Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου την Καστοριά


Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του δρομικού κινήματος στη χώρα μας, με την παράλληλη προβολή και ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας, η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και τον ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου στην Καστοριά, στον εσωτερικό γύρο της λίμνης, την Κυριακή  26 Μαΐου 2013. Παράλληλα θα διεξαχθούν  αγώνες δρόμου των 10.000 μ., 5.000 μ.  καθώς και  αγώνας για τα παιδιά 700μ.-1000μ.


Πρόκειται για ένα αθλητικό δρώμενο ενταγμένο στο πρόγραμμα  «Τρέχω στην Ελλάδα-Run Greece» που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα ταυτόχρονα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν, καλλιεργώντας το αθλητικό ιδεώδες και υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Φέτος το πρόγραμμα «Τρέχω στην Ελλάδα-Run Greece» θα ξεκινήσει από τα Γιάννενα στις 19 Μαΐου, ακολουθεί η Καστοριά στις 26 Μαΐου και  έπεται  το Ηράκλειο Κρήτης (16 Ιουνίου),  η Πάτρα (Σεπτέμβριο) και  η Λάρισα  (Οκτώβριο). 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος βρέθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ , όπου σημείωσε χαρακτηριστικά:             «Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός όπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς θα σταθεί αρωγός της. Τέτοιες δράσεις που κληροδοτούν υγιή πρότυπα στα παιδιά όλων μας πρέπει να στηρίζονται με κάθε μέσο απ΄ όλους τους τοπικούς φορείς».
Στο πλαίσιο της επίσημης ανακήρυξης των αγώνων από τον ΣΕΓΑΣ ο Αντιπεριφεριάρχης θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετέχει στη μεγάλη Συνέντευξη Τύπου που  θα γίνει με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΣΕΓΑΣ, των Περιφερειαρχών και Δημάρχων των πέντε πόλεων του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας