Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γεμίσαμε επαναστάτες

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Και κάπως έτσι την ψώνισε ο ηθοποιός-δήμαρχος της Στυλίδας και την είδε επαναστάτης, ξεχνώντας ότι ο δήμος δεν είναι ούτε πλατώ τηλεοπτικής εκπομπής για να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, ούτε φυσικά σετ της αλήστου μνήμης σειράς «Ψίθυροι Καρδιάς», στην οποία προ ετών πρωταγωνιστούσε.
Ο απόγονος του Αθανασίου Διάκου κοντά στη γέφυρα της Αλαμάνας δήλωσε απερίφραστα ότι ούτε ο θάνατος δεν τον σταματά από το να αποδώσει στους δημότες τους τη δικαιοσύνη. Και τελικά τα κατάφερε, αφού ξαφνικά το κοιμισμένο κράτος ξύπνησε και ανακοίνωσε τη χορήγηση των 1000 καρτών δωρεάν διέλευσης στους κατοίκους της Στυλίδας. Πράγμα που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να είχε γίνει.


Τελικά, φαίνεται ότι τέτοια θέλουμε. Μάγκες δημάρχους και τσαμπουκαλεμένους που να παίζουν τη δημοσιότητα στα δάχτυλα και να περνάνε άμα λάχει και το κατώφλι του κρατητηρίου. «Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, ο τσαμπουκάς κάνει τους άνδρες…».
Βάζοντας στην άκρη το δίκαιο ή όχι του αιτήματος του δημάρχου Στυλίδας, είναι προφανές ότι αν συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε την καθημερινότητα με λογικές ψευτοεπανάστασης που κινούνται χαλαρά εκτός νομιμότητας, προφανώς θα καταφέρουμε να επιβεβαιώσουμε τη φήμη που μας θέλει «τσαμπουκάδες», δεν είναι καθόλου σίγουρο, όμως, ότι θα μπορέσουμε ποτέ να ζήσουμε και να λειτουργήσουμε σε μια χώρα που σέβεται τους ίδιους τους πολίτες της.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα διόδια και οι νόμοι!
Οι καθ’ έξιν εισαγγελείς των καναλιών και πολλών εφημερίδων δημοσιογράφοι τον τελευταίο καιρό οργιάζουν, πραγματικά έντρομοι, για τα γεγονότα που συμβαίνουν στα διόδια της χώρας, όπου πάμπολλοι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν το ολοένα και αυξανόμενο τίμημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναγνωρίζουν μεν το δίκαιο των πολιτών για ακριβά διόδια σε αισχρούς δρόμους αλλά το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι δεν μπορούμε με τίποτα να παραβιάζουμε τον νόμο. Τους πιάνει δε μια ιερή ανατριχίλα μπροστά στην αισχρή αυτή συμπεριφορά πολιτών που δεν πειθαρχούν στους νόμους του κράτους. Που πάμε λένε, αν καταργηθούν οι νόμοι θα γίνουμε ζούγκλα!
Σωστά! Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται πάντα και από ΟΛΟΥΣ!
Αλλά που είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι, όταν η κυβέρνηση κάνει κουρελόχαρτο τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας; Που είναι, όταν κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι το Μνημόνιο είναι υπεράνω του Συντάγματος; Που είναι, όταν η Βουλή έχει πρακτικά καταργηθεί και μετατραπεί σε ένα άβουλο σώμα που απλώς επικυρώνει τις κυβερνητικές επιλογές; Που είναι οι κανόνες της δημοκρατίας οι οποίοι έχουν εντελώς παραβιαστεί και όπου ο υποτιθέμενος εκλεγμένος Πρωθυπουργός κάνει ότι του καπνίσει, μέσα και έξω από τη χώρα χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα; Που είναι, όταν ο Πρωθυπουργός εν κρυπτώ διαπραγματεύεται με τους Τούρκους το μέλλον της Χώρας; Που είναι το ήθος της πολιτικής όταν ένας Πάγκαλος έχει σμπαραλιάσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας; Που είναι οι ευθύνες όταν αποκαλύπτεται ότι υπουργός ήταν χαφιές των Αμερικάνων; Που είναι, όταν στη Βουλή εξελίσσεται η κωμωδία της έρευνας των σκανδάλων όπου περίπου όλοι αθωώνονται, όπου παραβιάζονται όχι μόνο νόμοι αλλά και η στοιχειώδης λογική;
Άβουλοι και έμμισθοι δημοσιογράφοι των παιχνιδιών της αυταρχικής εξουσίας εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων υπηρετούν τα αφεντικά τους πιστά και έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία Κωσταρέλλα σκέφτηκε πολύ πριν γράψει το άρθρο της?
Τουλάχιστον ο Γκλέτσος (αν και τον παραδέχομαι σε όλη του τη στάση), είναι άντρας!!
Τώρα θυμηθήκατε όλοι οι έντιμοι και οι καθώς πρέπει τους νόμους!!!!
Έτσι κι αλλιώς ¨απολαμβάνουμε τα αγαθά του άκρατου φασισμού"....

ai-vreS είπε...

Σκέψου όμως ανώνυμε 11.12 τι θα γινόταν αν έπαιρνε ο καθένας το νόμο στα χέρια του; Μπορεί ο κ. Γκλέτσος να πέτυχε συντομότερα τη δωρεάν διέλευση των δημοτών του από τα διόδια - κάτι που θα γινόταν ούτως ή άλλως - αλλά όχι να τον ηρωοποιήσουμε!
Αμφιβάλλεις ότι δόθηκε τέτοια δημοσιότητα και σημασία ακριβώς λόγω της αναγνωρισιμότητάς του; Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος δήμαρχος -και έχουν υπάρξει περιστατικά στο παρελθόν- θα είχε τέτοια μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ;

Άλλώστε όπως λέμε και στον καιρό ο Γκλέτσος δεν σεβάστηκε τον "Στάνλευ Κοβάλσκι" (ηθικός σεβασμός ακριβώς λόγω επαγγέλματος) τους νόμους θα σεβαστεί;

Ανώνυμος είπε...

"...Ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» και κάποιοι πολιτικοί νόμισαν πως το θέμα έληξε εκεί – νόμισαν πως η δίκη για τη χρεοκοπία της χώρας έγινε από τον κ. Πάγκαλο και εκδόθηκε μάλιστα και ετυμηγορία. Όμως, ο κ. Πάγκαλος δεν είναι δικαστής – μάλλον είναι κατηγορούμενος και οι κατηγορούμενοι δεν είναι στην έδρα αλλά στο εδώλιο. Αν ο κ. Πάγκαλος μπορεί να βγάζει δικαστικές αποφάσεις, τότε μπορεί να το κάνει αυτό και ο Γκλέτσος, κι εσείς, κι εγώ. Κι αν ο κ. Πάγκαλος έχει βουλευτική ασυλία, τότε έχουμε ασυλία όλοι. Αφού «μαζί τα φάγαμε». Άρα, ένοχοι όλοι – και βέβαια, αθώοι όλοι.

Όταν ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» παραδέχτηκε δημοσίως πως «έφαγε». Περιέργως, κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε από αυτή του τη δήλωση και δεν παρενέβη. Εκτός, αν στο «μαζί τα φάγαμε» περιλαμβάνονται και οι δικαστικοί. Για να μην υπάρξει καμία αντίδραση από το δικαστικό σώμα, μπορούμε να υποθέσουμε πως μάλλον έτσι θα είναι.

Δεν ξέρω αν ήταν στις προθέσεις του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις μπάρες για να δείξει πως στη χώρα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη -και πως δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους πολιτικούς-, αλλά το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Ζούμε σε μια χώρα, όπου, επειδή οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει πως πρέπει να μένουν ατιμώρητοι, ουσιαστικά δεν υπάρχουν νόμοι, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και δεν τιμωρείται σχεδόν κανένας. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Η ατιμωρησία των πολιτικών επιβάλλει ατιμωρησία για όλους – προπαντός ισότητα. Σύντομα θα αντιληφθούν όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.

Η χρεοκοπία ήταν το πρώτο έγκλημα. Η απόλυτη ανομία είναι το δεύτερο. Κι αν για τη χρεοκοπία η δικαιολογία των κυβερνώντων είναι πως «μαζί τα φάγαμε», για τον εξευτελισμό και την κατάργηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο λογαριασμός θα έχει πάνω μόνο τα δικά τους ονόματα.

(Εκτός από την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών της Στυλίδας αμέσως μετά τη σύλληψη του δημάρχου τους, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως η απόφαση του Απόστολου Γκλέτσου να πάρει το νόμο στα χέρια του και να αφαιρέσει τις μπάρες δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ. Πολιτικοί, καναλάρχες και τηλεδημοσιογράφοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και τρέμουν στην ιδέα της αυτοδικίας – γι’ αυτό κυκλοφορούν με δέκα μπράβους ο καθένας. Αν ο Απόστολος Γκλέτσος συνεχίσει να δίνει το κακό παράδειγμα στους πολίτες, θα προσπαθήσουν να τον λοιδορήσουν και να τον παρουσιάσουν ως γραφικό. Σε αυτή τους την προσπάθεια, θα βρουν συμμάχους αρκετούς πολίτες που έχουν πιάσει τους καναπέδες και ακυρώνουν συστηματικά όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι – είναι γνωστό πως η χώρα μας κατοικείται αποκλειστικά από παρεξηγημένες μεγαλοφυίες.)"

Ανώνυμος είπε...

Περιμένατε τον Γκλέτσο να εξαντλείσετε την αυστηρότητά σας?
Ai vres..... τώρα καταλάβαμε ότι επικρατεί χάος?
Για να σοβαρετούμε λίγο....
Μην το ρίχνετε μόνοι σας το επίπεδο σας!

Ανώνυμος είπε...

Και εν πάσει περιπτώσει από το να βλέπουμε τις ίδιες και τις ίδιες αχώνευτες φάτσες 40 χρόνια τώρα, τη χοντροκοιλιά του Πάγκαλου, τα μπούτια της Διαμαντοπούλου, το Δρακουμέλ και τα Δρακουμελόπουλα και όοοοοοολη τη σάρα και τη μάρα της αλητείας, της ρεμούλας, της κλεφτιάς και της προδοσίας,καλύτερα νε βλέπουμε τον Γκλέτσο που είναι και ωραίος!
Μπορώ να δεχτώ ότι λέτε ai vres, μόνο αν παραδεχτείτε ότι είναι ωραίος και τον ζηλεύετε!
Άκου.... η τήρηση των νόμων.....η αναγνωρισημότητα.... ας γελάσω!

Ανώνυμος είπε...

Στο μόνο που έχεις δίκιο ΑΙ ΒΡΕΣ είναι στο ότι ο Γκλέτσος έχει αναγνωρισιμότητα...

Για τα διόδια γίνονται εδώ και χρόνια κινητοποιήσεις για να καταργηθούν!!..
Όπως και για τις ελεύθερες παραλίες!!..
Για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών!..

Αν βρεθεί στο μέλλον ένας δήμαρχος με Αρχ..χές, και γκρεμίσει τις ομπρέλες και πετάξει σιαπέρα τις ξαπλώστρες,..τότε θα πείτε τσαμπουκά τον δήμαρχο και ότι ξεπερνά κάθε νομιμότητα??..

Μη μπερδεύεστε!!..η νομιμότητα ΔΕΝ είναι Δικαιοσύνη..Δηλ. ότι είναι με νόμο δεν πάει να πεί οτι είναι και δίκαιο!!..

Γι αυτό και οι εργάτες έχουν δίκιο όταν φωνάζουν ότι Νόμος είναι το ΔΙΚΑΙΟ του εργάτη!!..

Και συμφωνώ απόλυτα με τον 11:29 π.μ.
ακριβώς ότι οι γλοιώδεις δημοσιογράφοι και οι αυλικοί των κυβερνώντων, πάντα θα προσπαθούν να στρέψουν τη μιά ομάδα έναντι της άλλης, και άν μπορέσουν να αποτρέψουν κινήματα που στρέφονται ενάντια στους κυβερνητικούς εργοδότες τους!!..όπως πολλές φορές αντιδρά και το ΑΙ ΒΡΕΣ, όταν τα σχόλια στρέφονται ενάντια στους άρχοντες του τόπου και της χώρας!!!

ai-vreS είπε...

Σαφώς και ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι δίκαιο και το αντίθετο. Δεν ισχυριζόμαστε αυτό.

-Ο δρόμος που άνοιξε ο Γκλέτσος είναι επικίνδυνος και χρησιμοποιούνταν από την κατασκευαστική της Ε.Ο. Δεν έχει σήμανση, φωτισμό και το κατάλληλο πλάτος. Αν γίνει ατύχημα ποιος ευθύνεται; Ένα το κρατούμενο.
-Το κίνημα κατά των διοδίων δεν καθίσταται ΑΥΤΟΜΑΤΑ και δίκαιο και ορθό (λόγω παλαιότητας και μαζικότητας). Στη Σκανδιναβία υπάρχει κόμμα των παιδεραστών εδώ και χρόνια. Είναι νόμιμο. Είναι όμως δίκαιο;;;;;
-Σύμφωνοι τα διόδια είναι άδικα για τους κατοίκους της Στυλίδας που χωρίζουν στα δύο το Δήμο τους.
-Ο Γκλέτσος είναι ένας ηθοποιός στα αζήτητα που πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση και γι' αυτό συμπαθής στα ΜΜΕ και αναγνωρίσιμος.

ΑΛΛΑ: δεν είναι το μόνο άδικο που βλέπουμε γύρω μας. Να πάρουμε τα όπλα και ν' αρχίζουμε να καθαρίζουμε κόσμο;

Και ΟΧΙ 1.45: ΝΌΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ιδιαίτερα όταν αυτό (το υποτιθέμενο δίκιο) εκφράζεται από αυτόκλητους υπερασπιστές ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
Τα είδαμε τα χαΐρια σας στο Λιμάνι του Πειραιά και αλλού.

Και βέβαια θα υπερασπιστούμε τις απόψεις μας. Αυτό έλειπε!!! Και βεβαίως θα υπερασπιστούμε την πολιτική των αιρετών εκπροσώπων μας για όσο αυτοί μας αντιπροσωπεύουν.
Και ξανά αυτό έλειπε!!!


Υ.Γ. Το σχόλιο περί γλοιωδών δημοσιογράφων και αυλικών των κυβερνώντων δεν γνωρίζουμε πού απευθύνεται αφού κανείς από μας δεν είναι ούτε δημοσιογράφος, ούτε αυλικός. Αν πρόκειται για το γνωστό χτύπημα στο σαμάρι έχει καλώς, αν πρόκειται για υποννοούμενο προς εμάς έχουμε να πούμε τη γνωστή ρήση περί απόψεων και κωλοτρυπίδων.
Και κάτι άλλο: Ο 11.29 καλά θα κάνει να παραθέτει και τους συνδέσμους απ' όπου αντιγράφει...

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, αφού είναι τόσο δίκαιος και που στεναχωριέται γιατί πληρώνουν οι συνδημότες του , μπορεί να μας πει ο εν λόγω ηθοποιός τί εισοδήματα έχει και τι πληρώνει στο κράτος ,ΕΦΟΡΙΑ κτλ ? ή και εδώ μας πουλάει μαμόθρευτη μαγκιά.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Αιβρες εσύ γιατί τσιμπάς; Ολόκληρο το κείμενο των 11:29 είναι απόσπασμα από ένα διαδικτυακό άρθρο. Το ίδιο και το κομμάτι περί γλοιωδών δημοσιογράφων. Είναι ένα μέρος του άρθρου. Όσο για το "Και κάτι άλλο: Ο 11.29 καλά θα κάνει να παραθέτει και τους συνδέσμους απ' όπου αντιγράφει... " όταν και εάν θέλω θα σου πω τον σύνδεσμο, αλλά όταν θέλω εγώ. Και βάζοντας σε εισαγωγικά το άρθρο σημαίνει ότι δεν το οικειοποιούμαι για δικό μου. Θεμιτό πιστεύω. Αν θες μην αναρτάς το σχόλιο. Αν θες μπορείς να τον βρεις τον σύνδεσμο, υπάρχουν χιλιάδες blogs εκεί έξω άλλωστε όπως λες και εσύ...
ο 11:29

ai-vreS είπε...

Οπότε 11.29;;; Έχεις κάτι δικό σου να μας πεις επί του θέματος ή θα συνεχίσεις να παπαγαλίζεις απόψεις άλλων;
Τέθηκε ένα θέμα προς συζήτηση. Κάποιοι εκφράστηκαν. Εσύ;

Ανώνυμος είπε...

-Πιο επικίνδυνο είναι το πέταλο του Μαλιακού, επικίνδυνο είναι και αυτό που έκανε ο Γκλέτσος. Το είπε άλλωστε ο άνθρωπος: "αν είναι να πάνε φυλακή αυτοί που τόσα χρόνια καθυστερούσαν τα έργα και πλήρωναν αθώοι πολίτες με την ζωή τους τότε να πάω και εγώ".
-Πρώτα φταίνε αυτοί που δεν δίνουν κάρτες ελεύθερης πρόσβασης στους δημότες Στυλίδας και μετά ο Γκλέτσος.
-Επίσης ατυχήματα γίνονται καθημερινά λόγω κακοτεχνιών και ελλείψεων από τις κατασκευαστικές. Αλλά δεν βλέπω να έχει κανείς την ίδια ευαισθησία για την περίπτωση ατυχήματος.
-Είσαι σίγουρος/η ότι όλα τα διόδια πληρούν όλα κριτήρια ασφαλείας; Εγώ όχι. Αλλά ούτε και εκεί μιλάει κανένας. Και θυμήθηκαν ξαφνικά να εξεγερθούν κατά του Γκλέτσου για την ασφάλεια του δρόμου.
-Αναγνωρισημότητα έχουν και άλλοι, αλλά δεν πράττουν αντίστοιχα. Ο Γκλέτσος είχε τα καρύδια και την ευθύνη των πράξεών του. Τον λοιδορούν όλοι οι μεγάλοι, αλλά από μόνο του είναι είδηση, πως να το κάνουμε. Και θα συνεχίσουν να τον μειώνουν και να τον απαξιώνουν.
-Τέλος πιστέυω πως η κίνηση του αυτή, που το ομολογώ ότι δεν θα την επραττα εγώ, είναι μια καλή ευκαιρία να πιεστούν οι υπεύθυνοι και να κάνουν τα αυτονόητα (σ.σ. να δώσουν τις κάρτες διέλευσης στην περίπτωση).
-Αν πιστεύεις ότι παπαγαλίζω, τότε εσύ τί κάνεις; Σχόλιο έγραψα, το οποίο είναι ένα άλλο άρθρο. Ότι κάνεις δηλαδή εσύ εδώ και δυο χρόνια με το παρόν blog. Εκτός και εαν θεωρείς τον ευατό σου παπαγάλο...
Αυτά στα λέει ο 11:29 που ποτέ δεν έχει περάσει τσάμπα από τα διόδια...

Ανώνυμος είπε...

ρε ai-vres από τη στιγμή που το blog απαρτίζεται κυρίως (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) από αναδημοσιεύσεις άρθρων τι σε πειράζει που και τα σχόλια είναι αναδημοσιεύσεις αρθρων/απόψεων από τη στιγμή που εκφράζει κάποιον?
Δηλαδή, αποκλείεις το γεγονός να συμφωνούμε με αυτά που γράφει ο οποιοσδήποτε σε ένα άρθρο ή ένα σχόλιό του και να το δημοσιεύουμε έτσι ώστε να δουν τις απόψεις αυτές κι άλλοι? Δηλαδή, αν ο 11:29 σου έλεγε ακριβώς τα ίδια με άλλα λόγια θα ήσουν ικανοποιημένος? οι τύποι είναι που σε ενοχλούν ή η ουσία?

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε δημάρχους και πολιτικούς που να είναι με τον λαό,είτε είναι ο Γκλέτσος είτε ο οποιοσδήποτε,όλα τα άλλα είναι λόγια κομματόσκυλων.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

"Η όλη «φάση», δεν ήταν στο …τυποποιημένο πολιτικό παιχνίδι… Δεν είχε διαδηλώσεις, δεν είχε απεργίες, δεν είχε κακούς συνδικαλιστές (…του ΠΑΜΕ ας πούμε, για να μιλήσουν για «επαναστατική γυμναστική»), αλλά ούτε «κεκτημένα δικαιώματα ρετιρέ και συντεχνιών» για να κατηγορήσουν…
Βγήκαν απ’ τα νερά τους… Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εξαγγελίες και δελτία τύπου, από το πουθενά, ένας δήμαρχος, χωρίς προστάτες, χωρίς …ασυλίες, χωρίς κομματικές προτροπές και ταμπέλες, βγήκε και «πλακώθηκε» στα ίσια, με τα συμφέροντα των εταιρειών, με το κράτος, με την...
αστυνομία, με τη δικαιοσύνη, με όλους…
«Τι έγινε ρε παιδιά ;;;» Το αρχικό τους ξάφνιασμα, γρήγορα έγινε πανικός !!! «Τι θα γίνει, αν όλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά του;» (σκέφτηκαν) «…γρήγορα, ικανοποιήστε τον. Βγάλτε του τις χειροπέδες, δώστε του κάρτες ελευθέρας, ανοίξτε παράδρομους, άντε …100 χωριάτες είναι, μη μας πιάσουν και στον ύπνο…»
Το σύστημα, δεν είναι χαζό. Ξέρει (χρόνια τώρα), τι κάνει. «Ικανοποιήστε τον και …απομυθοποιείστε τον» ήταν η εντολή. «…Μη γίνει …ήρωας και βρούμε τώρα μπελά, με κανένα γενικευμένο αντάρτικο… από τον πάσα ένα δήμαρχο… άντε…»
…κι έριξε γρήγορα στη μάχη, τις εφεδρείες του… δημοσιοκάφρους κυρίως, παλιά ρουσοπουλάκια, «φιλήσυχους και νομοταγείς» τυπολάτρες γραφιάδες και …παραθυράτους και πάνω απ’ όλα φυσικά, ευνοημένους, απ' όλες τις καταστάσεις... «Άντε, ένας ηθοποιάκος είναι, ένας πρώην …ζεν πρεμιέ, τι ξέρει αυτός, τσακίστε τον…» κι άρχισαν να γράφουν και να του τη λένε στα ίσια «…μήπως παρασυρθήκατε από τα σήριαλ που παίζατε» κι άλλα τέτοια, τα είδατε, τα διαβάσατε… απορώ κιόλας, πως μέχρι τώρα δε βγήκαν και γυμνές φωτογραφίες του…
Οι εταιρείες, το κράτος, το σύστημα γενικά, βρήκε όμως κι …απρόσμενους υποστηρικτές. Μέχρι και «προοδευτικές» φυλλάδες (αναμενόμενο), αλλά και …blogs (ανησυχητικό), το’ ριξαν στην ειρωνεία και στο χλευασμό, (για κάποιες «λεκτικές υπερβολές» είναι αλήθεια) του Γκλέτσου –που πρόσβαλαν τον καθωσπρεπισμό τους- ...«μα τι πράγματα είναι αυτά» κλπ, κλπ.
Βλέπετε ο άνθρωπος, δεν ήξερε το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν ακολούθησε τους κανόνες τους, λειτούργησε αυθόρμητα κι ...όπως νάναι, βλέποντας μονάχα το άδικο που είχε μπροστά της, η τοπική του κοινωνία…
Λες κι έχουμε κάθε μέρα, δημοτικούς άρχοντες κι άλλους αιρετούς (…βουλευτές ας πούμε), που να αγωνίζονται και να συγκρούονται στο δρόμο, για το δίκιο των απλών ανθρώπων… λες και δεν ξέρουμε, ότι ακόμη και οι σφοδρότερες αντιδράσεις πολιτικών κλπ, για τα πολιτικά και οικονομικά δράματα που ζούμε, γίνονται από ένα γραφείο, με 50 κάμερες κι 100 μικρόφωνα, μπροστά τους…
Το κλείνω εδώ. Κι είμαι 100 % σίγουρος, ότι αυτοί οι απλοί άνθρωποι (…που λέγαμε προηγουμένως, οι χωριάτες και οι λοιποί …παρακατιανοί) …το’ πιασαν το υπονοούμενο κι είναι ...έτοιμοι.
Το θέμα είναι, αν θα βρεθούν άλλοι Γκλέτσοι, να τους πούνε «πάμε» και κατά πόσο ΔΕΝ θα μας πιάσει το …κουτόχορτο που θα μας ταΐσουν, μέχρι να υπάρξει, άλλη τέτοια περίπτωση …αν υπάρξει…
Γιατί (…όπως δείχνουν τα πολύ …αναλυμένα πράγματα που συμβαίνουν στη σημερινή Ελλάδα του ΔΝΤ), αν προκύψουν άλλες …εξεγέρσεις, μικρές ή μεγάλες, τοπικές ή γενικές, θα γεννηθούν και θα ανδρωθούν, μόνο μέσα από τέτοιες καταστάσεις αυθόρμητες και γνήσια λαϊκές, χωρίς «σχέδια επί χάρτου» και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά «από τέκνα της ανάγκης κι ώριμα τέκνα της οργής», από …παρακατιανούς, δηλαδή…"

Ανώνυμος είπε...

3:57
MH LES TETOIA, KAI VGALEI SPYRIA TO AI VRES!!!
DEN SYMPATHEI TOYS KNITES!!

ai-vreS είπε...

Μέχρι και την bandiera rossa βαλαμε .....

Ανώνυμος είπε...

STAXTI STA MATIA....
KRYFOFASISTES....

Το Προφίλ μας