Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Kαι ο σκύλος χορτάτος...

Του Σταύρου Ψυχάρη
Το περιστατικό μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό: ένα ζευγάρι ελλήνων μεταναστών στη Σουηδία, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, ετρέφετο επί έξι σχεδόν μήνες με... ζωοτροφές!
Ψώνιζαν τρόφιμα από ένα σουπερμάρκετ και μη γνωρίζοντας τη γλώσσα έπαιρναν από τα ράφια τροφές με κρέατα κατάλληλα μόνο για σκύλους και γάτες... Υπάρχουν ίσως και χειρότερα. Και ένας λαός που έχει τροφοδοτήσει τη διεθνή Μετανάστευση με εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, που έχει δημιουργήσει «ελληνικές πόλεις» μέσα σε μεγαλουπόλεις όπως το Σικάγο της Αμερικής, θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός τουλάχιστον όταν αντιμετωπίζει κοινωνικά απόκληρους είτε οικονομικά ανήμπορους ξένους που βλέπουν τη σημερινή Ελλάδα σαν επίγειο... παράδεισο. 

Είσαι λοιπόν ασφαλώς politically correct όταν υποστηρίζεις τους ταλαίπωρους αλλοδαπούς που κατακλύζουν διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε και μερικές σκιερές πλευρές της εικόνας. Οι επίδοξοι μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι, είναι εκείνοι που πρώτοι εφάρμοσαν στην πράξη τις οδηγίες της... τρόικας- εδώ και πολλά χρόνια. Διότι πολλών Ελλήνων η περιουσία αυξήθηκε επειδή είχαν στη δούλεψή τους φτηνό εργατικό δυναμικό, αλλοδαπούς εργάτες εργαζόμενους σε χωράφια, εργοτάξια και φάμπρικες αντί πινακίου φακής. Χωρίς αυξήσεις, επιδόματα, δώρα και συλλογικές συμβάσεις...
Αν σήμερα υπάρχει ανεργία, εν πολλοίς αυτή οφείλεται στο ότι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί απασχολούνται σε κάθε είδους εργασία- κατά προτίμηση στα αληθώς βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε. Δεν γίνεται και το κρέας απείραχτο και ο σκύλος χορτάτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας