Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δολοφονία χαρακτήρα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Τα ακούσαμε όλα σε αυτή τη Βουλή, μάθαμε και για τη δολοφονία χαρακτήρα (character assasination) που επιχειρήθηκε εις βάρος πρώην υπουργού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Αλλο ένα λεκτικό πυροτέχνημα (βλ. ασύμμετρη απειλή και τόσα άλλα) για να μην απαντηθεί κάτι ή να δοθεί μια άλλου τύπου διάσταση σε ένα θέμα που αφορά σε αμέλεια, κακή διαχείριση ή και παράβαση του κώδικα ηθικής.
Αν δεν θέλει κάποιος να απαντήσει σε κάτι, είναι δικαίωμά του. Οπως είναι και δικαίωμα των ψηφοφόρων του να τον κρίνουν. Αλλά το να μιλάει για δολοφονία χαρακτήρα κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα, αποτελεί μια μεγάλη υπερβολή σε ένα κοινοβούλιο που βασιλεύει η παραδοξότητα.


Μπορούμε άνετα να αυτοχαρακτηριστούμε πολιτικά διωκόμενοι, υπό εκβιασμό ή ότι άλλο θέλουμε για να ψηφίσουμε μέτρα που είναι αντιλαϊκά. Επίσης, μπορούμε να δηλώσουμε “θύματα” εκφοβισμού και διακριτικής μεταχείρισης, όταν και όπου μας βολεύει.
Κάπου, όμως, πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία με τις παρλαπίπες και τα διάφορα “βαφτίσια”. Δεν χρειάζεται και τόση φαιά ουσία για να πασπαλίσεις με χρυσόσκονη το τίποτα. Οσος κι αν είναι ο εθισμός της κοινωνίας αυτή τη στιγμή στη βαρουφολογία, κάπου εκεί πίσω αντανακλαστικά χτυπάει ένα καμπανάκι ότι μας κοροϊδεύουν και χοντρά μάλιστα.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας