Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου"

«Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. οσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν. Αυτό δήλωσε η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία προχώρησε σήμερα στην κατάθεση σειράς αγωγών για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ.
Η κυρία Παπανδρέου στρέφεται κατά όσων, όπως υποστηρίζει την ενέπλεξαν, χωρίς καμία έρευνα, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία διασταύρωση πληροφοριών ως όφειλαν στην υπόθεση της λίστας Lagarde και του περιβόητου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων, διασύροντας διεθνώς την προσωπικότητά της και το επώνυμό της.
Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται νομικά εναντίον:

  • Του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ,
  • του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ
  • και του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.
  • Του «ΔΟΛ», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας που εκδίδει το Πρώτο Θέμα, του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της εφημερίδας και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.
  • Της εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία» του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων.
Με την αγωγή της η κυρία Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους τρεις εκδότες των εφημερίδων.
Τι υποστηρίζει στο σκεπτικό της αγωγής της
Τη σύσκεψη του ΣΔΟΕ στις 2/10/2012 στην οποία ο κ. Λέκκας φέρεται να έχει δηλώσει πως "άκουσε" ότι δικαιούχος του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων στη λίστα Lagarde είναι η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου. Την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλου, στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη – Μουζακίτη, στις 3/10/3012 όπου ο κ. Στασινόπουλος καταθέτει το τι είπε ο κ. Λέκκας στη σύσκεψη του ΣΔΟΕ ότι είχε "ακούσει". Την παρόμοια κατάθεση του κ. Καραμάνου. Την απουσία οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς στην κατάθεση του κ. Λέκκα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ότι είχε αναφερθεί σε οποιοδήποτε όνομα στη σύσκεψη. Τα γνωστά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "ΒΗΜΑ της Κυριακής" και "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" στις 2/12/2012 με τα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως εμπλεκόμενη στη λίστα Λαγκαρντ και δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομυρίων δολαρίων. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής" στις 10 και 12/2/2013 που επαναλαμβάνουν το μύθο εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις.
Μετά το σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα στις 2/12/2012, η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου υπενθυμίζει ότι υπέβαλε αίτηση προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη και έλαβε νόμιμα αντίγραφα των καταθέσεών των κ.Στασινόπουλου, κ. Καραμάνου και κ. Λέκκα. Από τα αντίγραφα των καταθέσεων αποδεικνύονται τα εξής:
1. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τα άλλα δύο εναγόμενα μεγαλοστελέχη του, όταν έδωσαν κατάθεση στους Πεπόνη - Μουζακίτη παραδέχονται ότι δεν είχαν λάβει γνώση καμίας λίστας συνεπώς δεν γνώριζαν εάν το όνομά της κ. Παπανδρέου περιλαμβανόταν όντως στη λίστα.
2. Οι κ. Στασινόπουλος και κ. Καραμάνος καταθέτουν πως "άκουσαν" τον κ. Λέκκα να λέει στη σύσκεψη στο ΣΔΟΕ πως είχε "ακούσει" ότι πίσω από το λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Ο δε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλος, αντί να ρωτήσει τον κ. Λέκκα από πού προέρχεται αυτή η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο έκρινε που θα τους οδηγούσε σε κάποιο στοιχείο και στον πραγματικό δικαιούχο της κατάθεσης, είπε στην κατάθεσή του στους κ.κ. Πεπόνη – Μουζακίτη το εξής για τον κ. Λέκκα: «Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα δε λες το όνομα να μας φύγει η περιέργεια; Και ο κ. Λέκκας ανέφερε το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου». Και από αυτήν την ερωταπάντηση που έγινε κατάθεση στον κ. Πεπόνη και που μόνο σε συζητήσεις φίλων σε χώρους αναψυχής απαντάται, κατασκευάστηκε από τους υπεύθυνους των εναγόμενων εφημερίδων ότι η κα Παπανδρέου ήταν δικαιούχος αμύθητου ποσού και περιλαμβανόταν στη λίστα Lagarde!
Αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου για τους κυρίους Στασινόπουλο, Καραμάνο και Λέκκα:
«Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ , ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος, και οι Διευθυντές κ.κ. Καραμάνος και Λέκκας, με τους εναγόμενους υπεύθυνους σύνταξης και δημοσίευσης των εφημερίδων, με πρόθεση να πλήξουν εμένα και την οικογένειά μου, παρουσιάζοντας μας ως εμπλεκόμενους σε αδιαφανείς παράνομες οικονομικές συναλλαγές που μας αποφέρουν έσοδα μυθικών ποσών, με παρουσίασαν άνευ καμίας έρευνας ή διασταύρωσης στοιχείων ως όφειλαν, ως δικαιούχο κατάθεσης του ως άνω ποσού, κατά τρόπο που να φαίνεται ότι αυτό αποτελούσε στοιχείο έρευνας του ΣΔΟΕ, ώστε να μην αφήσουν καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος μιας κατάθεσης τεράστιου ποσού και ότι εμπλέκομαι σε αξιόποινες ατιμωτικές πράξεις οικονομικών συναλλαγών με διάθεση μαύρου χρήματος, εφόσον ουδέποτε θα μπορούσα να διαθέτω ένα τέτοιο ποσόν σε οποιοδήποτε νόμισμα, εκτός εάν είχα αναπτύξει έκνομες δραστηριότητες με αδιαφανείς πόρους και εισοδήματα».
«Σε αυτές τις αναφορές απάντησε με διάψευσή του ο κ. Λέκκας, πλην όμως όλα τα δημοσιεύματα φέρονται να τον «δείχνουν» ως υπεύθυνο της ψευδούς διάδοσης και ότι τον επικαλούνται οι κύριοι Στασινόπουλος και Καραμάνος. Οι κύριοι Στασινόπουλος και Καραμάνος ουδέποτε διέψευσαν τα όσα τους αποδιδόντουσαν στα δημοσιεύματα αυτά, αντίθετα στα επίδικα δημοσιεύματα, ο πρώτος των εναγομένων φέρεται να δηλώνει ότι εμμένει στην άποψή του ότι εμπλέκομαι στη «λίστα Lagarde». Mετά τη δημοσίευση των επιδίκων δημοσιευμάτων ενώ ανέγνωσαν τα δημοσιεύματα και αντελήφθησαν ότι συκοφαντούμαι αναίτια με τις φερόμενες καταθέσεις τους, καθόσον οι καταθέσεις τους αφορούσαν ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΟΧΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, δεν έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση και να δηλώσουν δημόσια ότι οι καταθέσεις τους αυτές, που έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου 2012 αφορούσαν χρονικο διάστημα για το οποίο δεν είχαν δει τη λίστα και ότι αυτό που κατέθεσαν ήταν ένα άκουσμα που μετέφερε στην σύσκεψη της 2-10-2012 ο κ. Λέκκας, ότι δηλαδή συμπεριλαμβανόταν το δικό μου όνομα στη λίστα και ότι όταν εν τω μεταξύ είδαν τη λίστα αυτό το «άκουσμα» δεν ευσταθούσε. Αντιθέτως οι κύριοι Στασινόπουλος και Λέκκας άφησαν από τις 2-12-2012 να αιωρείται ότι δήθεν κρύβομαι πίσω από μία κατάθεση μυθικού ποσού και δήθεν έχει προκύψει από έρευνα του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασυρθώ εντός και εκτός Ελληνικής Επικράτειας, ως εμπλεκόμενη σε διαδρομές μαύρου χρήματος.
Οι κύριοι Στασινόπουλος, Καραμάνος και Λέκκας, προφανώς για λόγους αήθους μικροπολιτικής και για να θίξουν και να προσβάλουν όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικογένεια μου, με τις ως άνω αλληλοαναιρούμενες καταθέσεις, προϊόν ενός υποβολιμιαίου ως εκ της διαψεύσεώς του ακούσματος, που φέρεται να μετέφερε στην σύσκεψη της 2-10 -2012 ο κ. Λέκκας, χωρίς τότε άπαντες να έχουν δει ουδεμία λίστα όπως οι ίδιοι κατέθεσαν, πυροδότησαν όλα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος μου...»
Εξίσου σφοδρό είναι το κατηγορώ που εξαπολύει η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου εναντίον των 3 εφημερίδων:
«Οι συντάκτες των επίδικων δημοσιευμάτων, έχοντας τύποις και ουσία εξ επαγγέλματος τις υποχρεώσεις τηρήσεως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως ελέγχου της αληθείας των στοιχείων που επικαλούνται, διασταυρώσεως αυτών, του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, αντικειμενικότητας των ειδήσεων ή πληροφοριών και αποφυγής κάθε κειμένου που θα προσέβαλε βάναυσα κα αναίτια την προσωπικότητα μου, την τιμή και την υπόληψή μου, κατά τη δημοσίευση των κειμένων τους που με αφορούσαν αποκλειστικά, ουδέποτε διασταύρωσαν την είδηση και ουδέποτε απευθύνθηκαν πριν τη δημοσίευση σε εμένα για να με ρωτήσουν περί της επίμαχης κατάθεσης. Αυτό βεβαίως δεν έγινε διότι η πρόθεσή τους ήταν να διαχυθούν συκοφαντικές και ατιμωτικές ειδήσεις εις βάρος μου και να παρουσιαστώ ως τελούσα βαρύτατες αξιόποινες πράξεις».
«Διέδωσαν, με τα επίδικα δημοσιεύματα, σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις εις βάρος μου, ωθούμενοι από το ταπεινό κίνητρο της αύξησης της κυκλοφορίας των φύλλων τους και εν γένει της αγοραστικής τους δύναμης, καθώς και λόγους παρασιτικής πολιτικής μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια είδηση θα αποτελέσει τεράστιο σκάνδαλο, εφόσον αφορούσε πασίγνωστο πρόσωπο της χώρας μας, σύζυγο και μητέρα πρωθυπουργών της χώρας. Γνώριζαν οι εναγόμενοι την ακαριαία αναπαραγωγή των ως άνω επιδίκων συκοφαντικών ειδήσεων εις βάρος μου εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, όπως και έγινε δημιουργώντας την πεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και εκτός αυτής ότι δήθεν η οικογένειά μας είναι άτιμη, με επίορκους, που πλούτισαν και διαθέτουν τεράστια ποσά και τα εξάγουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Μια απλή ανάγνωση των σχολίων των αναγνωστών που ακολουθούν τα επίδικα δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των ιδίων εφημερίδων, το αποδεικνύει περίτρανα. Οι δε τίτλοι που χρησιμοποιήθηκαν, για παράδειγμα «Καταθέσεις φωτιά» - «Το ΣΔΟΕ "μαδάει" τη Μαργαρίτα» - «Εμπλέκουν την Μαργαρίτα στη λίστα Λαγκάρντ» - "Κατονομάζουν τη μητέρα του κ. Γ. Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ", είχαν στόχο να προκαταλάβουν τον αναγνώστη, ότι δήθεν έγινε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη και αποκαλύφθηκε ότι ο μεγαλοφοροφυγάς ήμουν εγώ και μάλιστα ότι η πληροφορία αυτή βγήκε από τα στόματα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΔΟΕ»
«Οι εναγόμενοι με πρόθεση να πλήξουν εμένα, τον υιό μου Γιώργο Παπανδρέου και όλη την οικογένειά μου, παρουσιάζοντας μας ως εμπλεκόμενους σε αδιαφανείς παράνομες οικονομικές συναλλαγές που μας αποφέρουν έσοδα μυθικών ποσών με παρουσίασαν ως δικαιούχο κατάθεσης του ως άνω ποσού κατά τρόπο που να φαίνεται ότι αυτό αποτελούσε στοιχείο έρευνας του ΣΔΟΕ, ώστε να μην αφήσουν καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος μιας κατάθεσης τεράστιου ποσού και ότι εμπλέκομαι σε αξιόποινες ατιμωτικές πράξεις οικονομικών συναλλαγών με διάθεση μαύρου χρήματος, εφόσον ουδέποτε θα μπορούσα να διαθέτω ένα τέτοιο ποσόν σε οποιοδήποτε νόμισμα, εκτός εάν είχα αναπτύξει έκνομες δραστηριότητες με αδιαφανείς πόρους και εισοδήματα».
«Προκειμένου λοιπόν να επιτύχουν τη συκοφαντική είδηση και να αναπαραχθεί αμέσως εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, πράγμα το οποίο γνώριζαν, εφόσον η είδηση αφορούσε την οικογένεια Παπανδρέου, παρουσίασαν στο επίδικο δημοσίευμα το περιεχόμενο των καταθέσεων των υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ, ως αποκαλυπτική είδηση ότι δήθεν είμαι δικαιούχος αυτής της κατάθεσης με στοιχεία των καταθέσεων του ΣΔΟΕ, αποκρύπτουν ότι τότε τα στελέχη του ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο κ. ΛΕΚΚΑΣ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ότι υπήρχε το όνομά μου στη λίστα που κυκλοφορούσε αλλά εν τέλει όλοι διαψεύστηκαν. Το αναγνωστικό κοινό, κατά τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα ως άνω δημοσιεύματα, παρότι δεν υπήρχε το όνομά μου στη λίστα, έμεινε με τη βέβαιη εντύπωση ότι ήμουν εγώ η δικαιούχος της κατάθεσης των 550.000.000 δολαρίων. Και βεβαίως όταν κατασκευάζεται κατά τέτοιο τρόπο μια είδηση με δήθεν στοιχεία από το ΣΔΟΕ δεν αφήνεται καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος του αμύθητου ποσού των 550.000.000 δολαρίων και έχω διαπράξει βαρύτατο οικονομικό έγκλημα».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας