Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το «κόκκινο» ρέμα των σφαγείων ή χριστουγεννιάτικος οικολογικός μποναμάς





Η προχειρότητα και ο ασύδοτος τρόπος λειτουργίας των δημοτικών υποθέσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά μάλιστα «κοκκίνισαν», σε αντίθεση με τους πολυπράγμονες άρχοντές μας που αντί να κοκκινίζουν από ντροπή, σφυρίζουν αδιάφορα και χαμογελούν προκλητικά, λες και δεν συμβαίνει τίποτα.
Είχαμε καταγγείλει λίγο καιρό πριν την μακροχρόνια ανοχή της δημοτικής αρχής Σερβίων στην καθυστέρηση παράδοσης των νέων δημοτικών σφαγείων από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο. 
Καταγγείλαμε και την σκανδαλώδη παραχώρηση του συγκεκριμένου πολυδάπανου έργου στην ιδιωτική πρωτοβουλία με το συνηθισμένο επιχείρημα της «ασύμφορης» λειτουργίας του από τον ίδιο το Δήμο.
Δεχτήκαμε χλευασμούς όταν προειδοποιούσαμε ότι πέρα από το κέρδος, στη λειτουργία τέτοιων έργων, μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφαλής λειτουργία τους και η υγεία του λαού. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πιο γρήγορα απ’ ότι περιμέναμε. Παρά την ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού (που δεν είμαστε σίγουροι πλέον αν παρελήφθη με δοκιμασμένη την λειτουργία και την αποτελεσματικότητά του), τις τελευταίες μέρες τα νέα σφαγεία «λειτούργησαν» αποθέτοντας τα παραγόμενα λύματα στο παρακείμενο ρέμα. Δημιουργήθηκε έτσι, μια μακριά εστία μόλυνσης που εκτείνεται από το πίσω μέρος των Αυλών ως τα Κρανίδια σχεδόν (και φυσικά κατ’ επέκταση αφού εκεί κατέληξαν τα λύματα στη λίμνη).
Η οικολογική και αισθητική καταστροφή που συντελέστηκε είναι προφανής και αδιάψευστος μάρτυρας είναι το φωτογραφικό υλικό που δίνουμε στη δημοσιότητα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιοτικοοικονομικών κριτηρίων που κυριάρχησαν στην λειτουργία του συγκεκριμένου έργου. Τα ερωτήματα είναι προφανή. Θα απολογηθεί η δημοτική αρχή για την επαίσχυντη αδιαφορία της σε θέματα που άπτονται της υγείας του λαού? Θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή που έγινε? Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (υγειονομικές και δικαστικές) θα πάρουν μέτρα? 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

10 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ε όχι δεν είμαστε ΟΛΟΙ οι Σερβιώτες έτσι... Λίγοι είναι και ... επιπλέουν. Ελπίζω η καταγγελία της Δ.Α.Σ. να κινητοποιήσει τους αρμόδιους για να σταματήσει αυτό το χάλι.

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Δεν πρόλαβα να γράψω δυο καλά λόγια για την Δημοτική Αρχή ( σε προηγούμενη ανάρτηση) σε σχέση με το σφαγείο και έρχεται η καταγγελία της ΔΑΣ με τα αδιάψευστα ντοκουμέντα, τις φωτογραφίες, να με προσγειώσουν στην πραγματικότητα. ΛΥΠΑΜΑΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα υποδομής πέριξ Σφαγείου, ολοκληρώνονται ταχέως και οι τυχόν παραλείψεις θα επιδιορθωθούν τάχιστα.Απορεί κανείς, πως σε επίπεδο καταγγελιών, πρός πάσαν κατεύθυνσιν, όλοι είναι πρώτοι!!!
Αλλά, η ΔΑΣ δεν βλέπει το Κυρίως εργο Υποδομής του Σφαγείου, ως αναπτυξιακό έργο, αλλά ασχολείται με...τις λεπτομέρειες! Αν η ιδία ήτο Δημοτική Αρχή, τι παραπάνω θα έπραττε, σε ενα έργο υποδομής, το οποίο τώρα μπαίνει σε κύρια λειτουργικότητα.
Κύριε Εκπρόσωπε της Μείζονος Αντιπολίτευσης...
Μην ανησυχείτε για οτιδήποτε και μην λυπάσθε!
Να εχετε την απόλυτον βεβαιότητα οτι ολα τα Περιβαλλοντολογικά μέτρα θα ολοκληρωθούν συντόμως και το Σφαγείον θα λειτουργεί αψόγως, σεβόμενον και το περιβάλλον και τον παράγοντα άνθρωπον!!!
Συνεπώς να εμένετε εις τα καλά σας λόγια για το Σφαγείον και αφείστε κάποιους άλλους, να καταγγέλουν οτι βλέπουν...μπροστά τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Λεπτομέρεια είναι αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες; Λεπτομέρεια είναι που τα λύματα από το σφαγείο πάνε στη λίμνη;
Θα μας τρελάνεις εντελώς; Δηλαδή πόσο καιρό πρέπει να λειτουργεί το σφαγείο για να φροντίσουν για το βιολογικό καθαρισμό; Να περιμένουμε κανα χρόνο;

Ανώνυμος είπε...

το σφαγείο δεν πληροι τις προυποθεσεις να λειτουργησει.
ο εξοπλισμός είναι μη συμβατος με αυτα που οριζει η νομοθεσια.
εγινε συμφωνια δημαρχου με τον νομαρχη να ανοιξουν πριν τις γιορτες και μετα θα κλεισουν.
κανενασ υπαλληλοσ δεν εβαλε υπογραφη για να μην βρεθει στα δικαστηρια.
αυτοι που σφαζουν ειναι ολοι ανασφαλιστοι.
ο βιολογικοσ δε λειτουργει. θελει τουλαχιστο 2 μηνες για να τεθει σε λειτουργια.
και το κυριοτερο τοσφαγειο δεν εχει αδεια λειτουργιασ.

Ανώνυμος είπε...

kurie/a ka8arevousiane/a prepei n ma8ete oti otan ginetai ena ergo, opoio k an einai auto,prepei n diasfalizetai i asfalis leitourgia tou perivallontika k oikonomika.
k leptomereies dn einai.. dn exei n dei3ei k kt allo i dimotiki arxi ws ergo!! kai nai ta erga upodomis prepei n ginontai apo to dimosio gia to dimosio. kanenas ergolavos dn noiazetai perissotero gia tn ugeia k to perivallon apo oti gia tn tsepi tou..

Ανώνυμος είπε...

ξεφτίλα ρεζιλι και παλι ρεζιλι. διακινδυνευουν την υγεια μας και εμεις καθομαστε; χωρις αδεια το σφαγειο; φερτε καναλια να τους ξεβρακωσουν τους εγκληματιες

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα ειναι οτι την λειτουργία των σφαγείων στη Ζούλα την ενέκρινε και η Νομαρχία αφού άρχισαν να λειτουργούν την ημέρα που τα επισκέφτηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μαργαρίτης και Σόκουτης οι οποίοι προφανώς έδωσαν το οκέυ. Οι ομοειδεάτες νομαρχία και δήμος Σερβίων τα βρήκαν μια χαρά. Ετσι ελπίζει ο Σόκουτης να ειναι υποψήφιος για Δήμαρχος ; Βελβεντινοί τι λέτε για το δικό σας το αστέρι ;
Απορώ που οι κάτοικοι των Κρανιδίων δεν βγήκσν ακόμα με τα στηλιάρια στο Δημαρχείο. Φαίνεται οτι ο Κουρκούτας ελέγχει καλά την κατάσταση.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ;

Ανώνυμος είπε...

Το χώμα βάφτηκε κόκκινο.....Μα τόσα χρόνια κόκκινο ήταν....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως οι φωτογραφιες ειναι απο το αιμα βαφτικε κοκκινο?

Το Προφίλ μας