Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Να μην ξεχνούν στη ΝΔ

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της τρικομματικής. Δεν είναι, βέβαια, ιδανικά τα πράγματα, δεν εξελίσσονται όπως θα μπορούσαν και θα έπρεπε, αλλά από την άλλη πλευρά τα πάμε καλύτερα απ' όσο τα πηγαίναμε και οι ξένοι δεν μας θεωρούν πια τελειωμένους, αλλά μέχρι και στα πρόθυρα της διάσωσης. Κι όμως οι τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι και συχνοί και αδιαμφισβήτητοι.

Παράλογο δεν είναι να υπάρχουν διαφωνίες. Διαφορετικά τα κόμματα, διαφορετικές οι πολιτικές τους, αναπόφευκτες οι διαφορετικές απόψεις. Γι' αυτό και η συνεργασία προϋποθέτει συγκλίσεις μέσα από εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Μόνο που για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος πρέπει όλοι ν' αποδεχθούν μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια: ότι είναι στην εξουσία επειδή είναι και οι τρεις μαζί.
Κάποιοι στη ΝΔ δείχνουν να το έχουν ξεχάσει αυτό. Συμπεριφέρονται σαν να εξασφάλισαν αυτοδυναμία τον Ιούνιο και κυβερνούν επειδή έχουν τη λαϊκή εντολή και όχι επειδή έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Κι αν μάλιστα ακούσεις και ορισμένους από αυτούς στην
τηλεόραση, δεν γίνεται να μη θυμηθείς ότι παπαγαλίζουν τα όσα έλεγαν μέχρι πρότινος μόνον οι ΠΑΣΟΚοι και ότι τότε εκείνοι ανταγωνίζονταν σε αντιμνημονιακό μένος τον Τσίπρα και τον Καμμένο.
Καλό θα είναι αυτές τις απλές αλήθειες να τις θυμούνται όλοι στη Νέα Δημοκρατία. Οπως, επίσης, και μερικές ακόμη. Οτι η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζει τη συμφωνία του Οκτωβρίου του 2011, την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κληροδότησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που με τη σειρά της την προώθησε μέχρι εκεί που πρόλαβε λόγω των εκλογών και για τα περαιτέρω ανέλαβε η τρικομματική. Ή ότι η φερεγγυότητα του σημερινού κυβερνητικού σχήματος δεν οφείλεται τόσο στις επιδόσεις του όσο στο γεγονός ότι δεν είναι μονοκομματικό.
Η κυβέρνηση αυτή έχει δουλειά μπροστά της. Και πρέπει να τη φέρει σε πέρας. Αλλά δεν θα το καταφέρει αν δεν δείξουν όλοι το επιβαλλόμενο αίσθημα ευθύνης. Και αν κάποιοι δεν ξαναθυμηθούν πως αν σήμερα η χώρα έχει ελπίδα σωτηρίας, δεν το οφείλει στα δικά τους «Ζάππεια» ή στα ανύπαρκτα δεκαοκτώ τους σημεία που θα εξαφάνιζαν ως εκ θαύματος το έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας