Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αυστριακό περιοδικό ανακηρύττει τον ΓΑΠ «Άνθρωπο της χρονιάς»

'Ετσι τον χαρακτηρίζει το αυστριακό περιοδικό "Προφίλ". Σε συνέντευξή του στο ίδιο περιοδικό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση και εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο. 
Σε "Άνθρωπο της χρονιάς" για το 2011, ανακηρύττει τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό "Προφίλ" στο τεύχος του που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, δημοσιεύοντας και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού.

"Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών", τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.

Ο πρώην πρωθυπουργός, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπεύθυνη για το ελληνικό κρατικό χρέος, επισημαίνει πως "εδώ δεν είναι τελείως ανεύθυνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", εξηγώντας στη συνέχεια ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί τότε, όπως παρατηρεί, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα, γιατί αυτή αποδέχεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση.

Στη συνέντευξή του στο "Προφίλ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να αποκλείσει μια επιστροφή του ως πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "εκείνο που έχει να πει, είναι πως θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον".
www.newsit.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιωργακης Γιωργακης Γιωργακης αξιος μπραβο ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ' ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΚΕΤΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε όρθιος κοιμάσαι και ξενοδοχείο πληρώνεις … αλλά δεν πειράζει
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
ΥΓ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ …
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ … ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΛΑΓΟΥ;Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

μ αρεσει που απαντας ρε 12.33. Τον 12.12 ουτε κανενας τον κουναει απ τη θεση του, το μονο που φοβαται μη χασει την περιουσια. Ας απολυθουν κι ας ψοφησουν απ την πεινα τα κοροιδα

Ανώνυμος είπε...

AMETANOHTA ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΣΑΛΙΟ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Το Προφίλ μας