Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Eκδήλωση “Όπερα Γκαλά” από τον ΜΟΣ "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ"

Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων σε συνεργασία με την Skull of Yorick Productions και το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων παρουσιάζει  την εκδήλωση “Όπερα Γκαλά” με άριες από γνωστές όπερες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου. Συμμετέχουν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, Σταύρος Γιαννούλης και Απόστολος Ζωίδης.
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων. Η εκδήλωση αφιερώνεται από την Κασσάνδρα Δημοπούλου στην μνήμη του αείμνηστου παππού της Θεοδώρου Ματάνα.
Παρακαλείστε να τιμήσετε την εκδήλωση. Είσοδος Ελεύθερη
Με Τιμή
Το Δ.Σ. του Μ. Ο. Σερβίων «Τα Κάστρα»
   Ποια είναι η Κασσάνδρα Δημοπούλου:
Η Κασσάνδρα Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με πτυχίο βιολοντσέλου το 1994. Σπούδασε κλασικό τραγούδι και βιολοντσέλο στη Hochschule fuer Musik στο Detmold της Γερμανίας και αποφοίτησε με Δίπλωμα Τραγουδιού από τη Hochschule fuer Musik und Darstellende Kunst στη Stuttgart. Έχει λάβει μέρος σε masterclasses με τους: Dunja Vejzovic, Gabriel Bacquier και Ghena Dimitrova.


Το 1995 κέρδισε τη διεθνή υποτροφία από το "Associated Board of the Royal Schools of Music" για σπουδές βιολοντσέλου στο Royal College of Music του Λονδίνου. Το 1999 πήρε υποτροφία από το "Ίδρυμα Richard Wagner" και το 2006 κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Διεθνή Διαγωνισμό Belcanto στο Bad Wildbad Rossini Festival.

Πολύπλευρο ταλέντο, η νεαρή σοπράνο έχει τραγουδήσει σε διεθνή φεστιβάλ όπως της Aix-en-Provence, "Mozart Toujours", "Monschauer Klassik" και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο του Λουξεμβούργου και τη Staatsoper Stuttgart, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και την Ορχήστρα της Όπερας της Raab (Κροατία), καθώς και με το σύνολο παλαιάς μουσικής "Ex Silentio", ενώ από το 2007 συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα "La Fura dels Baus" (Barcelona).

Εκτός από τις μουσικές σπουδές της ασχολήθηκε εντατικά με το Physical Theater και το μοντέρνο χορό. Το 2004 δημιούργησε και έπαιξε το μουσικοθεατρικό σόλο The vioLONELYcellist, το οποίο ανέβηκε στο teater rampe στη Στουτγάρδη, στο Karlskaserne του Ludwigsburg και στο 1ο Φεστιβάλ Χορού στη ΒΙΛΚΑ (Θεσσαλονίκη), σε συνεργασία με την ομάδα χορού "VIS MOTRIX".

Το Μάρτιο του 2006 συμμετείχε μαζί με άλλους καλλιτέχνες στο άλμπουμ “RHYTHMS OF LIFE” (μουσική: John Thrower ) και επίσης στο άλμπουμ των Sunset Blvd: "TELL ME ABOUT AMERICA" το χειμώνα του ίδιου έτους.

Το Μάρτιο του 2008 έκανε το ντεμπούτο της στη Θεσσαλονίκη με το ρόλο της Cleopatra στην όπερα του Handel, Giullio Cesare in Egitto στο Μ.Μ.Θ. εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς με το υποκριτικό και μουσικό της ταλέντο. Την απολαύσαμε και πάλι στο Μ.Μ.Θ. το χειμώνα του 2009 στα πλαίσια των εκδηλώσεων: "Δευτέρες στο Φουαγιέ" με 'Τραγούδια της Μεσογείου' των M. de Falla, M. Ravel, E. Granados, G. Rossini, V. Bellini, στη Μεγάλη Λειτουργία σε Σι Ελάσονα του Μπαχ τη Μ. Εβδομάδα και το επόμενο ραντεβού της με το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ως Donna Elvira (Don Giovanni) με την Όπερα Θεσσαλονίκης και στις 13 Νοεμβρίου 2009 με τον ρόλο της Ευριδίκης στην όπερα του Όφενμπαχ ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΙΔΙΚΗ στο Μ.Μ.Θ. και πάλι.

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου, διαθέτει μια φωνή liricoleggero soprano, εξαίρετη σκηνική παρουσία και πολύ σύνεση όπως αποδεικνύεται από τα πρώτα της βήματα και τις σκέψεις της: "Οι τραγουδιστές δεν διαρκούν πια, δεν προλαβαίνουν, τους εκμεταλλεύονται νωρίς και τους ρίχνουν στα βαθιά νερά πριν την ώρα τους, με λάθος ρόλους. Δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν σωστά. Εγώ θέλω να κάνω τα πράγματα στην ώρα τους και όταν είμαι έτοιμη για τον κάθε ρόλο. Να μπορώ να υπηρετήσω το συνθέτη και τη μουσική του και να ενσαρκώσω τον χαρακτήρα που έχω μπροστά μου με ειλικρίνεια. Ακόμη κι αν αυτό μου στοιχίσει το να «χάσω» κάποιες ευκαιρίες. Μου έτυχε πρόσφατα μια τέτοια κατάσταση στη Λυρική Σκηνή και πιστέψτε με, δεν εκτιμήθηκε η άρνησή μου, θα έλεγα ότι είχε αρνητικά αποτελέσματα! Έτσι είναι τα πράγματα παντού αυτή τη στιγμή. Ή κάνεις αυτό που σου δίνουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν, ή σε βγάζουν από το παιχνίδι. Δεν με νοιάζει όμως καθόλου, τελικά θα γίνει όπως εγώ το επιλέγω!"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:


G. Bizet: “Habanera” “ Seguidille” από την όπερα “Κάρμεν” (Κασσάνδρα Δημοπούλου)
G. Donizetti: “Una furtiva lagrima” από την όπερα “Το ελιξίριο του έρωτα” (Απόστολος Ζωίδης)
G. Puccini: “Non piangere Liu” από την όπερα “Tουραντότ” (Σταύρος Γιαννούλης)
G. Rossini: “Una voce poco fa” από την όπερα “Ο κουρέας της Σεβίλλης” (Κασσάνδρα Δημοπούλου)
W.A. Mozart: “Dalla sua pace” από την όπερα “ Δον Ζουάν” (Απόστολος Ζωίδης)
F. Cilea: “E' la solita storia” από την όπερα “Αρλεζιάνα”  (Σταύρος Γιαννούλης)
G. Bizet: “ Seguidille” από την όπερα “Κάρμεν” (Κασσάνδρα Δημοπούλου)
R. Leoncavallo:  “ Serenata” από την όπερα “Ι Pagliacci” (Απόστολος Ζωίδης)
R. Leoncavallo: “Recitar!...Ridi Pagliaccio” από την όπερα “Ι Pagliacci” (Σταύρος Γιαννούλης)                  
Saint-Saens: “Mon coeur s'ouvre a ta voix” από την όπερα “Σαμψών και Δαλιδά”
(Κασσάνδρα Δημοπούλου, Σταύρος Γιαννούλης)

Σερενάτα του Schubert

Κασσάνδρα Δημοπούλου/ μέτζοσοπράνο, Σταύρος Γιαννούλης/ τενόρος, Απόστολος Ζωίδης/ τενόρος, Φίλιππος Μοδινός/ πιάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας