Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα " Τα Νέα του Σαββατοκύριακου"

Να οργανώσουμε την εθνική ανάκαμψη
Με την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα διαμορφώθηκε μια νέα αφετηρία για τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της. Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε ως έθνος το χαμένο έδαφος, σε στέρεη βάση τη φορά αυτή. Μας χρειάζεται ένας μεγάλος εθνικός στόχος, ο οποίος μπορεί να φαίνεται τετριμμένος, αλλά είναι επαναστατικός: Κανονικό κρότος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία.

Από εδώ και πέρα, εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που λειτουργεί συντονισμένα, με σταθερότητα και προοπτική, με καθαρούς κανόνες λειτουργίας που αφορούν και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων.
Έχουμε μπροστά μας την προώθηση πολύ σημαντικών θεμάτων: την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, και βεβαίως τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής, όπως είναι τα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ανασφάλιστους που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν όμως και θέματα που επείγουν και δεν αφορούν την οικονομική πολιτική, αλλά την εθνική υπόσταση και ισχύ.
Έχουμε μπροστά μας ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σοβαρά θέματα θεσμών, με κορυφαίο το ζήτημα της Δικαιοσύνης, το ζήτημα του εκλογικού συστήματος, τα θέματα που συνδέονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Και βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό. Υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας (ιδίως της ποινικής) και στο επίπεδο του κανονισμού της Βουλής. Αυτό συνιστά υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.
Χρειάζεται υπομονή και συστηματική δουλειά προκειμένου η Ελλάδα να γίνει και πάλι αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Έχουμε ως τόπος και την αναγκαία ευελιξία και την ικανότητα. Μπορούμε να κερδίσουμε το ιστορικό αυτό στοίχημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το θυμήθηκες Βαγγέλη.Αυτο το να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ μου θυμίζει εκείνο το παλιό ανέδκοτο με τα όργια που διάκοπτε συνέχεια εκείνος ο καημένος που την έτρωγε την ..τσα.Μάλλον και εσύ ήρθες σε εκείνου την θέση (καιρός ήταν) και φωνάζεις να οργανωθούμε να οργανωθούμε.Δυστυχώς όμως κανένας δεν σε ακούει για αυτό και θα σκούζεις από δω και πέρα συνεχώς.Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστείς αφού κανένας πλέον δε σε πιστεύει.

Το Προφίλ μας