Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

2.630 ιδιοκτήτες παρέδωσαν πινακίδες στο N. Κοζάνης - 100 στα Σέρβια

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Τέλος στο δεύτερο αυτοκίνητο του Έλληνα, αλλά και δραστική μείωση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού έφερε η κρίση. Μορφή επιδημίας προσλαμβάνει και στο νομό Κοζάνης η «προσωρινή ακινησία» αυτοκινήτων, καθώς μέχρι χτες είχαν παραδοθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας 2.630 αυτοκινήτων.
Στις ΔΟΥ Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Νεάπολης, παρατηρούνται ουρές πολιτών που παραδίδουν τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς το κόστος συντήρησης και λειτουργίας στον καιρό της κρίσης, είναι δυσβάσταχτο. Ανάλογη ήταν η κίνηση και στις ΔΟΥ Σιάτιστας και Σερβίων μέχρι που έκλεισαν. Κυρίως ακινητοποιούνται αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, των οποίων το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Αρκεί να σημειωθεί ότι ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών κοστίζει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας 880 ευρώ, ενώ δυσβάσταχτο είναι και το κόστος των ασφαλίστρων. Επίσης καταργείται και το «δεύτερο» αυτοκίνητο. Είναι πολλές οι οικογένειες που διατηρούσαν ένα παλιό ή ένα μικρό αυτοκίνητο ως δεύτερο. Τώρα πλέον σπεύδουν να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα. Ακόμη παραδίδονται πινακίδες εταιρικών οχημάτων, αφού η κρίση έφερε αναδουλειά, ενώ αρκετά είναι και τα φορτηγά αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται για το λόγο ότι δεν έχουν δουλειά.
Σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, μέχρι χτες 27 Δεκεμβρίου στη ΔΟΥ Κοζάνης παραδόθηκαν οι 1.600 άδειες και αντίστοιχες πινακίδες αυτοκινήτων, όταν την αντίστοιχη χρονιά πέρυσι 948 ιδιοκτήτες είχαν παραδώσει πινακίδες. Στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας ανήλθαν σε 700 οι κάτοχοι αυτοκινήτων που παρέδωσαν πινακίδες. Στη ΔΟΥ Νεάπολης (συμπεριλαμβανομένης και της Σιάτιστας που έκλεισε) 230 και στα Σέρβια 100.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων των εφοριών η «προσωρινή ακινησία» αυτοκινήτων θα συνεχιστεί με τους ίδιους ή και μεγαλύτερους ρυθμούς το 2012, καθώς η κρίση οξύνεται. Οι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, μάταια προσπαθούν να τα πουλήσουν, οπότε στο βαθμός που δεν δύνανται να τα κυκλοφορήσουν, καταφεύγουν στην παράδοση των πινακίδων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε οι κάτοχοι να σεβαστούν την υπογραφή τους που έβαλαν στην υπεύθυνη δήλωση να μην παρατήσουν τα αυτοκίνητα που δεν έχουν πινακίδες στους Δρόμους του Δήμου μας.
Εύχομαι οι αρμόδιες αρχές να εποπτεύσουν την εφαρμογή των νόμων που προβλέπουν ότι η στάθμευση των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων πρέπει να γίνεται σε ιδιόκτητο.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΤΑΓΚΙΟΖΗ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ??????????
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ....
ΑΛΛΑ ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.. ΠΟΝΗΡΕ ..Ε... ΠΟΝΗΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Υβριστή, θα το ευχαριστηθείς πολύ αν θα έρθει και η σειρά μου και δεν θα σεβαστώ την υπογραφή μου; Θα σου πω όμως κάτι που δεν το έχεις ξανακούσει στη ζωή σου. Υπάρχουν άνθρωποι που όσο φτωχοί και να είναι, είναι αξιοπρεπείς και σέβονται την υπογραφή τους και τους συνανθρώπους τους. Εσύ μάλλον γνωρίζεις μόνο αυτούς που πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία για τις βλαβερές τους πράξεις.

Το Προφίλ μας