Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά από πολλές ημέρες άρνησης και αναβλητικότητας αποφάσισε απεργία για τις 23 Φλεβάρη. Πιστή στον άθλιο προδοτικό της ρόλο αδιαφόρησε για τις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα που είχαν αποφασίσει απεργία στις 10 Φλεβάρη με στόχο να μην χαθεί χρόνος στην αδυσώπητη επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβέρνηση.
Η απόφαση της παρά το ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση των 100αδων σωματείων που είχαν αποφασίσει για απεργία (απεργία που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει) δεν αποτελεί το ξεκίνημα μίας νέας κλιμάκωσης των αγώνων. Επιδίωξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι να λειτουργήσει ως ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία ντουφέκια στο αέρα και άλλοθι στην άθλια τακτική τους.
Συνειδητά και χωρίς καμιά ντροπή (πρωτοστατούντος μάλιστα της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του λεγόμενου συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων  που δήθεν κόπτονται για την αγωνιστική ενότητα του κινήματος) οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δίνουν χρόνο:
·     Στους εργοδότες και στην επίθεση τους που, αξιοποιώντας τον νόμο της κυβέρνησης για την Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επιδιώκουν γρήγορα να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε μεσαιωνικά κάτεργα.
·     Στην τρόικα που έρχεται τις επόμενες ημέρες και σε συμφωνία με την κυβέρνηση και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες χαλκεύουν νέες αλυσίδες που θα δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
·     Στην κυβέρνηση που η επίθεση της ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας αυτή την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις‚ την Παιδεία‚ την υγεία και την λαϊκή περιουσία. Κλείνει ακόμα και σχολεία και νοσοκομεία για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ληστεύει μαζί με τους κεφαλαιοκράτες τα λαϊκά στρώματα με νέα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά που οι λαϊκές οικογένειες χρησιμοποιούν.
Για μια ακόμα φορά η προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μετατρέψουν σε μπούμερανκ την άθλια τακτική τους.
Οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κάνουν παιχνίδια με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεν τους ενδιαφέρει η ταξική ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωσή τους, η οργάνωση για να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ όπως και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν ήθελαν να πάρουν απόφαση. Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του δεν πρόκειται να δώσουμε τη μάχη για μια μέρα μπροστά η πίσω στην ημερομηνία της απεργίας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία για τις 10 Φλεβάρη να πάρουν αποφάσεις για τις 23 Φλεβάρη και να αξιοποιήσουν τον χρόνο που μεσολαβεί για την ακόμα καλύτερη οργάνωση της απεργίας.
Το κίνημα μας έχει χρέος να φροντίσει η απεργία να είναι μια σημαντική παρέμβαση της εργατικής τάξης στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξελίξεων. Να πετύχει. Παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, των εργοδοτών της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.
Το σύνθημα μας:
Συμμετέχω στην απεργία για να δείξω ότι απορρίπτω την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας. Συμμετέχω στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ γιατί καταδικάζω το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφασίζει στις 10 Φλεβάρη να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις Πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Συλλαλητήρια καταγγελίας και καταδίκης των εργοδοτών που επιχειρούν κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ενάντια στο νέο κύμα των ανατιμήσεων σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, στο κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών του ΙΚΑ ακόμα και σχολείων.
Για την καλύτερη οργάνωση, προετοιμασία και εξοπλισμό συνδικάτων, σωματείων και των στελεχών του ταξικού κινήματος να πραγματοποιηθούν συσκέψεις ανά κλάδο.
Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν έχει άλλη επιλογή από το ν’ απαντήσει με διαρκή πόλεμο στον πόλεμο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας.
Να γυρίσει την πλάτη της στην άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ που την αποτελούν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ του ταξικού κινήματος - υπέρ του ΠΑΜΕ.

Αθήνα 25 Γενάρη 2011
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας