Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Νομάρχης Λάρισας: Να γίνει τώρα νέος δρόμος που θα συνδέει τη Λάρισα με την Εγνατία στο ύψος της Κοζάνης

Λ. Κατσαρός: Ο νομός απαιτεί να αναβαθμιστεί ο παραλιακός άξονας. Έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και κουράγιο
«Ο νομός Λάρισας δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή το κόστος της χρόνιας αδιαφορίας του Κεντρικού Κράτους για τα Τέμπη. Επιτέλους, ας το καταλάβουμε ότι πρέπει να γίνουν οι εναλλακτικοί δρόμοι. Είναι εθνική υπόθεση». Με τα λόγια αυτά, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός ζήτησε χτες με δήλωση του να προχωρήσουν άμεσα οι δρόμοι Λάρισας - Κοζάνης με νέα σύγχρονη κάθετη χάραξη όπου χρειάζεται και να αναβαθμιστεί άμεσα ο παραλιακός δρόμος του ν. Λάρισας.
Συγκεκριμένα ο νομάρχης Λάρισας δήλωσε: «Το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών συνιστά ένα πρόβλημα με τεράστιο κόστος που καλείται να το πληρώσει ο νομός Λάρισας. Κόστος κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και ψυχολογικό και φυσικά μια απερίγραπτη ταλαιπωρία για τις επαρχίες Ελασσόνας, Τυρνάβου και τα παράλια μας. Χρόνια τώρα αυτή η Νομαρχιακή Αρχή, αλλά και οι προηγούμενες, όπως και όλοι οι φορείς, φωνάζουμε για τα Τέμπη. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι δυνατό να κόβεται η χώρα στα δυο με την παραμικρή αφορμή, με ένα σεισμό, με ένα ατύχημα, ή με μια κατολίσθηση όπως τώρα. Δυστυχώς, το Κεντρικό κράτος κώφευσε. Προτίμησε να κατασκευάσει τα εύκολα κομμάτια της Εθνικής Οδού και να αφήσει τελευταία τα Τέμπη που έπρεπε να γίνουν πρώτα απ’ όλα. Και την επιλογή αυτή την πληρώνουμε χρόνια τώρα και με αίμα και με απίστευτη ταλαιπωρία. Αλλά δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών. Το πρόβλημα είναι εθνικό. Ως Νομάρχης Λάρισας καλώ τους συμπολίτες μου σε όλο το νομό να επιδείξουν ψυχραιμία και κουράγιο στη δυσκολία που προέκυψε και την οποία ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα ήταν θετική και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γι’ αυτό. Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι και όλα τα μέτρα θα ληφθούν για την ανακούφιση της κυκλοφορίας για όσο διάστημα χρειαστεί, αλλά και ότι το επαρχιακό μας δίκτυο και ειδικά ο παραλιακός άξονας θα αποκατασταθούν πλήρως από τις ζημιές που θα υποστούν. Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις αυτές θα τηρηθούν και δεν θα μείνουν στα λόγια γιατί αλλιώς είναι λογικό ο νομός μας να αντιδράσει. Επειδή όπως προείπα το πρόβλημα είναι εθνικό, κάλεσα την Κυβέρνηση δια του κ. Ρέππα, να προχωρήσει άμεσα σε δυο μεγάλες παρεμβάσεις. Πρώτον: Να κατασκευαστεί άμεσα νέος δρόμος που θα συνδέει κάθετα της Λάρισα με την Εγνατία στο ύψος της Κοζάνης. Αυτό σημαίνει α) κατασκευή σήραγγας στη Μελούνα, β) παράκαμψη της Ελασσόνας και γ) νέα ασφαλή χάραξη από της Ελασσόνα μέχρι την Κοζάνη. Δεύτερον: ο παραλιακός δρόμος της Λάρισας να αναβαθμιστεί και να γίνει εθνικών προδιαγραφών, ώστε να μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για την εθνική κυκλοφορία, δεδομένου ότι και όταν ακόμη γίνουν τα τούνελ των Τεμπών, τίποτε δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ατύχημα στο μέλλον δεν θα αποκόψει και πάλι τη χώρα.
Τις δύσκολες τούτες ώρες, η Νομαρχιακή Αρχή είναι παρούσα και δίνει καθημερινά τη μάχη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, για την εφαρμογή των όσων αποφασίσαμε στη σύσκεψη υπό τον κ. Ρέππα, αλλά και για την τήρηση των διαβεβαιώσεων που μας δόθηκαν, ώστε ο νομός Λάρισας και οι πολίτες του να μην πληρώσει μόνος αυτός το κόστος από τη κατάσταση που δημιουργήθηκε».
Πηγή: ΑΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

balte auto an 8elete http://www.i-reportergr.com/2009/12/blog-post_3818.html

ai-vreS είπε...

ΌΚ μπήκε
ευχαριστούμε

ai-vreS είπε...

Φίλε -η, δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιμένεις να ταυτίζεις διάφορα πρόσωπα με το ιστολόγιο. Σου το ξανάπαμε ότι σεβόμαστε την ανωνυμία των σχολιαστών και περιμένουμε να σέβεσαι τη δική μας ανωνυμία.
Τι σχέση έχουν οι υπογραφές με τον αλληλοσεβασμό, δεν έχουμε καταλάβει...

Το Προφίλ μας