Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τα παπαγαλάκια

Σε μια χώρα εξωτική που την λένε Σουρδία, υπάρχει μία τάξη ανθρώπων που λέγονται πολιτικοί. Οι άνθρωποι αυτοί εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια και μέλημά τους είναι να υποστηρίζουν τους πολίτες που τους ψήφισαν, για να ζουν τουλάχιστον ανθρώπινα. 
Όμως, άνθρωποι είναι ρε παιδί μου και έτσι καμιά φορά δεν παίρνουν χαμπάρι τι ψηφίζουν στη βουλή της Σουρδίας, δεν το παραδέχονται όμως για να μη τους πουν και ανίκανους. 
Οι άνθρωποι-πολιτικοί λοιπόν έχουν σαν κατοικίδια ζώα κάποια ανθρωπόμορφα ζωάκια σαν οικόσιτα, τα οποία ταΐζουν με χρυσόσκονη και τα συντηρούν έχοντάς τα δεμένα με λεπτές μαλαματένιες αλυσιδίτσες έτσι ώστε να μην φαίνονται αλλά και να μην μπορούν να πετάξουν μακριά και φύγουν.
Αυτά τα ανθρωπόμορφα ζωάκια τα ονομάζουν παπαγαλάκια. Ο ρόλος τους δε είναι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των ανθρώπων-πολιτικών. Ό,τι δεν επιτρέπεται ή δεν μπορούν οι άνθρωποι-πολιτικοί να πουν, δίνουν εντολή στα παπαγαλάκια και τότε αυτά τα λένε ή τα γράφουν. Και έτσι είναι όλοι τους ευχαριστημένοι. Καμιά φορά αυτά τα παπαγαλάκια όταν κάνουν καλά τη δουλειά των ανθρώπων-πολιτικών τα δίνουν και τον τίτλο του δημοσιογράφου.
Χρήστος Κατσίνας 
Διευθυντής ΕΣΥ - Νεφρολόγος 
Αντιπρόεδρος ΕΙΝΔΥΜ


Η αντ-απάντηση του Σπ. Κουταβά προς τον κ. Κατσίνα.
από το vetonews.gr
Ενοχλήθηκε ο αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δυτικής Μακεδονίας Χ. Κατσίνας από το άρθρο που αναφέρεται στην υποκρισία των γιατρών για την δημόσια υγεία. Αντί υπαινικτικών σχολίων θα περίμενα από τον συνδικαλιστή αντιπρόεδρο των γιατρών, που προσπαθεί να υπερασπιστεί το κλάδο του, να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Σέ ότι αφορά τα παπαγαλάκια να τονίσω οτι
κανένας δεν δικαιούται καθεστώς ασυλίας είτε είναι γιατρός είτε είναι δημοσιογράφος. Όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενο δημοσίευμα του vetonews.gr ισχύουν στο ακέραιο, είναι αληθή και το γνωρίζεται καλά. Είναι πια κοινό μυστικό. Το απόστημα έσπασε και η μυρωδιά που αναβλύζει μέσα από τις κλινικές του ΕΣΥ είναι δυσώδης. Είναι αφελές έως και ύποπτο κάποιοι να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του δράματος στο χώρο της υγείας και να πετούν μονιμως την μπάλα στην κερκίδα της πολιτείας. Μια επισήμανση που ίσως φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Στην Ελλάδα, οι τρεις μεγάλοι πολυεθνικοί φαρμακευτικοί κολοσσοί που διακινούν το 80% της φαρμακευτικής δαπάνης, διαθέτουν το πολυπληθέστερο επιχειρησιακό τμήμα για την προώθηση των προϊόντων τους, απο όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αραγε, τι να σημαίνει αυτό κ. Κατσίνα;
Τέλος, θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα τεκτενόμενα στο χώρο της υγείας έστω και εαν γινόμαστε αφόρητα ενοχλητικοί. Το οφείλουμε  στους αναγνώστες μας στην συνείδηση μας και προπαντός, στην όποια αξιοπρέπεια εχει απομείνει στην δουλειά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας