Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Καταλήψεις για το ενδεχόμενο κλεισίματος του γυμνασίου Λιβαδερού

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Δηλώσεις του δημάρχου Β. Κωνσταντόπουλου
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι και οι φορείς του Λιβαδερού, καθώς όπως υποστηρίζουν το τοπικό γυμνάσιο οδηγείται σε κλείσιμο ελέω Καλλικράτη στην παιδεία, εξέλιξη με την οποία διαφωνούν ριζικά.«Το συμπέρασμα μετά από επίσκεψή μας στην περιφερειακή διευθύντρια είναι ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, το γυμνάσιο Λιβαδερού θα κλείσει και θα γίνει μεταφορά μαθητών σε άλλα γυμνάσια», δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λιβαδερού. Κατόπιν τούτου συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο και αποφάσισε:
-Διήμερο κλείσιμο όλων των σχολείων του Λιβαδερού και του Γραφείου της Τοπικής Κοινότητας την Δευτέρα 31/1 και την Τρίτη 1/2/2011.
-Κατάληψη της εθνικής οδού Κοζάνης-Λάρισας στην διασταύρωση του Λιβαδερού, την Τρίτη ½ και ώρα 12-2 το μεσημέρι.

-Κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στις 16 Φεβρουαρίου.

Χτες, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι «δημοτική αρχή, μαθητές, γονείς και φορείς του Λιβαδερού είμαστε ανυποχώρητοι και δεν θα αποδεχτούμε το κλείσιμο του γυμνασίου Λιβαδερού». Αναφερόμενος εμμέσως στο γυμνάσιο Τρανοβάλτου, για το οποίο επίσης υπάρχουν σενάρια για κλείσιμο, είπε: «Φυσικά δεν δεχόμαστε το κλείσιμο κανενός σχολείου της περιοχής». Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να εκδοθεί ένα ψήφισμα για το θέμα των σχολείων σε ολόκληρο τον δήμο».
Είπε επίσης ότι «έγιναν επαφές με το υπουργείο παιδείας και με την περιφερειακή διευθύντρια» και ζήτησε επιτέλους να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα γιατί «οι φήμες προκαλούν αναστάτωση».
Ο Β. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε ότι «μόνο υπό προϋποθέσεις θα δεχτούμε να κλείσει ένα γυμνάσιο στον πρώην δήμο Καμβουνίων». Η προϋπόθεση που έθεσε είναι η ίδρυση ενός γυμνασίου - λυκείου στην περιοχή, με παράλληλη κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το Λιβαδερό με το Τρανόβαλτο, καθώς επίσης και η έναρξη συζητήσεων για ίδρυση Σχολής Κτηνοτροφίας στο Λιβαδερό.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι πρόοδος... να ταλαιπωρούνται παιδια 13 κ 14 χρονών για να αποκτήσουν τη βασική εκπαίδευση στοιβαζοντάς τα σε τμήματα 30 κ παραπάνω ατόμων. λες και δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για τμήματα με μικρό αριθμό ατόμων έτσι ώστε η μόρφωση που τους παρέχεται κ η δουλειά που γίνεται στο σχολείο να είναι ουσιαστική. αλλά...Καλλικράτη και ΠΑΣΟΚ θέλαμε...

Ανώνυμος είπε...

11.31 sevomai tin apopsi sou peri epipedou stin ekpaideysi. Stin prokeimeni periptwsi omws den mas ftaiei oute o kallikratis oute to pasok, alla oi ypeythinoi ekpaideysis diakommatika oi opoioi den exetazoun tis idetairotites tis kathe perioxis.
Eimai sigouros oti kai me tis epikeimenes kinitopoiiseis 8a antilif8oun to zitma

Ανώνυμος είπε...

DISTIHOS AGAPITIMOU KAI SHOLIA THA KLISOUN KAI HORIA THA ERIMOSOUN.DEN PREPEI NA ZOUME SE HORIA KAI MIKRES POLIS GIATI DEN TOUS EHOUME TOSO MEGALI ANAGI.PREPEI NA MAZEYTOUME STIS MEGALES POLIS KAI NA PARAKALAME ME SKIMENO KEFALI NA ZISOUME.ISOS TOTE STAMATISOUME NA ANTISTEKOMASTE KAI APLA NA PARAKALAME.AYTH EINAI H APOKENTROSI TOUS KAI EHEI FTIAHTI STA METRA TIS ATHINAS OPOS PANTA.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι από το Λιβαδερό, αλλά λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη αυτή. Είναι ένα καμπανάκι για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και για τα υπόλοιπα χωριά του Νομού. Γι' αυτό θα πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους γιατί σειρά θα έχουμε και εμείς. Ελπίζω και εύχομαι με τις κινητοποιήσεις να αλλάξει κάτι γιατί το κλείσιμο σχολείων είναι ο πιο βασικός λόγος της ερήμωσης της υπαίθρου. Και δυστυχώς η ύπαιθρος όπου όλοι λίγο-πολύ έχουν ένα σπίτι, έναν μπαχτσέ ή ένα χωραφάκι αποτελεί μία λύση για τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν όλες οι οικογένειες λόγω κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα Δεν καταλαβαίνετε, Ε?!!!...

ΌΛΑ τα μέτρα που παίρνονται τώρα, όπως με τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, μετατάξεις υπαλλήλων, υπηρεσίες δήμων να δίνονται σε ιδιώτες και εργολάβους, και άλλα πολλά..ΕΪΝΑΙ στο πρόγραμμα του "καλλικράτη"!!!,
τον οποίο "καλλικράτη",
ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!!!..
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ και
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "καλλικράτη"

Τώρα άρχισαν τα "οργανα"!!!..
Σε όλους αυτούς τους τομείς που προανέφερα!!

Και ΜΗ ΠΑΜΕ να δικαιολογήσουμε -όπως κάνει ο 12:51- τον "καλλικράτη"!!!
Αυτός είναι ο "καλλικράτης"!..

Αποφάσεις στη Λισαβώνα από την ΕΕ από το 2006!!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κλινικές)..
ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ(Καπιταλιστές-)
ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΠΩΣ:
(ΔΕΗ-ΟΤΕ-Πετρέλαια-Φυσικό Αέριο-Λιμάνια-Αεροδρόμια-κλπ)!
ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Στους "Ιδιώτες"!!!

Είτε Θέλετε είτε Οχι, ο "καλλικράτης" Αυτός είναι!!..
Είναι το πρόγραμμα της ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ = Τρόϊκα!!
Η κυβέρνηση έκανε αυτό το πρόγραμμα "καλλικράτης", για να περάσει πιό εύκολα τα μέτρα που παίρνει!!!..

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

@11.39
Δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να φύγει η Κυβέρνηση αυτή περισσότερο από μένα. Ωστόσο ο Καλλικράτης ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, έχει ψηφιστεί και όποια κυβέρνηση και αν έρθει θα τον εφαρμόσει. Το ίδιο ισχύει και για το μνημόνιο. Υπέγραψαν συμφωνίες ως βουλευτές-υπουργοί, πήραμε δάνεια με βάση τις υπογραφές αυτές και δε μπορεί κανένας Σαμαράς ή κάθε Σαμαράς-αυριανός πρωθυπουργός να τις αψηφίσει.
Στα επί μέρους όμως θέματα του Καλλικράτη, αυτά στα οποία ζημειώνονται κοινωνίες ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να κάνουμε αγώνα για να περάσουν τροπολογίες ευνοϊκότερες ή να βρουν άλλες λύσεις. Είτε αυτά είναι τα σχολεία, είτε τα Νοσοκομεία. Γιατί με το να κόψουν και 100 ευρώ ακόμα από το μισθό, λες "ας πάει και το παλιάμπελο". Εδώ μιλάμε για πλήρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου αν σου πάρουν σχολεία και νοσοκομεία. Καταργείται κάθε έννοια του Κράτους Πρόνοιας!

Ανώνυμος είπε...

οι άδικοι νόμοι μπορούν να καταργηθούν στην πράξη. στο χέρι μας είναι.

Ανώνυμος είπε...

@11:39
Κυριε "Οχι" έχεις να προτείνεις κάτι ρεαλιστικό;

Ανώνυμος είπε...

@ 2:23μ.μ.
Κύριε "σφάξεμ' Αγάμ' να'γιάσω"..
Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές προτάσεις για να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική, εργασιακή,κλπ)..
Το ζήτημα όμως είναι, που δίνουμε την εμπιστοσύνη μας, και άν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!!!
Πιστεύεις δηλ ότι ο Γ. Π"νδρέου,έχει τις λύσεις και ότι κυβερνά για μας????..
Και ότι είναι πιό έξυπνος από σένα? που γνωρίζεις και ζείς τα προβλήματά σου, τα οποία ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ και ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ???(δηλ.ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ-και Κεφαλαιοκράτες)????....

Κάποτε οι κλέφτες κι οι αρματωλοί (οι "τρομοκράτες" σήμερα) ενάντια στους προύχοντες και στους ραγιάδες, επαναστάτησαν σε μια μεγάλη αυτοκρατορία και έκαναν το κράτος μας!!!
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΡΑΓΙΑΣ!!!
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ!!!
ΜΗ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΣΟΥ!!!όπως είναι ο Γ.Π"νδρέου
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!
ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!!!
και οι αυλικοί τους-Κωνστ/πουλος, Βουλευτές,κλπ-

Οι μπουρζουάδες και η εκκλησία, παλιά
Οι κεφαλαιοκράτες και η εκκλησία σήμερα!!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Το έλεγε κάποτε αυτό το Πασόκ,
Διαφωνείς με αυτό????....

Ανώνυμος είπε...

3:14
Κύριε «Όχι»

Σας απαντώ σε όλα όσα μου λέτε:
«Κύριε "σφάξεμ' Αγάμ' να'γιάσω"..»
-Δεν είμαι αυτός λάθος κάνετε

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές προτάσεις για να φύγουμε από αυτή τη μιζέρια (πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική, εργασιακή,κλπ)..»
- Αυτά είναι τίτλοι που δεν ξέρουμε τι περιέχουν και που οδηγούν. Για παράδειγμα στην Αλβανία δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα

«Το ζήτημα όμως είναι, που δίνουμε την εμπιστοσύνη μας, και άν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!!!»
- Καλά είναι να μην δίνουμε πουθενά την εμπιστοσύνη μας αλλά ούτε και να πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε και θεοί. Κριτική σκέψη ρεαλισμός αλλά και δράση ίσως είναι κάτι ..

«Πιστεύεις δηλ ότι ο Γ. Π"νδρέου,έχει τις λύσεις και ότι κυβερνά για μας????..»
- Δεν πιστεύω ούτε σε μάγους ούτε σε καφετζούδες και ούτε πιστεύω ότι κάποιος άλλος έχει έτοιμες τις λύσεις (π.χ. Σαμαράς όπως διατείνεται)

«Και ότι είναι πιό έξυπνος από σένα? που γνωρίζεις και ζείς τα προβλήματά σου, τα οποία ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ και ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ???(δηλ.ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ-και Κεφαλαιοκράτες)????....»
- Δεν με προβληματίζει αν είναι ή όχι πιο έξυπνος από μένα. Όμως αυτός είναι ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός ενώ εγώ δεν είμαι. Δεν νομίζω όμως ότι είναι όμοιος με ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ κλπ τα οποία δεν είναι ούτε καν όμοια μεταξύ τους. Για να καταλάβεις δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους οι Ρώσοι οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί κεφαλαιοκράτες αλλά ούτε όλοι αυτοί είναι ΝΑΤΟ. Αν μπερδεύουμε τα δεδομένα δεν μπορούμε να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα

«Κάποτε οι κλέφτες κι οι αρματωλοί (οι "τρομοκράτες" σήμερα) ενάντια στους προύχοντες και στους ραγιάδες, επαναστάτησαν σε μια μεγάλη αυτοκρατορία και έκαναν το κράτος μας!!!»
- Μάλλον διαβάζεις την ιστορία έτσι πως στην πλάσαρε το κατεστημένο κράτος. Ψάξε λίγο βαθύτερα Υπάρχουν και πολλά που μας έχουν αποκρύψει.


«ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΡΑΓΙΑΣ!!!
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ!!!
ΜΗ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΣΟΥ!!!όπως είναι ο Γ.Π"νδρέου
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!
ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!!!
και οι αυλικοί τους-Κωνστ/πουλος, Βουλευτές,κλπ-

Οι μπουρζουάδες και η εκκλησία, παλιά
Οι κεφαλαιοκράτες και η εκκλησία σήμερα!!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Το έλεγε κάποτε αυτό το Πασόκ,
Διαφωνείς με αυτό????....»

- Αν οι αγώνες μου είναι χωρίς γνώση και προσανατολισμό θα είμαι για 500 τουλάχιστο χρόνια Ραγιάς

Ανώνυμος είπε...

3:14 χαίρομαι που υπάρχουν έστω και λίγοι σαν εσένα...

Το Προφίλ μας