των παρτεριών και η περιοχή να έχει εικόνα εγκατάλειψης. Αυτή η κατάσταση δυσκολεύει τη διαβίωση των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών και των επισκεπτών.
Καλείται η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
  • Ποιες ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει ώστε το έργο να ολοκληρωθεί γρήγορα
  • Ποιες ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε οι εργαζόμενοι που κατοικούν στην περιοχή του οικισμού Καρδιάς και των Εργατικών Κατοικιών να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.
Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Χόλμπα Αντωνία
Προς τον κ. Δήμαρχο Εορδαίας
Για: Την κατάσταση της κολώνας φωτισμού στο πεζοδρόμιο της οδού 25ης Μαρτίου στο ύψος του αριθμού 86
Στην βόρεια έξοδο της Πτολεμαϊδας στο πεζοδρόμιο της οδού 25ης Μαρτίου στο ύψος του αριθμού 86 βρίσκεται μια κολώνα φωτισμού που είναι έτοιμη να καταρρεύσει προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και πιθανά θύματα. Οι περίοικοι έχουν ενημερώσει τον Δήμο και προφορικά και εγγράφως με την υπ΄αριθμ. 19273/18-5-2015 αίτησή τους. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και η κολώνα κρέμεται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των συμπατριωτών μας.
Καλείται η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
  • Ποιες ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει ώστε η επικίνδυνη κολώνα φωτισμού να αντικατασταθεί γρήγορα
  • Ποιες ενέργειες έκανε ή προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε οι εργαζόμενοι που κατοικούν στην περιοχή να αισθάνονται το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Χόλμπα Αντωνία
Προς τον κ. Δήμαρχο Εορδαίας
Για: Την κατάσταση των δρόμων του οικισμού Καρδιάς και των γειτονικών Εργατικών Κατοικιών
Ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό Καρδιάς και τις γειτονικές Εργατικές Κατοικίες με την Πτολεμαϊδα (από την ανατολική πλευρά) είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν έχει πεζοδρόμια, έχει λακκούβες και είναι επικίνδυνος για τους χρήστες του. Κάθε μέρα τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των οικισμών αλλά ιδιαίτερα κινδυνεύουν οι μαθητές. Η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αυτών που τον χρησιμοποιούν και παρόλο που σημειώθηκε παλιότερα ατύχημα από «θαύμα» μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα, δοθέντος ότι το βράδυ η κατάσταση γίνεται πολύ δυσκολότερη. Κινδυνεύουν όλοι όσοι προσπαθούν να μετακινηθούν πεζοί από τις Εργατικές Κατοικίες και τον Οικισμό Καρδιάς προς τα Σχολεία, το Κολυμβητήριο και το Γυμναστήριο. Οι ευθύνες βαραίνουν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και την τωρινή που έχουν εγκαταλείψει κυριολεκτικά τις Εργατικές Κατοικίες και τον Οικισμό .
Με δεδομένο ότι και άλλοι δρόμοι του οικισμού Καρδιάς και των Εργατικών Κατοικιών είναι σε πολύ κακή κατάσταση και με λακκούβες
Καλείται η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
  • Ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε με την κατασκευή των απαραίτητων έργων να διορθωθεί και να βελτιωθεί δραστικά η κατάσταση των συγκεκριμένων δρόμων .
Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Χόλμπα Αντωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας