Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΔΕΗ: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες, που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης των νέων κυβερνητικών μέτρων που αφορούν και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ΔΝΤ, την ΕΕ και με το ντόπιο κεφάλαιο, εν ονόματι  της κρίσης  προσπαθεί να ξεπουλήσει το φιλέτο της ενέργειας σε νταβατζήδες -τοκογλύφους.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες  απολύσεων  σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διαλύουν τις  εργασιακές σχέσεις. Επιχειρούν ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Κατεδαφίζουν  το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα  με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Προχωρούν σε μείωση των μισθών και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζοντας το ενιαίο μισθολόγιο.
Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς θα είναι ένα μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κατακτημένα με αίμα και θυσίες δικαιώματά μας και τις ζωές μας, για να μας γυρίσουν σ’ ένα καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.
Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη –και άρα αποτελεσματική– αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος και δεν χρωστούν τίποτε απολύτως σε όλους αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  :
·        Να παραμείνει η  ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα. 
·        Να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες.
·        Να απαγορευτούν οι  απολύσεις.
·        Να καταργηθεί η  ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.
·        Να γίνουν προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες
·        Να  μην υπάρξει καμιά άλλη περικοπή σε μισθούς και συντάξεις

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 ΜΑΙΟΥ και ώρα 11:00 στις Κεντρικές Πλατείες.


                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                           ΕΝΩΣΗ                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας