Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι μνηστήρες για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αρκετοί είναι οι επίδοξοι μνηστήρες για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, οι οποία προκηρύχτηκε και οι ενδιαφερόμενοι ετοιμάζουν τα βιογραφικά και τις αιτήσεις τους. Από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για τις 13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών φυσικά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, καστοριάς και Γρεβενών. Για την πλήρωση των θέσεων μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι μόνιμοι Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν:
-πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
-δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία.
-σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.
Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Πάντως, εκπαιδευτικοί κύκλοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την προκήρυξη που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ναι μεν οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα προαναφερόμενα προσόντα, ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για την αντικειμενικότητα των κριτηρίων, τα οποία εάν δεν εφαρμοστούν με αυστηρότητα, αφήνουν παράθυρο για «κομματικές επιλογές». Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι δεν είναι τόσο αυστηρά τα αντικειμενικά κριτήρια, όπως συμβαίνει με την επιλογή των στελεχών για τις θέσεις των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών, η οποία γίνεται με μοριοδότηση των αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το νόμο 3848/2010.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον αναμένεται πολύ μεγάλο για τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, για την οποία ίσως από σήμερα θα αρχίσει η κατάθεση αιτήσεων. Οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι οι αιτήσεις φέτος θα είναι πάρα πολλές και μπορεί να ξεπεράσουν τις 65 που είχαν κατατεθεί την προηγούμενη φορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απερχόμενη Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Έλενα Ζυγούρη, δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική της απόφαση και αναμένεται να αποφασίσει εντός των ημερών, εάν θα είναι ή όχι ξανά υποψήφια. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι θα καταθέσει αίτηση ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Κοσμάς Σαββιλωτίδης. Με ενδιαφέρον βλέπουν την υποψηφιότητά τους οι σχολικοί σύμβουλοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλική Βόντζα και Λάζαρος Χατζηλαζαρίδης, καθώς και ο Κώστας Πουτακίδης. Επίσης, η θέση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ίσως να μην αφήνει αδιάφορους τους Φώτη Κεχαγιά και Δημήτρη Γκατζάλα, ενώ μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου που λήγει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ακόμη πολλοί υποψήφιοι.
Τέλος να σημειωθεί ότι η θητεία των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας λήγει το 2015, οπότε δεν αναμένονται αλλαγές, εκτός και αν κάποιος διευθυντής καταλάβει τη θέση του περιφερειακού διευθυντή, οπότε θα αναπληρωθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα τα βρηκαμε τα λεφτα μας.. σωθηκαμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν βλέπεις δημοσιογράφε, τι έγινε με τις Υγειονομικές Περιφέρειες .Υ.Π.Ε και τι θα γίνει με τους Διοικητές των Νοσοκομείων ,που βάζουν πάλι τους άσχετους αποτυχυμένους κομματικούς ,η τους νυν αποτυχυμένους κομματικούς που διοικούν τα Νοσοκομεία? Το ίδιο θα γίνει και στην εκπαίοδευση. Περιμένεις κάτι καλλίτερο? Γιατί φτάσαμε σήμερα εδώ? οχι μόνον στην οικονομια, αλλά στην παιδεία στην υγεία, το ριμαδιαζμένο το Ε.Σ.Υ. που κατήντησε? να μην μπορούν σήμερα οι πολίτες να πάρουν τα φάρμασκά, η οι γονείς να μήν στέλλουν τα παιδιά τους στα Φροντηστήρια, διότι εχουμε καλούς διευθυντάς στην επιθεώρηση, η γιατί οικονομικά δεν μπορούν να πληρώσουν την δήθεν δωρεάν Παιδεία? Αν δέν αλλάξουν νοοτροπία, δεν θα αλλάξει τ ι π ο τ α.

Το Προφίλ μας