Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βολές Γ. Παπανδρέου κατά Αριστεράς, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Κριτική στα κόμματα της Αριστεράς άσκησε ο Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

"Είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στα παιδιά σου... είναι προοδευτικό να επιτρέπεις σε κάποιους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους ή να νομοθετείς απαράδεκτες φοροαπαλλαγές για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών ή να μην εκδίδουν αποδείξεις χιλιάδες επιτηδευματίες;" διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
Εκανε, επίσης, λόγο για προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ενώ αναφέρθηκε εμμέσως και στην υπόθεση των μεταναστών της Νομικής, μιλώντας για προώθηση της ανομίας "παραβιάζοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες".



"Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία... δεν είναι να επενδύεις σε μια κοινωνία μπάχαλο να χαίρεσαι με εικόνες καταστροφής που κάνουν τον γύρο του κόσμου" πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής χαρακτήρισε ως "προοδευτικούς και αποτελεσματικούς κανόνες" τις ρυθμίσεις που πρόσφατα υπερψήφισε η Βουλή για την πολιτική χορήγησης πολιτικού ασύλου.

"Δεν είναι προοδευτικό το κράτος να έχει εκατοντάδες άχρηστους οργανισμούς για να υπηρετεί πελατειακά συμφέροντα και να στέλνει το λογαριασμό στον πολίτη... Η πρόοδος και η Αριστερά δεν συγχέει την πρόοδο με τον κρατισμό" συμπλήρωσε. 
ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ????? Για να δούμε...

-Υπάρχουν 60 (!!!) ειδικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές,
-μέσα στη δεκαετία ο συντελεστής φόρου για τα ΚΕΡΔΗ των επιχειρήσεων μειώθηκε από το 45% στο 20%!
-κατάργησαν, δια νόμου, ακόμα και το συμβολικό φόρο του 1% για τις συγχωνεύσεις των εφοπλιστών
-τους εφοπλιστές τους έχουν ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ, με νόμο, από φόρους για τα ΚΑΥΣΙΜΑ των πλοίων τους
- έχουν ήδη προσφέρει, με διαδοχικούς νόμους, 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ στους εφοπλιστές οι οποίοι... «πατριωτικότατα» κατασκευάζουν τα πλοία τους στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.
-«Οποια ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ισχύει για τα ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ - ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) Γ. Διαμαντίδης - το ίδιο θα ισχύει και για τα εφοπλιστικά κεφάλαια». Πρόσθεσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος να προωθήσει τη συμφωνία με την Κίνα που προβλέπει την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΜΕ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ευρώ για να κατασκευάσουν τα καράβια τους στα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ.

αλλά φυσικά ο κύριος Παπανδρέου δεν μιλά για τέτοιου είδους απαράδεκτες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, ίσα-ίσα αυτές τις προωθεί όσο δεν παίρνει...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ "αντιεξουσιαστης στην εξουσια" ειχε δηλωσει

τα κανει επιτηδες μπας και ξυπνησουμε και εξεγερθουμε επιτελους

Ανώνυμος είπε...

"Είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στα παιδιά σου... είναι προοδευτικό να επιτρέπεις σε κάποιους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους ή να νομοθετείς απαράδεκτες φοροαπαλλαγές για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών ή να μην εκδίδουν αποδείξεις χιλιάδες επιτηδευματίες;"

Ασφαλώς και δεν είναι .. όμως αυτά τα κάνατε εσείς και όχι εμείς. Τέρμα το δούλεμα.

Ανώνυμος είπε...

"...Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία αλλά η ευνομία και η εφαρμογή των νόμων». Μιλάει για ευνομία και εφαρμογή των νόμων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε παραγραφή την υπόθεση Βατοπαιδίου, συγκαλύπτει το σκάνδαλο της Siemens, δεν έχει ιδέα για τον Τσουκάτο, ετοιμάζεται να μοιράσει χρήματα και να χαρίσει χρέη στους νταβατζήδες της διαπλοκής, έχει γεμίσει τη χώρα μπάτσους, και –βέβαια- δεν θεωρεί κανέναν υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας. Ωραία ευνομία και ωραία εφαρμογή των νόμων. Γεια σου Παπανδρέου καραμπουζουκλή! Και συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν. Μπράβο παιδιά. Ωραία η χούντα.

Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας «έγκριτος» αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση.

Οι μετανάστες της Νομικής έδειξαν στους Έλληνες τον ιδανικό και αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης. Μια ομάδα εργαζομένων κάνει κατάληψη σε μια πανεπιστημιακή σχολή, μια άλλη ομάδα σε άλλη σχολή και πάει λέγοντας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από μια πορεία. Ναι, αλλά αν αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και εισβάλλουν οι αστυνομικοί; Δύσκολο, γιατί οι συνέπειες για την κυβέρνηση από μια αστυνομική επιχείρηση θα είναι τεράστιες, αλλά ας το δεχτούμε. Τότε κάνεις κατάληψη σε μια άλλη σχολή. Και μετά σε μια άλλη σχολή – από πανεπιστημιακές σχολές άλλο τίποτα. Κάνεις κατάληψη σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Κάνεις κατάληψη σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Σε μια εφημερίδα. Στο δημαρχείο. Κάνεις κατάληψη όπου θέλεις.

Οι μπάτσοι τους είναι πολλοί αλλά δεν φτάνουν για όλες τις σχολές, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλα τα υπουργεία, όλες τις τράπεζες, όλα τα γραφεία πολυεθνικών και όλα τα πιθανά σημεία κατάληψης. Αν οι μπάτσοι διασκορπιστούν, θα γίνει κατάληψη στη ΓΑΔΑ. Άσε που θα μείνει αφύλαχτη η Βουλή.

Καταλάβαμε όλοι τώρα πού οφείλεται η μανία των ΜΜΕ και των κυβερνώντων για τους μετανάστες που πρέπει να ξεκουμπιστούν από τη Νομική; Τα έκαναν πάνω τους στην ιδέα της εξάπλωσης των καταλήψεων. Τις οργανωμένες πορείες τις αντιμετωπίζουν με δακρυγόνα και προβοκάτσιες – τις καταλήψεις πώς;

Επίσης, καταλάβαμε όλοι γιατί δεν θα αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Το άσυλο προσελκύει και δίνει διέξοδο σε αντιεξουσιαστές και ανήσυχους διαδηλωτές και –με αυτόν τον τρόπο- τους κρατάει μακριά από τη Βουλή, τα υπουργεία, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα γραφεία των νταβατζήδων της διαπλοκής. Το άσυλο είναι πιο χρήσιμο στην κυβέρνηση παρά στους διαδηλωτές.

Αυτά είναι απλά πράγματα, αλλά δεν τα είχες σκεφτεί. Χρειάστηκαν μερικοί μετανάστες για να τα πάρεις χαμπάρι. Πες τους τώρα ένα ευχαριστώ.

Υ.Γ. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν βαρεθήκατε να μην σας δίνει κανένας τηλεοπτικός σταθμός σημασία; Θέλετε να γίνετε πρώτο και αποκλειστικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και να λυθεί το πρόβλημά σας; Πώς σας φαίνεται η Νομική; Ή μήπως θέλετε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Υπάρχει, βέβαια, και το Πολυτεχνείο. Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις."

Ανώνυμος είπε...

Ας μου πει κάποιος πια διαφορά έχουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή,το νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ?
Λογικό είναι ο Παπανδρέου να τα βάζει με την αριστερά γιατί αυτός είναι φασίστας.

Ανώνυμος είπε...

ο λα.ο.ς. θελει
το πασοκ μπορει

Το Προφίλ μας