Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αρχή…Ζουμε Μαζί: "Η αγροτική ανάπτυξη στο Βαρικό Φλώρινας"

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 31 Μαρτίου, ηΗ αγροτική ανάπτυξη στο Βαρικό». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  κάτοικοι του χωριού  και των γύρω περιοχών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Χ. Ναούμ, Ν. Σαμαράς. Β. Κούτσιανος, Β. Σημανδράκος   και  δημοτικοί σύμβουλοι .
ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Η αγροτική ανάπτυξη στο Βαρικό Φλώρινας"
 Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, στάθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της παράταξης «Αρχή...ζουμε Μαζί» για την Δυτική Μακεδονία, με βάση στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Βαρικού και των γύρω περιοχών, τριών συνολικά Περιφερειακών Ενοτήτων, που μπορούν να καταστούν κέντρο γαστρονομικού τουρισμού.
Ο πρώτος ομιλητής κ. Γιάννης Τσιάλτας, Λέκτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. τοποθετήθηκε για την καλλιέργεια φακής, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις εδαφικές και κλιματικές ιδιαιτερότητες του Βαρικού, και τις δυνατότητες εμπορίας.
Η κα Παρασκευούλα Αγραφιώτη, Γεωπόνος Α.Π.Θ. – M.Sc. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, αναφέρθηκε στην δυνατότητα χαρακτηρισμού του  φασολιού Βαρικού ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης καθώς διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Μια τέτοια ένδειξη, συνέχισε, θα προστατεύσει και θα ενισχύσει το εισόδημα των παραγωγών, ενώ αποτελεί και εχέγγυο προώθησης του προϊόντος σε ευρύτερες αγορές.
Την εκδήλωση έκλεισε η εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Κοζάνης και προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. κου Ευάγγελου Σημανδράκου. Ο κ. Σημανδράκος αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν υπό σύσταση συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες των γυναικών του Βαρικού να συνεταιριστούν για την καλύτερη αξιοποίηση, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας