Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας & του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νεάπολης Βοϊου


Σήμερα στις 24 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 2.30 μμ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης, παρουσία όλων των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων της Νεάπολης και αφού άκουσε και τις απόψεις τους ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Είναι αντίθετο με την συγχώνευση – κλείσιμο του Γυμνασίου Νεάπολης για τους εξής λόγους:
1)      Το Γυμνάσιο Νεάπολης αριθμητικά υπερτερεί του Γυμνασίου στο οποίο υπάρχει πρόθεση να ενσωματωθεί. Υπενθυμίζεται ότι περιφερειακά είναι το τρίτο μεγαλύτερο Γυμνάσιο (1ο Σιάτιστας, 2ο Σερβίων και 3ο Νεάπολης).

 
2)      Κτιριακά το Γυμνάσιο Νεάπολης πληρούσε και πληροί όλες τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και σε βάθος πενταετίας. Αναφορικά διαθέτει βιβλιοθήκη, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βιβλιοθήκη γυμνασίου, με 3.000 τίτλους, αίθουσα Υ/Η, εργαστήριο φυσικής, αίθουσα εκδηλώσεων, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ,  κλειστό ενόργανης γυμναστικής, στάδιο και βοηθητικά γήπεδα.
3)      Τονίζεται η σημαίνουσα γεωγραφική κομβική θέση της Νεάπολης, η χιλιομετρική απόσταση, η συγκοινωνιακή κάλυψη ου παρέχεται, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τις μετακινήσεις μαθητών από 25 τοπικές κοινότητες επιβάλλουν την παραμονή του Γυμνασίου στη Νεάπολη .
4)      Υπενθυμίζεται ότι η Νεάπολη έχει χαρακτηρισθεί προβληματική περιοχή, γεγονός που επιβάλλει λειτουργία του εν λόγω σχολείου.
5)      Η παραμονή του Γυμνασίου είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την στήριξη του τοπικού πληθυσμού έτσι ώστε να μην  αντιμετωπίσουμε ξανά προβλήματα ερήμωσης της πολυπαθούς  Ελληνικής Επαρχίας. Η ιστορική έδρα του δήμου Βοΐου ΑΞΙΩΝΕΙ την ύπαρξη και ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί θα μας βρει αντίθετους και θα προκαλέσει ρήξη για μια ακόμη φορά.
Ο Πρόεδρος

Κολιός Ιωάννης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΪΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 24-01-2011 συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΪΟΥ με μοναδικό θέμα συζήτησης τη φημολογούμενη και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου μετεγκατάσταση - κλείσιμο του Γυμνασίου Νεάπολης.
Μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών το Δ.Σ. κατέληξε στην σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος:
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και διαμαρτυρόμαστε για την συνεχή λεηλασία του Άνω Βοΐου με κάθε μορφής πράξη. Το Γυμνάσιο μας πληροί όλα τα στοιχεία αυτά που το καθιερώνουν στα πιο σύγχρονα Γυμνάσια του Νομού και όχι μόνο.
-  Οι εγκαταστάσεις του , ο εξοπλισμός του, η σύγχρονη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη
του, αλλά και ο αριθμός των παιδιών, είναι τέτοιος που απαγορεύει κάθε συμφέρον
του οποιουδήποτε και κάθε νοσηρή σκέψη από όπου και αν προέρχεται ή
υπαγορεύεται να προωθεί την μετεγκατάσταση - κλείσιμο του.
- Εξυπηρετεί όλα τα παιδιά των χωριών του πρώην Δήμου Νεάπολης
Η Δυναμική του είναι τέτοια που κάνει περήφανους όλους του κατοίκους του
Δήμου Βοΐου.
Ας σταματήσει λοιπόν η ακατάσχετη αιμορραγία και οι πληγές που ανοίγονται ακόμα και σαν σκέψη. Κρατάμε Θερμοπύλες. Μένουμε στον τόπο μας
Θέλουμε ένα Καλύτερο Μέλλον για τα Παιδιά μας και αγωνιζόμαστε να τα πείσουμε να μείνουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν για αυτόν με τον ίδιο ζήλο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ
ΣΙΜΩΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Υ.Γ     Επιφυλασσόμαστε και για περαιτέρω κινητοποιήσεις

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΪΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας