Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου του Ευ. Βενιζέλου


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ένα πάλι αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ στην Κοζάνη, είναι η απομάκρυνση του 1ου Σώματος Στρατού το οποίο επισκεφθήκατε και πριν από λίγο. Δεν ξέρω αν έχετε δει το ζήτημα, αλλά ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσετε γι’ αυτό.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα που λέγεται τι γίνεται με τα μη ενεργά στρατόπεδα σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας. Η γραμμή μας είναι ότι όσα περισσότερα μη ενεργά στρατόπεδα μπορούμε, θα τα διαθέσουμε στις τοπικές κοινωνίες, εφόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και των πολιτών. Θα εξαγγείλουμε σε λίγες εβδομάδες μετά τις διακοπές ένα πολύ απλό στην εφαρμογή του πρόγραμμα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπερβούμε και τις δυσχέρειες της ως τώρα ισχύουσας νομοθεσίας. Βέβαια αυτό αφορά τα μη ενεργά στρατόπεδα. Το στρατόπεδο του 1ου Σώματος Στρατού, το στρατηγείο, είναι ένα ενεργό στρατόπεδο. Δε μου έθεσε η Δημοτική ή η Νομαρχιακή Επιτροπή το ζήτημα. Αλλά πάντως η απομάκρυνση του 1ου Σώματος Στρατού από το στρατόπεδό του δε θα είναι ένα μήνυμα καλό για την περιοχή, εάν τεθούν ζητήματα να πάει σε άλλη περιοχή το Σώμα Στρατού. Πρέπει να δούμε που θα μετεγκατασταθεί. Φαντάζομαι ότι η Κοζάνη δε θέλει να εγκατασταθεί αλλού το Σώμα, έτσι δεν είναι; Αυτό θέλει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση, η οποία να καλύπτει και τα δύο σκέλη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, δίπλα σας είναι ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κίρκος, ο οποίος έχει έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και έχει έναν τεράστιο όγκο δουλειάς γιατί δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε να ορίσει Περιφερειάρχες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ωραία το θέτετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρχε αυτή η καθυστέρηση. Και γενικά πώς βλέπετε το όλο μοντέλο επιλογής με τα βιογραφικά; Έχουν ακουστεί πολλές ενστάσεις όπως διαβάζουμε και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και από τους βουλευτές.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σας, επαινέσατε τον κ. Κίρκο, θεωρείτε ότι η επιλογή του είναι μια ιδανική επιλογή, ενός ανθρώπου που καλύπτει επάξια τη θέση και ακούραστα εργάζεται. Άρα, το σύστημα αποδίδει. Ως προς το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, πρέπει να σας πω ότι ισχύει σε κάθε κράτος και ιδίως σε ένα κράτος δικαίου όπως η Ελλάδα, η αρχή της συνέχειας της δημόσιας διοίκησης. Δεν υπάρχει κενό σε καμία θέση. Δεν υπάρχει κενό. Δεν υπάρχει ούτε ένα δευτερόλεπτο κενού στη δημόσια διοίκηση. Όλες οι λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης επιτελούνται. Δεν υπάρχει όργανο που απουσιάζει και δεν αναπληρώνεται και δεν υπάρχει κανένα κενό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απέτυχε το μοντέλο κ. Υπουργέ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μόλις προηγουμένως εσείς λέγατε ότι έχετε έναν πολύ καλό Περιφερειάρχη. Αφήστε να δούμε τους Περιφερειάρχες πως αποδίδουν. Όλοι ελεγχόμαστε καθημερινά. Και οι Περιφερειάρχες θα ελέγχονται καθημερινά από τους πολίτες, απ’ τους Δημάρχους, απ’ τους βουλευτές, απ’ την κυβέρνηση. Υπάρχουν τόσα επίπεδα ελέγχου που θα βαρυγκωμούν από τον πολύ έλεγχο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η υπόθεση Κουτούπη έπληξε την Κυβέρνηση;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν πρέπει ποτέ να συγχέουμε τα μεγάλα εθνικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα και τα προβλήματα τα θεσμικά που έχουμε, με μικροεπεισόδια. Μικροεπεισόδια θα υπάρχουν. Λάθη θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις. Έχει πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον επικήδειο που εκφώνησε προκαταβολικά ο ίδιος για τον εαυτό του στη Βουλή των Ελλήνων, ότι έκανε λάθη επειδή έπραξε πολλά πράγματα. Αλάνθαστος είναι μόνο όποιος αδρανεί. Δεν είμαστε αδρανείς πολιτικοί.
Πηγή: ΑΠΕ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προβοκάτορες ήταν οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι...χαχαχαχ.....

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Βρε ποιοι είναι, βρε ποιοι είναι;.... χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΚΚΕ & ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ? ΝΤΡΟΠΗ! ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΕΣΡ! ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

NA ΠΑΡΕΜΒΕΙ!ΑΜΕΣΑ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΙΒΗΡΙΑ!!!!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΙΣΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΡΩΤΑ Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ! ΚΑΙ Η ΠΟΝΗΡΙΑ... ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ - ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ".

Ανώνυμος είπε...

Οι σχέσεις του έγκριτου δημοσιογράφου με την ηγεσία του ΚΚΕ δεν είναι καλές το τελευταίο διάστημα, εξ αιτίας των πρόσφατων σχολιασμών του.Η ηγεσία του ΚΚΕ ειρωνευόμενη τον ΠΠ τον αποκάλεσε ''φερόμενο'' δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα να αδικεί τον κ ΠΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΗΡΘΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. 617 ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΡ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΥΛΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ 902...


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ!ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

KAI ΠΑΛΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ...ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΥΓΝΩΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟ ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ Π.ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ!ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ "ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ! ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Πετυχημένο αυτό που γράφει ο Πάσχος για τον Κιμ Γιογκ Ίλ ε...;;;;;


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.. ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όντως...δεν εργαζόμαστε και στον "Ριζοσπαστη"...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

mas kourasate

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ-ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"-ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ- ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Π.Π. απ' την όλη συζήτηση και απ΄την εκπομπή που είδα, έχω καταλάβει ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιο δίκαιο. Εντάξει, έχουν κάποια πιστεύω, κάποιες αξίες, κάποιες αρχές, μη το παρατραβάς, είναι κρίμα. Δημοκρατία έχουμε,έχουν δικαίωμα να εκφραστούν για το κόμμα τους. Εσυ σαν δημοσιογράφος έπρεπε να το είχες καταλάβει και να ανακαλέσεις. Τα ίδια και με το δεσπότη, και με τους παπάδες, και με άλλους... εντάξει, μην είσαι σπάστης, δείξει λίγο κατανόηση.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πρέσιγκ σου παίζουν φίλε μου ΠΠ αυτοί με τα κόκκινα και τα μαύρα.
Μάλλον έχω χάσει επεισόδια ...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ανακαλεσω αγαπητε Χ.Ε.....θα ανακαλεσω....του χρόνου...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε γιατί οι κοκκινόμαυροι ανήκουν στην κατηγορία :<>

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Στην γκουρτσιά το σύνουρου....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Στον Κρόκο έχουμε πολλές γκουρτσιες....εκει;;;

Π.Π.

Το Προφίλ μας