Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΝΕΟΥΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΝΕΟΥΣ
του Εφημερίου π. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα, παπαδάσκαλου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και διά του (ηλεκτρονικού) τύπου τους νέους: Μύρο Δημήτριο, Μπαλάνη Γιάννη, Παπαγεωργίου Περικλή, Καρασίμο Νίκο, Τσιαπανίκα Μανώλη, Στεφανόπουλο Στέφανο και Καρανάτσιο Γεώργιο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για τον καθαρισμό του προαυλίου του Ναού και την αποκοπή των στεγνών και επικίνδυνων με πτώση κλαδιών και δέντρων του αύλειου χώρου με την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά τους.
 Ήδη κατά την πρόσφατη σφοδρή ανεμοθύελλα έγινε αποκοπή και πτώση ενός μεγάλου ξερού κλαδιού μέσα στον αύλειο χώρο, που έκοψε το καλώδιο της κεντρικής παροχής τηλεφώνου στο Ναό (ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω είναι το καλώδιο της κεντρικής παροχής ηλεκτρικού της ΔΕΗ) χωρίς (ευτυχώς) κάποια υλική ζημία ή (το χειρότερο) ανθρώπινο τραυματισμό.  

Βέβαια οποιαδήποτε εργασία υλικής μορφής στο Ναό (πρέπει να) έχει την αναγωγική της αναφορά στην όλη προσπάθεια (αγώνα) του ανθρώπου για ετοιμότητα και στην πνευματική του υπόσταση, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι εχθροί για την άλωση της ψυχής του καιροφυλακτούν ανύσταχτα έξω από την πόρτα του.

Άλλωστε η ορθόδοξη θεολογία με τη φιλοκαλία διδάσκει τη συνευθύνη, την ταπείνωση, τη μετριοφροσύνη, την αλληλοπεριχώρηση και τη διαλογικότητα, σε αντίθεση με την αλαζονεία, το ναρκισσισμό και το φανατισμό στο κλειστό υποκείμενο με το φόβο ότι ο ‘’άλλος’’ είναι απειλή που δε ‘’χωρεί’’ στην κλειστότητά του.

Καλή όδευση στο υπόλοιπο της Σαρακοστής, συνοδοιπόροι.

Ο Εφημέριος
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
1-4-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας