Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Πολιτικά καθοδηγούμενη» η κατάληψη της Νομικής

«Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες, τονίζοντας: «Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν». «Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε τις πρυτανικές αρχές «να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία». 
 
«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι 230 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε χώρο της Νομικής Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ ακόμη 50 έχουν καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Η κινητοποίηση υποστηρίζεται και οργανώθηκε από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, το ∆ίκτυο και την ΑΡ.Εν (του κομματικού βραχίωνα της νεολαίας Συνασπισμού στα πανεπιστήμια).Οι μετανάστες που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής, σκληραίνουν τη στάση τους, ξεκινώντας από σήμερα απεργία πείνας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν για την εγκατάσταση 250 μεταναστών στο παλιό κτίριο της Νομικής. Αν είχε φτιάξει ο Παπουτσής έναν φράχτη στη Σόλωνος, δεν θα υπήρχε πρόβλημα τώρα.

Διαμαρτύρομαι κι εγώ για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική – από τη Νομική Σχολή της Αθήνας έχουν βγει τα μεγαλύτερα καθάρματα της χώρας. Δεν είναι χώρος αυτός για να μένουν άνθρωποι – μπορεί να κολλήσουν καμιά αρρώστια.

Δεν μπορώ τις πολλές αναλύσεις –αριστερές, κεντρώες ή δεξιές- για τους μετανάστες και την παρουσία τους στη χώρα μας. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι κι εμείς – τέλος.

Για όσους είναι αντίθετοι στην παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα, έχω ένα επιχείρημα που θα τους αλλάξει οριστικά γνώμη: Οι μετανάστες είναι χρήσιμοι, γιατί, αν πέσει πείνα, θα τους φάτε και θα επιζήσετε. Κρίμα είναι να φάει ο ένας Έλληνας τον άλλον, όπως θέλουν οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, ο Κίσινγκερ και ο Μέτερνιχ.

Λένε πως το ανθρώπινο κρέας είναι πολύ γευστικό – αν και χωνεύεται κάπως πιο δύσκολα. Βέβαια, το κρέας των μεταναστών αποκλείεται να είναι τόσο νόστιμο σαν το δικό μας – το κρέας του Έλληνα πρέπει να είναι το καλύτερο στον κόσμο."

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες απο μια μερια 6:54.Ερωτω ομως.Αν γινει το αντιθετο και αρχισουν να μας τρων αυτοι (καθοσον δεν διακρινονται οι περισσοτεροι απο δαυτους με πολιτιστικα και ηθικα στοιχεια , ελεω θρησκευτικων και αλλων πεποιθησεων) ,τι γινεται λοιπον στην προκειμενη περιπτωση????Ας σοβαρευτουμε λιγο!!Το εν λογο συμβαν , βριθει απο μια σειρα ποινικων αδικηματων, εως σε βαθμο κακουργηματος απο αρκετους εμπλεκομενους σ'αυτην την ιστορια!!!ΕΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κρατος επιτελους δεν εφαρμοσει τους νομους και δεν υπερασπιστει την νομιμοτητα τοτε δυστυχως πολυ φοβαμαι οτι πρωτον θα αποτελεσει προηγουμενο και για αλλα ιδια γεγονοτα και δευτερον θα εχουμε μπει σε περιοδος αναρχιας και ανυπακοης για τον τοπο μας!!!

Ανώνυμος είπε...

κατα αρχην εχουν κανει καταληψη σε ενα κτιριο της νομικης που ΔΕΝ χρησιμοποιειται ΟΧΙ γενικα στην νομικη
κατα δευτερον ανεκαθεν το ασυλο ηταν χωρος οπου προσετρεχαν οι καθε λογης κατατρεγμενοι
κατα τριτον το ζητημα ειναι οτι ανθρωποι που ειναι χρονια στην χωρα, εργαζονται κλπ δεν εχουν χαρτια ουτε καν προσωρινης παραμονης'
κατα τεταρτον με το δουβλινο 2 η ελλαδα υπεγραψε οτι δεν προωθει μεταναστες σε αλλες χωρες της εε και η τουρκια δεχεται 1000 πισω το μηνα
κατα πεμπτο συμφωνα με τις διεθνεις συνθηκες η μεγαλη πλειοψηφια ειναι προσφυγες (αφγανισταν, σομαλια, ιρακ, ιραν, να ασια , παλαιστινη εμπιπτουν στην κατηγορια πολεμου) χωρια οι πολιτικοι προσφυγες (μπαγκλαντες, πακισταν, αιγυπτος, μαροκο ειναι σε αυτες τις κατηγοριες) οι οποιοι παίρνουν ασυλο άμεσα. αλλα η περηφανη φιλοξενη ελλας δινει ασυλο στο 0,25% των αιτησεων -τις οποιες ετσι και αλλιως μπλοκαρει διοτι δεν υπαρχουν γραφεια και μεταφραστες για αιτησεις- με μεσο ευρωπαικο ορο το 25%

επισης παμπολες φορες εχουν γινει αναλογες κινησεις σε χωρο ασυλου (πχ προπυλαια) απλα τωρα με την σπορα ψευδους η κυβερνηση παιζιε το χαρτι της "καταλησης ταξης" ωστε να ανακινησει τα συτηρητικα αντανακλαστικα και ουσιαστικα να ηρεμησει την γενικευμενη οργη

κατα last but not least οι ανθρωποι κανουν απεργια ΠΕΙΝΑΣ δηλαδη χρησιμοποιουν το εσχατο μεσο που εχουν.


__________________

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελανεις τελειως 12:00.Την δικη σου "πετρια" θα την πληρωσουμε ολοι οι υπολοιποι??ΚΑΤΑ πρωτον εχει σημασια ιδιαιτερη , ποιο κτηριο ειναι μεσα στο Πολυτεχνειο???ΚΑΤΑ δευτερον , μεσα στο ασυλο βρισκουν καταφυγειο πραγματι ολοι οι κατατρεγμενοι:αρχικλεφτες ολκης ,μεγαλεμποροι ναρκωτικων , τσαντακηδες , απατεωνισκοι ,δολιοφθορεις δημοσιας περιουσιας πληρωμενη απο τον δεινοπαθουντα Ελληνα φορολογουμενο ,πρεζονια , εκκολαπτομενοι τρομοκρατες ,καθοθηγητες τρομοκρατες και καθε λογης μπουμπουκια του ποινικου δικαιου.ΚΑΤΑ τριτον , οι ανθρωποι που αναφερεις ,μπηκαν λαθραια στην χωρα μας και βαση τουτου επρεπε παρα αυτα να συλληφθουν.ΚΑΤΑ τεταρτον το Δουβλινο 2 προβλεπει οτι ,αν συλληφθει λαθρομεταναστης σε οποια χωρα της Ευρωπης ,επιστρεφεται στην χωρα απο οπου εχει μπει στην Ε.Ε.κατα συνεπεια το 90% οσον εχουν μπει , εχουν χωρα εισοδου την Ελλαδα.ΚΑΤΑ πεμπτον , τα περι πολιτικου ασυλου εννοεις οτι οσοι ανθρωποι πανω στον πλανητη γη εχουν προβληματα πολεμου , πρεπει να τους ταισουμε εμεις???Μηπως καποιοι επιθυμουν σφοδρα την διαλυση του Ελληνισμου και την καταλυση της κοινωνικης συνοχης των Ελληνων ως πολιτικη οντοτητα.Ειναι τυχαια ολα αυτα .Δεν νομιζω!!!!

Το Προφίλ μας