Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΧΕΠΑ Κοζάνης-Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα "Προπτυχιακές & μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ"

Με μεγάλη επιτυχία και κύριο χαρακτηριστικό τη  μεγάλη προσέλευση του κοινού, όλων των ηλικιών (γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων κτλ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης, η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Η.Π.Α. – Υποτροφίες». Διοργανωτής της Ημερίδας ήταν το τμήμα HJ-15 «Ιωάννης Τράντας» της ΑΧΕΠΑ Κοζάνης, στο πλαίσιο της εθελοντικής του δράσης και με γνώμονα την προώθηση του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, φοιτητών και την ενημέρωση των γονέων.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Δημήτριος Καβάκας, Διευθυντής Εγγραφών και Προώθησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ACT, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο Πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό σύστημα στις Η.Π.Α., ο Δρ Σπύρος Πολλάλης, Δ/ντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Κολλέγιο Αθηνών, Professor of Design, Technology and Management στο Harvard Graduate School of Design, με την ομιλία του να περιστρέφεται γύρω από τη μετάβαση από το ελληνικό στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα ξεκινώντας από τις προπτυχιακές σπουδές μέχρι και τις μεταπτυχιακές και ο Δρ. Δημήτριος Ντούτης, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Fulbright, με μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική  παρουσίαση των υποτροφιών Fulbright για σπουδές, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές, στις ΗΠΑ. Η άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, για τις διευρυμένες δυνατότητες σπουδών που παρουσιάζονται στις μέρες μας σε Έλληνες μαθητές και φοιτητές, σε μια προηγμένη εκπαιδευτικά χώρα όπως οι Η.Π.Α., έκλεισε  με μια ζωντανή τηλεδιάσκεψη με την κα. Παρίνα Βασιλοπούλου, Υπότροφο Fulbright στις ΗΠΑ, η οποία και επεσήμανε τις προκλήσεις των μεταπτυχιακών σπουδών στην Αμερική και μετέφερε στους θεατές τις εμπειρίες της από το εκεί πανεπιστημιακό περιβάλλον. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, στις οποίες δόθηκαν όσο το δυνατόν αναλυτικές και επεξηγηματικές απαντήσεις.

Το τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-15 «Ι. Τράντας» Κοζάνη ευχαριστεί τους συνεργαζόμενους φορείς για την πραγματοποίηση της Ημερίδας: Fulbright Foundation, Δήμος Κοζάνης, Δ.Α.ΣΤΑ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας