Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οι Αντουανέτες της Ν.Δ.

Του Βασίλη Χιώτη από το ΒΗΜΑ
Αργά αλλά σταθερά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσβάλλεται από ένα ακροδεξιό ντελίριο και διολισθαίνει σε θέσεις που μόνο σε δημοκρατικό κόμμα δεν παραπέμπουν.
Προφανώς ακολουθεί αυτή την τακτική η Ν.Δ. προσπαθώντας να απορροφήσει ψήφους από το ΛΑ.Ο.Σ. ή να εμποδίσει δικές της διαρροές προς αυτό. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι αν κερδίζει λίγο από δεξιά του, χάνει πολύ περισσότερο από το κυρίως εκλογικό σώμα του.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του κόμματος κυρία Φωτεινή Πιπιλή για να καταδικάσει την μεταστέγαση των μεταναστών που κατέλαβαν την Νομική Σχολή σε νεοκλασσικό της Οδού Πατησίων.
 
«Ως σύγχρονη Αντουανέττα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεταστεγάζει παράνομους μετανάστες σε ένα από τα λιγοστά στολίδια της προπολεμικής Αθήνας, έργο του Αλέξανδρου Νικολούδη απόφοιτο του Ecole des Beaux Arts of Paris» αναφέρει η βουλευτής.
Και δεν αντιλαμβάνεται ότι ως Αντουανέττα ομιλεί η ίδια, όταν εκφράζει την άποψη ότι σε νεοκλασσικά μπορούν να μένουν μόνο Αθηναίοι αριστοκρατικής καταγωγής.
Που ήταν άραγε αυτή η Αντουανέττα, όταν το συγκεκριμένο νεοκλασσικό ρήμαζε επί δεκαετίες, πριν αναλάβει την αναπαλαίωσή του ένας ιδιώτης με δικά του έξοδα και χωρίς τη βοήθεια του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο ήταν χρόνια δημοτικός σύμβουλος η κυρία Πιπιλή;
Πού κατά την γνώμη της θα έπρεπε να στοιβαχτούν οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι, εφόσον κατά την άποψή της δεν μπορούν να μένουν απέναντι στο Αρχαιολογικό Μουσείο και κατ΄ επέκταση ούτε κοντά στην Ακρόπολη, στη Βουλή, αλλά ούτε και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μην τυχόν και ταραχτούν οι γείτονες της κυρίας Πιπιλή;
Προφανώς για την κυρία Πιπιλή, άξιοι συμπόνιας είναι οι μετανάστες, μόνο όταν βρίσκονται πνιγμένοι στο Αιγαίο, ή μόνο όταν διαμελίζονται από τρομοκρατικές ενέργειες.
Το χειρότερο δε, δεν είναι ότι αυτές είναι οι απόψεις της κυρίας Πιπιλή. Το χειρότερο είναι ότι ανάλογες απόψεις αρχίζουν και υιοθετούν όλο και περισσότεροι έλληνες, παρασυρόμενοι από την οργή τους για την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική που δήθεν εφαρμόζει επί χρόνια αυτή η χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας