Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωση της 1ης του Δεκέμβρη 2011

Εμείς οι απεργοί του Νομού Κοζάνης, που συγκεντρωθήκαμε για άλλη μία φορά και διαδηλώνουμε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, σήμερα Πέμπτη 1  Δεκέμβρη  2011 δηλώνουμε: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ανοχής και αντοχής . Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση που υστερούν από τις οικογένειές μας την αξιοπρέπεια για το σήμερα και την προοπτική για το αύριο.
Η δογματική εμμονή Κυβέρνησης και Τρόικας σε μια αποτυχημένη Νεοφιλελεύθερη πολιτική, οδηγεί την κοινωνία αλλά και την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα, σε διεύρυνση και όξυνση των προβλημάτων της ύφεσης και της ανεργίας.
Το κράτος πρόνοιας καταρρέει, η κοινωνική δικαιοσύνη καταργείται και η σφαγή της μέσης ελληνικής οικογένειας  συνεχίζεται.
Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υπάρχει μόνο ως αναφορά, όταν η ανάπτυξη μοιάζει με άγνωστη λέξη.
Μια πολιτική που θα τερματίζει την δικαστική ασυλία όλων αυτών που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, χρεοκόπη-σαν τις επιχειρήσεις, μεταβίβασαν τις καταθέσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία και τώρα επικαλούμενοι την κρίση, αδυνατούν  δήθεν  να  πληρώσουν.
Η 1η Δεκέμβρη είναι το σημείο εκκίνησης ενός μεγάλου μαζικού και δυναμικού αγώνα, ώστε αυτός ο προϋπολογισμός να μείνει στα χαρτιά και να κιτρινίσει στα συρτάρια των Υπουργών που τον εμπνεύστηκαν
Απαιτούμε να προωθηθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η δήμευση περιουσιών όσων εγκλημάτησαν σε βάρος των πολιτών και της Ελληνικής  οικονομίας.
Σταθερά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν:
Τις εφεδρείες = απολύσεις, την ανεργία
Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τόμεα, στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις  Τράπεζες
Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στις Τράπεζες, κλπ
Το δραστικό περιορισμό της λίστας των ΒΑΕ και την περαιτέρω περικοπή των κυρίων και επικουρικών συντάξεων
Την εκποίηση = ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και  κοινωνικού  οφέλους
Τη φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους
Την περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών
Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και  των  βασικών  δικαιωμάτων  των  εργαζομένων!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Λέμε ΟΧΙ στην ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συνθηκών στη  χώρα  μας  και  στην  Ευρώπη.
Λέμε  ΟΧΙ  στα  δεσμά  των  Μνημονίων  των  άδικων,  σκληρών,  υφεσιακών  και  αδιέξοδων  φορολογικών, οικονομικών  και  αντικοινωνικών  μέτρων  του  προϋπολογισμού.
Λέμε ΟΧΙ στις άδικες αντεργατικές και αναποτελεσματικές πολιτικές που συνεχίζονται από τη νέα Κυβέρνηση, παρά τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν.
Διεκδικούμε  έναν  προϋπολογισμό  ανάπτυξης  και  κοινωνικής  δικαιοσύνης,  αποδεσμευμένο από  τα  δεσμά  των  μνημονίων.


εγκρίνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας