Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Κλειστά τα Τέμπη μέχρι και για τρεις μήνες..


Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αρμοδίων, όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της κοιλάδας των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να μην λειτουργήσει μέχρι και για τρεις μήνες, κόβοντας τη χώρα στα δύο!
Η φονική κατολίσθηση σήμερα το πρωί κόστισε τη ζωή στον 62χρονο διευθυντή έργων της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας Σέρτζιο Σιάνι, που κλήθηκε να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 36 και 46 ετών αντίστοιχα. Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις σε πολλά σημεία των Τεμπών, γεγονός που έχει θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς και τους οδήγησε στην απόφαση να κλείσει ο δρόμος. Το προσεχές διάστημα θα κληθούν ειδικοί από τα ελληνικά πανεπιστήμια και το εξωτερικό, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν μέτρα. Τεράστιοι βράχοι!
Οπως έγινε γνωστό, τη στιγμή που βρισκόταν στο σημείο η πενταμελής ομάδα ειδικών της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας, μέλος της οποίας ήταν ο άτυχος 62χρονος και οι δύο τραυματίες, αποκολλήθηκαν από το βουνό τεράστιοι βράχοι, το βάρος των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τους 100 τόνους! Από παρακαμπτήριους η κίνηση Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης εως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνα-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη. Οσοι κατευθύνονται προς Αθήνα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
Πηγή: agelioforos.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα πάμε στην Κοζάνη και στην Λάρισα με 40 km/h για τρεις μήνες.
Το παραπάνω πρόβλημα ας γίνει ταυτόχρονα και ευκαιρία ώστε να πείσουμε για την ανάγκη εξυγχρονισμού του Δρόμου Κοζάνης Λάρισας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕΡΒΙΑ- ΚΟΖΑΝΗ.
ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Στη Λάρισα μεταβαίνει ο υπουργός, Δημήτρης Ρεππας, όπου θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια για τη συντήρηση του εναλλακτικού οδικού δικτύου."
Δήμαρχε τρέξε και άρπαξε την ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το 15αυγουστο του 2009 ο δρόμος στο Βαθύλακο-Σχολές ΟΑΕΔ θα ξεκινούσε και μέχρι το χειμώνα θα τελείωνε.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΑΚΗ & ΣΟΚΟΥΤΗ & ΛΕΟΥΔΗ.
Τι σου ειναι η μοίρα καμιά φορά. Ορίστε το πρόβλημα σήμερα. Ποιος θα προστατεύσει τον κόσμο που ανεβοκατεβαίνει Κοζάνη Σέρβια; Χιλιάδες νταλίκες και φορτηγά σε ενα δρόμο 7 μέτρων. Απο που να φυλαχτούμε; Τώρα τι κάνουμε κύριοι της Νομαρχίας; Να σας ξαναψηφίσουμε να μας τον τελειώσετε;;;; Πραγματικό ατύχημα τελικά η θητεία σας για την περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Να ξαναψηφισουμε Μητλιαγκα και Ανδρεαδη ουστ.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ
ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΙΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μας ξέρουν από άλλες φορές δεν πενούν πρώτη φορά. Τρέμουν οι άνθρωποι τη διαδρομή τι να διαφημίσουμε, τα μαύρα μας τα χαλια;

Ανώνυμος είπε...

Να ντυθεί ο Δήμαρχος Ιωσήφ, Η Μαρία του Δημαρχείου Παναγία να πάρουν και μια κούκλα εγώ τους δανείζω το γουμάρι μου και να βγούν στο Ντόνα.
Οι αντιδήμαρχοι να ντυθούν Αϊ-βασίληδες και να μοιράζουν δώρα στους διερχόμενους οδηγούς.
Θα πέσουν όλα τα κανάλια στα Σέρβια να καλύψουν το γεγονός. Τέλεια διαφήμιση.

Ανώνυμος είπε...

MIN KSEXNATE POS I DISFIMISI EINAI I KALITERI DIAFIMISI.PIOS THA PERASEI APO TO SARANTAPORO KAI APO TIN GEFIRA KAI DEN THA TOY MEINEI AKSEXASTO? SAN TI THITIA STO SRATO THA TO THIMOYNTE OI ANTRES,KAI SAN ENA ASXIMO ROYXO OI GINEKES.

Το Προφίλ μας