Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ραχήλ Μακρή: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου Οινόης Κοζάνης


Ο πρωθυπουργός της Χώρας θέτει ως προσωπικό του στοίχημα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα μάλιστα αποκαλύπτουν την πρόθεση του να μεταβεί σε Ρωσία και Κίνα στις αρχές του 2013 προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία.
Κανείς, όμως, στο επιτελείο του Κυβερνητικού μορφώματος δεν έχει ασχοληθεί με το να εξετάσει τι σημαίνει επένδυση; Κανείς δεν γνωρίζει ότι για να είναι πραγματικοί επενδυτές αυτοί που θα προσελκύσει ο κύριος Σαμαράς θα πρέπει να αναλαμβάνουν και να τιμούν τις υποχρεώσεις του προς την Χώρα;

Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική εάν κρίνουμε από το παράδειγμα της SKY SOLAR.
Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο, η εταιρεία αυτή δεν εξοφλεί στο ακέραιο, ως οφείλει, τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της προς τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο τοπικό διαμέρισμα Οινόης της Π.Ε. Κοζάνης.
Το έργο τείνει προς την ολοκλήρωση του και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει μόνο σχεδόν τα μισά χρήματα. Ο επενδυτής όμως περί άλλων τυρβάζει για την εξόφληση τους, ενώ παράλληλα το φωτοβολταϊκού πάρκο πουλάει ρεύμα στην ΔΕΗ.
Το πιο ειρωνικό βέβαια είναι ότι η κινεζική εταιρεία, διαμέσου της διευθύνουσας συμβούλου της, κα Άμι Ζανγκ, η οποία μίλησε στο ελληνοκινεζικό συνέδριο, ζήτησε την εφαρμογή περισσότερων κινήτρων για τη στήριξη των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
Εάν ο επενδυτής απολαμβάνει μόνο κίνητρα και δεν καλύπτει τις έστω και τις βασικές δεσμεύσεις του δεν οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη, αλλά στο ξεπούλημα των φυσικών της πόρων και την εξαθλίωση των πολιτών της.   
Οι  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτούν οι επενδυτές που θα προσελκύσει ο Πρωθυπουργός να πληρώνουν τους εργαζόμενους, που θα απασχολούν και η συγκεκριμένη εταιρεία να εξοφλήσει άμεσα τις υπηρεσίες σε αυτούς που τις παρείχαν. Η ανεργία δεν μειώνεται με απλήρωτους ή μισο-πληρωμένους εργαζόμενους και η οικονομία δεν βγαίνει από την ύφεση με γκεμπελική προπαγάνδα ανύπαρκτων επιτυχιών. Απαιτείται σοβαρότητα, σχεδιασμό και σεβασμό στους θεσμούς από όλους, ακόμα και από αυτούς που βαφτίζετε «επενδυτές» κύριοι της Συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας