Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Πρόσθετα μέτρα για την ασφαλή διέλευση της γέφυρας Πολυφύτου


από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Κατακόρυφα αυξήθηκε από χτες η κίνηση στον εθνικό δρόμο Λάρισας-Κοζάνης, καθώς εξ' αιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στα Τέμπη και την διακοπή της κυκλοφορίας, τα οχήματα που κινούνται μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, εκτρέπονται μέσω Κοζάνης.Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς η αυξημένη κίνηση σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κακοκαιρία και χιονόπτωση, μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη δύσβατη περιοχή Μεταξά -Σαραντάπορου. Άλλωστε, για όλα αυτά τα θέματα, αλλά κυρίως για την διάνοιξη των Τεμπών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέπα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ένα σημαντικό θέμα που εξετάζει και καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΣΕ και η Τροχαία είναι η ασφαλής διέλευση των βαρέων οχημάτων από την υψηλή γέφυρα Σερβίων της λίμνης Πολυφύτου. Η πρώτη έδωσε οδηγίες στη δεύτερη για αυστηρή αστυνόμευση της γέφυρας με μόνιμο περιπολικό της τροχαίας, ώστε να ελέγχεται αυστηρά το όριο ταχύτητας, η πυκνότητα της κίνησης βαρέων οχημάτων πάνω στη γέφυρα, αλλά και η τήρηση όλων των κανόνων για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι για να περάσουν ειδικά φορτία και οχήματα άνω των 60 τόνων και μηχανήματα μεγάλου όγκου, πρέπει να έχουν ειδική άδεια από τη ΔΕΣΕ Δυτικής Μακεδονίας. Αρμόδιος της εν λόγω υπηρεσίας, διευκρίνισε πάντως ότι «όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους, όπως πρέπει να λαμβάνονται σε όλες τις γέφυρες». Έσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει θέμα στατικότητας της γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, αλλά ούτε και κανένας λόγος ανησυχίας».
Η ΔΕΣΕ από σήμερα θα διαθέσει αυξημένο αριθμό αποχιονιστικών μηχανημάτων στον Μεταξά, ενώ θα υπάρχει σε μόνιμη βάση γερανοφόρο όχημα για το άμεσο άνοιγμα του δρόμου σε περίπτωση που λόγω χιονιού διπλώσουν νταλίκες. Αυξημένη θα είναι και η δύναμη της Τροχαίας και της Πυροσβεστική στην ορεινή διάβαση.Στο μεταξύ χτες, ΔΕΣΕ και Τροχαία Κοζάνης, ενίσχυσαν τη σήμανση του δρόμου, ώστε να διευκολυνθούν οι οδηγοί να εισέλθουν ευκολότερα στη Εγνατία οδό και να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη, χωρίς να μπουν μέσα στην πόλη της Κοζάνης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AS KANOYME OOI TO STAYRO MAS NA MIN XIONISEI.GIATI AN XIONISEI THA KAPSOYN MANOYLES,EDO ME TIN FYSIOLOGIKI KINISI KAI GINETAI XAMOS,OXI TORA POY GINETE TIS POY.......

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να πάθει καμιά ζημιά η γέφυρα και αντί να γίνει λίγο φαρδύτερος ο δρόμος για κοζάνη διακοπεί εντελώς;

Ανώνυμος είπε...

Θα εχουμε Χιονόπτωση σήμερα το απόγευμα.
Ηδη οι καιρικές συνθηκες δείχνουν εντονη Χιονόπτωση γισ την περιοχή Σερβίων...απο το απόγευμα

Το Προφίλ μας