Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εντολή Πανούση: Δεν θα συλλαμβάνεται πια κανένας παράνομος μετανάστης!

Αλλάζουν όλα στο μεταναστευτικό καθεστώς μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
Ελεύθεροι πρόκειται να αφεθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται
Αυτό προβλέπει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με την διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρα, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρα θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο LIFO.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το υπηρεσιακό έγγραφο προβλέπει επίσης πως σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι μετανάστες θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής. Ωστόσο, ο κ. Χαρέλας δεν ήταν ακόμα σε θέση να διευκρινίσει από πότε θα ισχύσει η συγκεκριμένη εντολή.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας