Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καταδικάσθηκαν 40 καθηγητές λυκείου στα Γιαννιτσά για δικαιολόγηση απουσιών

Σαράντα καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Γιαννιτσών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφων.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν, κατά το σχολικό έτος 2007/08, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών τριών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών, όπου δίδασκαν κατά την παραπάνω περίοδο, διορθώνοντας, ταυτόχρονα, τις βαθμολογίες του δευτέρου 4μήνου των συγκεκριμένων μαθητών της 2ας Λυκείου, με σκοπό να τους προάγουν στην επόμενη τάξη.  
Μαζί με τους 40 καθηγητές κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο τότε προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς, επίσης, τέσσερις γιατροί της Πέλλας και οι γονείς δύο μαθητών. 


Το δικαστήριο έκρινε, τελικά, ένοχους τρεις γιατρούς, κατά περίπτωση για τις πράξεις της χορήγησης πλαστής ιατρικής βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν, καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης 18 και 29 μηνών (η δεύτερη ποινή αφορά δύο περιπτώσεις γιατρών).
Ακόμη, ο προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιβλήθηκε στη μητέρα μαθήτριας που κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη χορήγηση πλαστής ιατρικής βεβαίωσης.

Οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν. Το δικαστήριο έδωσε 3ετή αναστολή στις ποινές, ενώ, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σε βάρος των καθηγητών και των γιατρών εκκρεμούν ΕΔΕ από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
http://www.theinsider.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χώνουμε φυλακή 40 καθηγητές γιατί πέρασαν τα παιδιά την τάξη,ενώ ο Τσοχατζόπουλος που του ανήκει η μισή Αθήνα από μίζες εξοπλισμών κυκλοφορεί ελεύθερος,ο Βοσκόπουλος που χρωστάει 5.000.000 στην εφορία και ο Τσουκάτος που παραδέχθηκε 1.000.000 μίζα για το ΠΑΣΟΚ,το δε ΠΑΣΟΚ με επιβεβαιωμένη την μίζα λειτουργεί ως κόμμα και μάλιστα κυβερνά.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή...όταν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Για δικαιολόγηση απουσιών των καθηγητών και διευθυντών από σχολείο της Κοζάνης, τι ποινές θα έπεφταν??? Όχι δεν τεμπελιάζουν την δεύτερη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΩΣΕ, 1:17ΠΜ.ΚΙ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΓΙΑΤΡΟΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ,ΠΑΠΑΣ....

Το Προφίλ μας