Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011

Μετά από δύο χρόνια μνημονιακής πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα κατά των εργαζόμενων και υπέρ του κεφαλαίου, μετά από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ήρθαν και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Τις βλαφτισαν «εφεδρεία» και τις «ανέβασαν» στην παράσταση: «Το καφενείον η Ελλάς».


Οι εργαζόμενοι το 2011 γυρίσαμε 100 χρόνια πίσω. Η πλατεία Κλαυθμώνος δεν είναι πια ένας ιστορικός τόπος στον οποίον κάποτε έκλαιγαν οι απολυμένοι των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά μια ζώσα, ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα και πολύ σύντομα όλοι μας!

Με το σόφισμα της «εφεδρείας», δεν καταβάλλονται ούτε καν αποζημιώσεις στους απολυμένους!

Η χώρα και οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην καταστροφή εξαιτίας ανίκανων, ανίδεων και άχρηστων κυβερνήσεων, που αδυνατούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω μας.

Η ελληνική κοινωνία με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, διαλύεται κάθε μέρα που περνάει. Η νεολαία απογοητευμένη, ηττημένη σε μια μάχη που δεν πρόλαβε να δώσει, φεύγει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μήπως βρει στον ήλιο μοίρα.

Διαθέτουμε μια οικονομία που παρουσιάζει μοναδικές παραδοξότητες. Εισάγουμε οικονομικούς μετανάστες και εξάγουμε επιστημονικό προλεταριάτο.

Οι συνταξιούχοι που για μια ολόκληρη ζωή πλήρωναν ανελλιπώς, με συνέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τις εισφορές τους, βλέπουν ακόμη και εκείνες τις ανεμικές συντάξεις που έπαιρναν να εξατμίζονται στο βωμό του μνημονίου. Νέα αναλογιστική μελέτη προσδιορίζει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές, ενώ οι κύριες δεν καλύπτουν ούτε το χαράτσι των ακινήτων που επιβλήθηκε ως έκτακτο, για να γίνει σε λίγα εικοσιτετράωρα μόνιμο μέτρο οικονομικής αφαίμαξης των φτωχών. Η κοινωνική δικαιοσύνη της αναλογικότητας που προστατεύεται συνταγματικά, έχει προ πολλού κουρελιαστεί και πολτοποιηθεί.

«Χαράτσωσαν» ακόμη και τους σεισμόπληκτους των containers!

Συλλαμβάνουν μεγαλοοφειλέτες για χρέη στο δημόσιο, όμως τους αφήνουν ελεύθερους αμέσως μετά, με καταβολή ενός αστείου αντιτίμου ή με μια ρύθμιση που ποτέ δεν τηρείται.

Η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και συνεχίζει απτόητη την πορεία στα ύψη. Τον Αύγουστο του 2011 άγγιξε με επίσημους αριθμούς το 18,4%, ενώ σε πραγματικά ποσοστά έχει ξεπεράσει το 25%, με ρυθμό αύξησης τον τελευταίο χρόνο 48,1%. Σε απόλυτους αριθμούς οι άνεργοι στην Ελλάδα είναι πλέον 1.000.000 άνθρωποι και από χθες προστέθηκαν ακόμη 30.000 με την «εφεδρεία». Στις ηλικίες 15 – 24 έχουμε ανεργία  43,5%, στις ηλικίες 25 – 34 έχουμε ανεργία 24,9%, ενώ ακόμη και για εκείνη την ομάδα των 35 – 44 ετών, η ανεργία είναι στο 15,6%. Οι άνεργες γυναίκες είναι το 22,3%.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ακόμη βαρύτερα, άγρια, απάνθρωπα και βάρβαρα μέτρα. Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα δε θα είναι πια ένα μέτρο κάτω από εξαιρετικές περιστάσεις, αλλά καθεστώς με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, με την κατάργηση των οργανικών θέσεων όσων απολύονται μέσω της «εφεδρείας», με την κατάργηση ολόκληρων οργανισμών και την απόλυση των εργαζόμενων, αντί της μετάταξης σε υπηρεσίες που έχουν πραγματικά κενά και υπολειτουργούν.

Το αλαλούμ που επικρατεί στα μέλη της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλο, που αδυνατούν να εκδώσουν μια εγκύκλιο που δε θα την πάρουν πίσω λίγες μέρες μετά. Ακόμη και για το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων χώρων δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι ισχύει και τι όχι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα πάρουν όπως ο προαγωγός από την εκδιδόμενη!

Άλλαξαν τη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά για να τη μικρύνουν, να την κάνουν ακόμη πιο άδικη, ακόμη πιο απάνθρωπη, ακόμη περισσότερο άνιση!

Αφού μας έχουν μειώσει τα εισοδήματα σε ποσοστά από 7% μέχρι 55%, σε λίγο ακολουθούν τα περιβόητα μέτρα των τεκμηρίων διαβίωσης για να μας τιμωρήσουν ακόμη περισσότερο. Μέχρι και για τα παλιόσπιτα που μας έχουν κληροδοτήσει οι γονείς και οι παππούδες μας θα φορολογηθούμε!

Οι εργαζόμενοι πλέον δεν αντιμετωπίζουμε μια φορομπηχτική πολιτική. Αντιμετωπίζουμε τους Αλ Καπόνε της πολιτικής. Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε απέναντι στη μαφία των τραπεζών και τους υπηρέτες τους στην πατρίδα μας!

Θέλουν να μας γονατίσουν!

Θέλουν να μας υποτάξουν!

Θέλουν να μας λιώσουν μέχρι να βγάλουν τα πιο τρελά τους κέρδη!

Περίμεναν λέει με το μνημόνιο, μέσω της μείωσης των μισθών, να γίνει έμμεση υποτίμηση του νομίσματος. Δήθεν δεν ήξεραν ότι η χώρα την προηγούμενη δεκαετία ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς και δεν παράγει πλέον τίποτα. Δήθεν δεν ήξεραν ότι όλα τα αγαθά είναι εισαγόμενα από τις χώρες του βορρά. Δήθεν δεν ήξεραν ότι όσο και να μειώσουν τους μισθούς, ακόμη και να τους μηδενίσουν, δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε κατά ένα λεπτό οι τιμές των αγαθών!

Με τις ανερμάτιστες πολιτικές τους διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τώρα διαλύουν και την κοινωνία. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με την καταναγκαστική εργασία μπορεί να έκλεισαν πριν από 70 χρόνια περίπου, όμως σήμερα η πατρίδα μας έχει γίνει ένα ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης που οι εργαζόμενοι δουλεύουν όλο και περισσότερο, για να αμείβονται όλο και λιγότερο.

Το μόνο που δε μας είπαν ακόμη, είναι το χιτλερικό «η εργασία απελευθερώνει».

Τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας, η δική µας ζωή και των παιδιών µας, δε μπορούν και δε θα γίνουν θυσία στα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

Είμαστε εδώ όρθιοι, αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, δικαιώνουμε τα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας