Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας   
Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας

Το τελευταίο διάστημα αποκαλύφθηκε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ το οποίο ξεκινάει στα γεμάτα και με ταχείς ρυθμούς.
Αποκαλύφθηκε η πρόθεση της αντιλαϊκής κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να την βγάλει σε δημοπρασία ως τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν και από τις μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ, και την πολιτική του, γιατί αποδέχεται την ΕΕ, μπαίνει στην λογική της διαχείρισης του συστήματος, χωρίς να συγκρούεται με τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία που επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Εξάλλου στην πρόσφατη ημερίδα που έγινε με θέμα την ΛΑΡΚΟ, υπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα κόμματα, το ψήφισμα που προέβλεπε το σπάσιμο της επιχείρησης σε πολλά κομμάτια, και ενώ όλοι αυτοί δεν εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μιλάνε υποκριτικά μόνο κατά του ξεπουλήματος.
Μια ακόμη μεγάλη παραγωγική μονάδα, φτιαγμένη με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, που έχει ιδιαίτερη αξία για την οικονομία της χώρας κομματιάζεται για να πουληθεί ευκολότερα στους ιδιώτες, με στόχο να εξασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι αξιοποίησης του πιο παραγωγικού κομματιού της ΛΑΡΚΟ από το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς χρέη και με όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.
Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η συζήτηση για περικοπές των μισθών των εργαζομένων και νέες συμβάσεις που θα καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων.
Τα μεταλλεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριάς και Λάβας Σερβίων), δεν αποκλείεται να απαξιωθούν και να ερημώσουν, εφόσον δεν ταιριάζουν με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του νέου αφεντικού, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς και μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων (αυτοκινητιστών κλπ) και στο μαρασμό των περιοχών αυτών.
Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πρέπει να παλέψουν:
·                    Ενάντια στον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
·                    Ενάντια σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου.
·                    Ενάντια σε οποιαδήποτε περικοπή αποδοχών.
·                    Για μια καλά οργανωμένη και επαρκώς στελεχωμένη ΛΑΡΚΟ, που, στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Χώρας, θα αναπτύσσεται καθετοποιώντας την παραγωγή της, σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών συμφερόντων. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής μπορεί να αναπτυχθεί η ΛΑΡΚΟ ως λαϊκή περιουσία και μπορεί να συμβάλει στο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν η εξουσία περάσει στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων και τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ο ορυκτός πλούτος, γενικότερα οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν περιουσία του λαού.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ενάντια στα μονοπώλια και την πλουτοκρατία, ενάντια στους διεθνείς ιμπεριαλισμούς και των εκπροσώπων τους, (ΕΕ, ΔΝΤ, την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας).
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο μόνος δρόμος που προβάλει σαν ρεαλιστικός είναι οι συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν όσα δικαιούνται και τους ανήκουν, χωρίς συμβιβασμούς και μεσοβέζικες λύσεις, αμφισβητώντας ριζικά τις πολιτικές που τους οδηγούν από το κακό στο χειρότερο και φυσικά το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε. Το ΚΚΕ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα για την μη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

giati =agapito kke=oxi ston idioti;kalitera ine tora poy tin exoyn kani ikogeniaki epixirisi;

Το Προφίλ μας