Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΚΚΕ Κομματική Οργάνωση Κοζάνης: Οι ...Δίγλωσσοι


Πριν λίγες μέρες, ο κ. Χιωτίδης, Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την δημοτική παράταξη «Τόπος να ζεις», παράταξη που –ανάμεσα στα άλλα- ψήφισε και στήριξε το φιλολαϊκό(!!!) μέτρο της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ … στο όνομα της ισότητας.
Χθες, ο κ. Μητλιάγκας, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ότι διαφωνεί κάθετα με την παραπάνω πράξη και ότι καμία στήριξη δεν είναι δεδομένη.

Η διγλωσσία, η διπροσωπία υπήρξε ανέκαθεν προνομιακό χαρακτηριστικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρέχουσα περίοδο εκφράζεται με κάποια στελέχη να είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και κάποια άλλα (μειοψηφία) να είναι υπέρ της εξόδου. Με κάποια στελέχη να είναι υπέρ της αναστολής του μνημονίου και κάποια άλλα υπέρ της κατάργησης. Όλοι με διαφορετικές φωνές για να πετύχουν τον εξής ένα και ενιαίο σκοπό: την διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που εκ των πραγμάτων θα είναι αντιλαϊκή.
Και επειδή κάποιοι θα αντιτείνουν ότι αυτή η διγλωσσία είναι ανώτερη έκφραση της δημοκρατίας, ότι ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις δήθεν προσωπικές του απόψεις χωρίς κόστος, τους απαντάμε εκ των προτέρων ότι δίγλωσσοι είναι μόνο αυτοί που θέλουν να κοροϊδέψουν, να σπείρουν συγχύσεις, να εμφανίζονται στα λόγια ως «φίλοι του λαού» και στην πράξη ως εχθροί του. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία από τις πολλές δημοκρατικές φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή υπάρχει εμπειρία, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τον κόσμο της δουλειάς όσον αφορά τη στάση του απέναντι στο… νέο ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ. Όσον αφορά εκείνο το αμίμητα ειπωμένο από τον κ. Μητλιάγκα περί δημοτικής αρχής, συνέχειας της αδιαφάνειας της εποχής Κουκουλόπουλου, έχουμε να σημειώσουμε ότι χρειάζεται ή περίσσιο θράσος ή βαθειά αυτογνωσία για να κατακεραυνώνεις την δημοτική αρχή που στήριξες, ενίσχυσες και ταυτίστηκες μαζί της για 17 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας