Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία του Δημάρχου Βελβεντού στους νέους φοιτητές- εκδήλωση 26/12


Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχηθώ σ΄ όλους Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένη η καινούργια χρονιά που θα την υποδεχτούμε μεθαύριο. Υγεία, προκοπή και καλή πρόοδο στους νέους σπουδαστές και στους αποφοίτους που δεν θα ακολουθήσουν από φέτος την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και κουράγιο και δύναμη στις οικογένειές σας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Παύλο που για 5η συνεχή χρονιά παρευρίσκεται στην εκδήλωση κομίζοντας και τα δικά του δώρα στους νέους μας. Και να καλωσορίσω τον βουλευτή του Νομού Γιάννη Βλατή που μας τιμά με την παρουσία του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Βελβεντού για την όλη βοήθεια στη διοργάνωση αυτής της γιορτινής εκδήλωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς από τον Παιδικό Σταθμό, τα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και κυρίως το Λύκειο, αλλά και όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, που με την μακρόχρονη και σπουδαία δουλειά τους συμβάλλουν και διαμορφώνουν κάθε χρόνο αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα των παιδιών του Βελβεντού στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας. Αλλά και όχι μόνον εκεί. Υπάρχουν παιδιά που επέλεξαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό κι εκεί καταλήγουν να πάνε συνειδητοί φοιτητές, καλά προετοιμασμένοι από τα δικά μας σχολεία. Θα ήταν παράλειψη αν δεν ανέφερα και εκείνα τα παιδιά που δεν θ΄ ακολουθήσουν κάποιες σπουδές, αλλά θα ριχτούν στον αγώνα της καθημερινής βιοπάλης από τώρα. Και γι΄ αυτούς τα Βελβεντινά σχολεία έκαναν μια σημαντική δουλειά όσον αφορά τη στάση ζωής τους κι αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Τέλος πρέπει να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών που είναι εκείνοι που με το κουράγιο τους, τη δύναμη, τη θέλησή τους, στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, διαμορφώνουν τις καλλίτερες προϋποθέσεις για να μπορούν τα παιδιά να διακριθούν αλλά και ν΄ αντεπεξέλθουν σ΄ όλον αυτόν τον επίπονο αγώνα της μάθησης και των σπουδών αλλά και της αυριανής βιοπάλης.
Τα τελευταία 15 χρόνια από το Λύκειο Βελβεντού αποφοίτησαν 397 μαθητές και είχαμε ισάριθμες επιτυχίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Πολλές χρονιές το Λύκειο σημείωσε πανελλήνια πρωτιά με το 100 % των παιδιών να επιτυγχάνουν στις πανελλαδικές. Αυτό σημαίνει πως όλη η νεολαία μας μετά τα 18 φεύγει από το Βελβεντό για σπουδές. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν θα επιστρέψει. Τα σπουδαία επαγγέλματα που επιλέγουν να κάνουν τα παιδιά δεν έχουν πρακτική εφαρμογή στην περιοχή μας.
Και εδώ τα αίτια είναι πολλά με πρώτο και κυριότερο την γεωγραφική απομόνωση της περιοχής μας, με έναν δρόμο Κοζάνης-Λάρισας εντελώς επικίνδυνο. Αν ο δρόμος αυτός ήταν σωστός το Βελβεντό θα ήταν το πρώτο προάστιο της Κοζάνης. Από κει και μετά φταίει η αστυφιλία που προώθησε το κράτος εδώ και πολλά χρόνια και δεσμεύει βιοποριστικά τα νέα παιδιά στα αστικά κέντρα. Η δημιουργία του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας και η λειτουργία του ΤΕΙ (με την σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία), στήνουν σιγά-σιγά για την περιοχή μας έναν καινούργιο πόλο επαγγελματικών ευκαιριών για όλους τους νέους μας, ώστε να μπορούν μείνουν στην επαρχία.
Θα ήθελα επίσης να κάνω μια μικρή, επιγραμματική θα έλεγα αναφορά στην πολιτική του Δήμου στον Τομέα της εκπαίδευσης και γενικότερα της Παιδείας: Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου -Λυκείου και επίσης ανακαινίστηκε ριζικά ο Παιδικός Σταθμός. Λειτουργούν πλέον δυο ολοήμερα σχολεία, το Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο ικανοποιώντας το αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού. Υλοποιήθηκαν μερικά σημαντικά προγράμματα της Σχολής Γονέων. Πραγματοποιήθηκε μια επιστημονική διημερίδα για τον αείμνηστο Βελβεντινό Παιδαγωγό Χαρίσιο Παπαμάρκου και μια σειρά εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές. Λειτούργησε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές για να αντιμετωπίσει διάφορα τρέχοντα και σοβαρότερα προβλήματα των Σχολείων. Αυξήθηκαν οι υποτροφίες των μαθητών από το Κληροδότημα Παπαναστασίου (200 € το μήνα ανά φοιτητή). Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση ήταν η διεκδίκηση και τελικά η ίδρυση και λειτουργία από το Δήμο μας ενός άλλου σχολείου, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Και ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που μια καινούργια υπηρεσία εγκαταστάθηκε στο Βελβεντό και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα έρχονται στο Βελβεντό για να εκπαιδευτούν και να εκπαιδεύσουν σε θέματα περιβάλλοντος. Ήδη είμαστε έτοιμοι για την κατασκευή νέου κτιρίου για το ΚΠΕ στο αρχοντικό Παπαμίχου. Χρηματοδοτήσαμε εκδόσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και στηρίξαμε οικονομικά μαθητικές εκδηλώσεις στο Βελβεντό και αλλού. Επίσης στο θέμα των ενισχύσεων των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων και δραστηριοτήτων, που όπως προανέφερα συμπληρώνουν την παιδεία στο Βελβεντό φροντίσαμε να είμαστε επίκαιροι και χρήσιμοι, με τη χρηματοδότηση πολλών δράσεων, εκδόσεων, εκδηλώσεων αλλά και υποδομών τόσο στο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στο Αθλητικό. Επίσης στηρίζουμε σταθερά και αταλάντευτα τη δράση όλων των συλλόγων και σωματείων. Κι ακόμη με πρωτοβουλία των ομογενών μας υπήρξε μια τριετής υποτροφία με χρήματα του Συλλόγου Βελβεντινών Γουαϊλντγουντ και Φιλαδέλφειας, ενώ στις αρχές του 2009 οργανώθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για τα σχολεία του νομού με θέμα τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο περιβάλλον και στην ανεργία. Η εργασία του Δημοτικού μας Σχολείου που διακρίθηκε στο διαγωνισμό αυτό βραβεύτηκε από την Κυβέρνηση της Δανίας ενώ το παραμύθι των παιδιών μοιράστηκε στους ηγέτες όλων των χωρών του κόσμου που συμμετείχαν στη σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Δανίας. Σήμερα πάλι με χρήματα του ευπατρίδη ομογενούς μας Κώστα Αντωνιάδη και με τη συνεργασία του Συλλόγου Βελβεντινών Φιλαδέλφειας και Γουάιλντγουντ οργανώνεται νέος διαγωνισμός για τους μαθητές του Γυμνασίου Βελβεντού.
Αλλά θα ήθελα να μου επιτρέψετε ν΄ απευθυνθώ ιδιαιτέρως στα παιδιά, στους νέους φοιτητές που το Βελβεντό τιμά σήμερα. Νέοι και νέες του Βελβεντού, Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή τελετή με χαρά και συγκίνηση, γιατί αν αυτή τη στιγμή σας αντικρίζουμε παιδιά ανώριμα ακόμα, διψασμένα για μάθηση, με τα μάτια της φαντασίας μας, σας βλέπουμε σε κατοπινά χρόνια, ώριμους πια άντρες και γυναίκες, τότε που με την επιστημονική σας κατάρτιση, με την προκοπή σας, με τον ακέραιο χαρακτήρα σας, θα μας δίνετε τη χαρά και την υπερηφάνεια να λέμε πως είσαστε από το Βελβεντό και πως τιμάτε αυτήν την ιδιαίτερη πατρίδα σας.
Από σας εδώ μέσα θα βγουν σε λίγα χρόνια άξιοι εκπαιδευτικοί, που θα φωτίσουν τις νέες γενιές στα σχολεία της Ελλάδας, από σας θα βγουν διοικητικοί υπάλληλοι με τον πόθο να υπηρετήσουν ένα κράτος δικαίου, από σας οι γιατροί θα δώσουν τη μάχη για την υγεία του ελληνικού λαού, από σας οι μηχανικοί κι οι αρχιτέκτονες θα ανοίξουν δρόμους και θα θεμελιώσουν σπίτια φωτεινά και χαρούμενα, από σας οι οικονομολόγοι θα αγωνιστούν να αυξήσουν το εθνικό εισόδημα παλεύοντας σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού της διεθνούς οικονομίας, από σας οι σπουδαστές της ηλεκτρονικής επιστήμης θα ανοίξουν νέες σελίδες σε ένα παγκόσμιο δίκτυο άυλης επικοινωνίας, από σας οι επιστήμονες της γης θα προστατεύσουν τους κατασπαταλημένους φυσικούς πόρους, σε σας τέλος, σ΄ όποια ειδικότητα κι αν σπουδάσετε, η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα εναποθέτει τις ελπίδες της για έναν καλλίτερο κόσμο.
Για τρία πράγματα οφείλετε να αγωνιστείτε στα χρόνια των σπουδών σας: Επιστημονική Κατάρτιση, Επιστημονικό Ήθος και Άσκηση της Αρετής. Για το τριπλό αυτό χρέος είστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό σας πρώτα. Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα ν΄ αφήσει ποτέ να σβήσει η θεϊκή σπίθα του καλού που καίει μέσα του. Το όνειρό σας θα πρέπει να είναι να χτίσετε τον τέλειο άνθρωπο μέσα σας, καλλιεργώντας και την ψυχή και το πνεύμα κι έναν καλλίτερο κόσμο γύρω σας, παρ΄ όλο που αυτό σήμερα εύκολα πολλοί το θεωρούν ουτοπία. Κι όμως δεν είναι. Αγαπητή νεολαία, Είσαστε ακόμα υπεύθυνοι απέναντι στους γονείς σας, που σας ανέθρεψαν με τόση έγνοια και τώρα σας εμπιστεύονται στα χέρια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να πάρετε εφόδια για όλη σας την υπόλοιπη ζωή. Είσαστε υπεύθυνοι απέναντι στην μεγάλη ελληνική πατρίδα, που περιμένει από σας μια καινούργια αναγέννηση. Είσαστε υπεύθυνοι απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό, που τέσσερις χιλιάδες χρόνια τώρα υψώνει κάθε τόσο μέσα στην ιστορία του κόσμου πολίτες πρότυπα αρετής και μεγάλης αξιοσύνης: παλικαριές γεμάτες αίμα και αυτοθυσίες στο φοβερό αλώνι του πολέμου, στίχους αθάνατους, έργα τέχνης αξεπέραστα, φιλοσοφικούς στοχασμούς ακατάλυτους, επιστημονικά επιτεύγματα θαυμαστά. Εσείς θα είστε οι επόμενοι συνεχιστές τους. Είναι μέσα στη φύση των νέων, στην άφθαρτη αγνότητά τους, να πιστεύουν στο τέλειο. Κι όταν βλέπουν τις αδυναμίες ή τα ελαττώματα των μεγαλυτέρων τους, να πιστεύουν πως αυτοί, όταν κάποτε πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους, θα ξεριζώσουν την κάθε κακία και πως θα πλάσουν έναν κόσμο δίχως καμιά ατέλεια και αδικία. Αυτή την αισιόδοξη πίστη ευχόμαστε να την κρατήσετε ως τα βαθιά σας γεράματα, να κρατήσετε ακόμα τη νεανική αγωνιστική σας διάθεση για να στηρίξετε την πίστη σας αυτή. Ευχόμαστε να κρατηθείτε πάντα έφηβοι στην ψυχή, πάντα αισιόδοξοι, πάντα πιστεύοντας στον εαυτό σας και στους άλλους ανθρώπους, πάντα με την επίγνωση της ευθύνης σας για το κοινωνικό σύνολο, όσο περιορισμένος ή ειδικευμένος κι αν είναι ο τομέας της δράσης σας.
Θα σας προέτρεπα από τούτο το βήμα να μην το ξεχάσετε ποτέ ότι: Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη είναι υπεύθυνος για την τύχη του κόσμου όλου. Ποτέ μην συνθηκολογήσετε με τις συμβατικότητες της ζωής. Ποτέ μην αναρωτηθείτε «ο κόσμος αυτός είναι γεμάτος αδικία, εγώ θα τον διορθώσω;» Κάνετε πιστά το χρέος σας ο καθένας στη θέση που θα βρεθείτε. Κι όταν σας δοκιμάζει η ζωή τριγύρω και σας βάζει σε πειρασμούς-και θα σας βάζει συχνά για κάτι που εσείς δεν το αποφασίσατε, τότε να κλείνετε για μια στιγμή τα μάτια και να θυμάστε τον επιστημονικό σας όρκο που θα δώσετε όταν με το καλό πάρετε τα πτυχία σας. Να θυμάστε ότι ορκιστήκατε να είστε πάντα χρήσιμοι επιστήμονες και καλοί πολίτες αυτού του κόσμου.
Αγαπητοί μας φίλοι, Το Βελβεντό περήφανο σας ξεπροβοδάει σε νέους δρόμους που θα σας οδηγήσουν στη νέα σας ζωή. Αλλά ταυτόχρονα σας περιμένει πίσω για να βοηθήσετε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Εμείς από τη μεριά του Δήμου θα θέλαμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σας προκαλέσουν το ενδιαφέρον να επιστρέψετε. Όμως σε κάθε περίπτωση, όσο μακριά κι αν βρεθείτε από το Βελβεντό, δεν θέλουμε να ξεχάσετε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τα ιερά του χώματα, εδώ όπου πρωτανοίξατε τα μάτια σας, εδώ όπου πρωτονιώσατε το μητρικό σας χάδι, εδώ όπου τα άστρα ήταν το πρώτο σας αναγνωστικό, εδώ όπου κάνατε τους μοναδικούς παιδικούς σας φίλους, εδώ όπου η καρδιά σας πρωτοφτερούγησε από τα γλυκά βέλη της Άρτεμης και του Απόλλωνα. Πάντα να γυρνάτε πίσω. Αυτός ο μικρός τόπος θα σας χρειαστεί. Θα χρειαστούμε τις επιστημονικές γνώσεις σας, την κατάρτισή σας, τις πολύτιμες εμπειρίες σας, την ερευνητική ματιά σας. Κι αν κάποτε σας έρθει βολικά, γυρίστε πίσω και κάντε αυτόν τον τόπο ορμητήριο για την καινούργια σας ζωή.
Το δώρο που επιλέξαμε να σας κάνουμε φέτος είναι ΤΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ του Κώστα Σιώμου που εκδόθηκαν από το Δήμο πέρυσι, έναν τουριστικό οδηγό που εκδώσαμε από κοινού με το ΚΠΕ, τα Πρακτικά ενός Επιστημονικού Συνεδρίου για τον Βελβεντινό Παιδαγωγό Χαρίσιο Παπαμάρκου, την έκδοση του ΚΠΕ για τα μνημεία μας με τίτλο «Εμνήσθην Ημερών Αρχαίων» και ένα συμβολικό δώρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Μαζί με τα δικά μας είναι και τα δώρα του Μητροπολίτη μας.
Καλή επιτυχία, παιδιά στο νέο σας στίβο. Να είστε πάντα καλά.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ELEOS PIA. ENAS DIMARHOS POU SE SYNERGASIA ME TON SYLLOGO GONEON TIMA TA PAIDIA TOU DIMOU TOU GIA TIS EPITYXIES TOUS LAIKIZEI?TI DIESTRAMENA MIALA KOUVALATE? O DIMARXOS KOITAZOI TO SYMFERON TOU ENO ESEIS POU GRAFETE AFTES TIS VLAKEIES MIRAZETE TA YPARXONTA SAS STOUS FTOXOUS.....AXARISTOI ...KAKOMIRIDES!!!!!!!!!!!

Μανώλης Στεργίου είπε...

Αγαπητοί φίλοι, δυο μικρά σχόλια έχω να καταθέσω:
1. Το Λύκειο Βελβεντού, αλλά και όλα τα άλλα δημόσια σχολεία καθώς και οι φορείς που προσφέρουν συμπληρωματική παιδεία στη νεολαία του Βελβεντού έχουν διακριτό και αναγνωρισμένο ρόλο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα πτυχία των παιδιών μας έχουν και αντίκρυσμα και αναγνωρισιμότητα και δεν είναι λαϊκισμός να επιβραβεύουμε την προσπάθειά τους σε έναν σκληρό αγώνα δρόμου, στον οποίο τούς όρους του παιχνιδιού τους κανονίζουν άλλοι, εκτός των παιδιών.
2. Κι εσύ φίλε σχολιαστή που μιλάς για την καρέκλα του Δημάρχου, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τόσο μαύρη και ανώνυμη προπαγάνδα για να μας πείσεις να γίνουμε κι εμείς ένα κομμάτι σε έναν αχανή και ακυβέρνητο Δήμο από το Λιβαδερό και τα Μεταξά ως το Πολύφυτο και το Καταφύγι. Αν έχεις τέτοια άποψη βγες να το πεις με θάρρος στα συλλογικά όργανα και στη Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου μας.
Από ανώνυμα σχόλια εκ του πονηρού που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις χορτάσαμε αυτά τα χρόνια. Τίποτα πιο καθαρό έχετε να καταθέσετε;
ΥΓ: Και για να μην ανησυχεί κανένας για την καρέκλα θέλω να πω ότι οι δημοτικές εκλογές είναι αρκετά μακριά, για να ξέρουμε τι θα κάνουμε όλοι μας τότε. Σήμερα όμως έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως θα επρεπε να κανεις Μανωλη και μια μικρη αναφορα καιστα υπολοιπα παιδια ισως και του νεου ευρυτερου ΔΗΜΟΥτι θα κανεις και γιαυτα οταν αναλαβεις τα ινια του νεου Δημου΄΄ .
Με το γυρισμα που πας να κανεις τις τελευταιες μερες ισως επειδη ειναι Αγιες μας ξαφνιασες και εφερες την ελπιδα και και χαρα και σε μας τους δευτερης κατηγοριαςπολιτες του νεου μεγαλου δημου. Εσυ Μανωλη που μεχρι τωρα διακυρητες το ΠΑΣ ΜΗ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. Σε ευχαριστουμε και σε προσμενουμε Αγιες μερες που ερχονται ΜΕΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

den ksero ti thelei na pei o parapano filos. prepei omos na kserei oti o dimarxos velventou exei tin ektimisi tis megalis pliopsifias ton dimoton tou. kai oxi mono. o anthropos parigage kai synexizei na paragei ergo.einai aplos kai anthropinos. dimarxe emeis oi velventinoi se efxaristoume kai se entharinoume na synexiseis na agonizese gia ton topo pou oloi agapame.

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη διακρινω μια μικρη αοριστολογια στα γραφομενα του Δημαρχου. Δεκα μηνες μεχρι τις εκλογες δε νομιζω ναειναι λιγοι για να αρχιζει να ξεκαθαριζει καποιος υποψηφιος Δημαρχος τη θεση του. Εκτος και μονο αν ο εν λογω
Δημαρχος αναγκαζεται σε αλλα ροτας λογω καιρικων συνθηκων

Ανώνυμος είπε...

Φιλε
1.22 συμφωνω μαυτα που γραφεις αλλαδεν ξερω αν γνωριζουμε εμεις εδω στο ΒΕΛΒΕΝΤΟ τι μελλει γενεσθε οσον αφορα τον αποπροσανατολιμο στον οποιον βρισκομαστε δε γνωριζουμε τι μας ξημερωνει ενω οι ραγδαιες αλλαγες ειναι μπροστα μας Ο Δαρχος αλλα μας ελεγε αλλα υπεγραφε και αλλα εκανε Σαν τη νυχτα στα ιμια Καποτε θα μαθουμε και εμεις τι εγινε

Ανώνυμος είπε...

File 1.48 esy sigoyra eisai apo toyw bolemenoyw alla an kauiseiw kai skefteiw oloi bolemenoi eimaste

Ανώνυμος είπε...

apofasise epitelous 1.50 eisai apo to Belbento i apo ta Serbia. Parapano mas eleges oti anikis stus serbiotes

Ανώνυμος είπε...

Εναν τετοιο λοιπον Δημαρχο θελει νεος διευρυμενος Δημος ΣΕΡΒΙΩΝ Ενα
δημαρχο εργατικο που καθεται μεχρι τωρα περασμενα μεσανυχτα να γραφει στα μπλοκ μετα κατα τις 4 να πηγενει για ποτο και το πρωι 7.30 ναβρισκεται στο γραφειο του Μπραβο Δημαρχε εσενα θελουμε ναμας σωσεις ΜΠΟΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ase pou blepoume kai poios eisai apo to IP sou. Anonymos anonymos alla edo se exo kaboura.

Ανώνυμος είπε...

EMENA DEN ME NIAZEI POTE KOIMATE I POTE PINOI POTO O DIMARXOS. ERGO THELO NA VLEPO. KAI MPRAVO STON DIMARXO STERGIOU GIA OTI EXEI KANEI EOS TORA. EINAI O KALYTEROS DIMARXOS POU EXEI PERASEI APO TO VELVENTO. KAI EINAI KAI KALO PAIDI PROSITOS KAI PANTA KONTA STOUS DIMOTES TOU.TI NA KANOUME. KAPOIA PRAGMATA PREPEI NA LEGONTAI...

Ανώνυμος είπε...

Nα λεγονται τα πραγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥς
ΑΛΛΑ μηπως πρεπει και ο δημαρχος ναμας ξεκαθαρισει καποια πραγματα οσον αφορα το μελλον αυτοου τοθ τοπου Τι θα κανουμε τελικα θα μεινουμε μονοι μας η θα παμε καπου αλλου

Ανώνυμος είπε...

o dimarxos ksekatharise tin thesi tou opos kai oli i koinonia tou velventou.esy file mou pou zeis telika? sto velvento stin gyro perioxi i se allon planiti?

Ανώνυμος είπε...

Μου φαινεται οτι τρως κουτοχορτο ακομη φιλε 235Εσυ μαλλον δε ζεις εδω και πολυ φοβαμαι οτι με τον Μανωλη που υποστηριζεις θα ξυπνησεις κανενα πρωι στο ΜΕΤΑΞΑ και θα σε ψαχνουμε

Ανώνυμος είπε...

Mη μαλώνετε βρε παιδια...συνδημότες θα είστε σε λίγους μήνες...Πώς θα συμβιώσετε;;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

O Δημαρχος κοιμηθηκε η ακομη μενει ξυπνιος Γιατι Δημαρχε μου εχασες τον υπνο σου Τι φταιει Μηπως βλεπεις οτι στη νεα πολιτικη σκακιερα εισαι απεξω διοτι μονο σου το θελησες Δε γινεται και η πιτα γεματη και ο σκυλος χορτατος

Ανώνυμος είπε...

agapo kai ypostirizo to belbento kai kanena manoli.mporeis esy na peis to idio??? telos panton pao gia ypno giati avrio prepei na pao gia doulia.vlepeis mou aresei na zo apo tin doulia mou kai mono kai den dexome afentades na papagalizo tis idees tous kai na eksipireto ta symferonta tous.kalinixta kai sou efxome o kainourgios xronos na sou ferei kai tin THIA FOTISI.

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα των Σερβίων αλλά και του Βελβεντού είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που φεύγουν για να σπουδάσουν δεν γυρίζουν πίσω.Ο τόπος θέλει φρέσκα μυαλά και όχι καμμένα μυαλά.Τα μυαλά που μένουν πίσω είναι συνήθως τα πιο συντηρητικά και φυσικά όχι τα πιο ορεξάτα.Τα ερωτήματα λοιπόν που γεννιούνται είναι γιατί δεν επιστρέφουν οι νέοι μας;Γιατί η επιστροφή να ισοδυναμεί με αποτυχία;Γιατί προτιμάνε οι νέοι την ζωή των 500$ στην πόλη;Γιατί δεν παντρεύονται τα παιδιά μας;Όλα ξεκινάνε από την κοινωνία μας που έχει δώσει απλόχερα πολλά πράγματα στους νέους στερώντας ταυτόχρονα άλλα που πιθανόν να ήταν πιο σημαντικά.Φταίμε όλοι εμείς οι γονείς που δεν μάθαμε στα παιδιά μας το όχι...Φταίμε που δεν δίνουμε στους νέους ορίζοντες και οράματα για να έχουν να παλέψουν για κάτι.Φταίμε που δεν δίνουμε τον αέρα για να αναπνεύσουν οι νέοι αλλά τους δίνουμε οξυγόνο από την φιάλη...."Ολα στο στόμα".Η επανάπαυση των νέων λοιπόν τους οδηγεί στην απομόνωση των πόλεων και στην μη επιστροφή.
Οσο λοιπόν ο γονιός θα στέλνει τα παιδιά του στο μπαρ για να κάνουν γενέθλια για να μην λερώσουν το σπίτι του και να έχει την ησυχία του,όσο ο γονέας θα στέλνει τα παιδιά του μουσική-φροντιστήριο-κολυμβητήριο-γυμναστήριο γιατί έτσι κάνουν όλοι τόσο το παιδί
θα αφυδατώνεται από την αγάπη για τη δημιουργία και την αυτενέργεια......
Αν λοιπόν η σκύλα μάθει στο χασαπιό δεν θα γυρίσει να φυλάξει πρόβατα....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε Β.Π ΜΗΠΩΣ η αναφορες σου γενικα ριχνουν

λαδακι στη φωτια και δεν εξυπηρετουν κατι συγκεκριμενο΄΄εξ ου και το Β.Π φιλε ΠΠ CASOLIN

Ανώνυμος είπε...

Να μην κανουμε και λιγάκι χιούμορ φίλε 3.42; Πραγματικα,εδω και εβδομαδες βλεπω, σε καθε σχετικο θεμα, μια απιστευτη κοντρα μεταξυ χρηστών από Σέρβια και Βελβεντό! Δεν είμαι από εκεί, γνωρίζω σχετικα, αλλά δεν περίμενα να υπαρχει τόση ένταση! Γι αυτό και το σχόλιο...το οποίο, εδω που τα λέμε, δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια ε; Πάντως ήταν εύστοχος ο χαρακτηρισμός σου, δεν μπορώ να πω....χαχαχαχαχα....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά!Εσείς εκεί ψηλά!!!!πείτε και κανένα ευχαριστώ,αν φυσικά μπορείτε, σε κάποιους που τίμησαν την περιοχή σας και προσπαθούν να μεταλαμπαθεύσουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό τους......Επιτέλους διαψεύστε την κακή φήμη και το λαμπρό προσονύμιό σας που σας ακολουθεί επάξια,φοβάμαι!

Ανώνυμος είπε...

H χρονιά που μόλις άρχισε θα είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τον δήμαρχο Βελβεντού.Είναι η τελυταία χρονιά της θητείας του και η αγωνία του κορυφώνεται με την απέλπιδα προσπάθεια του να διατηρήσει το αυτοδιοίκητο του δήμου του!
Ενω ο ίδιος γνωρίζει οτι αυτό δεν είναι εφικτό, απλά, δημοσίως, για να δώσει την εντύπωση του ''Μέγα Αγωνιστή'', δημιουργεί αντιδράσεις μόνο και μόνο να μην του πουν του χρόνου, οτι δεν αντέδρασε και δεν εκανε τίποτε για την αυτοτέλεια του δήμου Βελβεντού.
Η μεγαλύτερη δοκιμασία του δημάρχου Βελβεντού την τρέχουσα χρονιά θα είναι η καταργηση του υπάρχοντος δήμου Βελβεντού στο πλαίσιο Καποδίστριας 2 και το γεγονός οτι η εδρα του δήμου θα είναι τα Σέρβια.
Δεν θέλει ουτε στο όνειρό του να βλέπει τέτοια προοπτική, οτι τα Σέρβια θα είναι εδρα μεγάλου δήμου...
Ενδεικτικό οτι δεν θέλει στην καθημερινότητα του να ακούει ''Σέρβια'' είναι το εξής
Σε προηγούμενη ανάρτηση για τον δρόμο Κοζάνη-Λάρισα και στην μακροσκελή παρέμβαση του για τον δρόμο, τα ''Σέρβια'' δεν τα εμνημόνευσε ούτε μια φορά, λές και η Εθνική Οδός Κοζάνη-Λάρισα διέρχεται μέσω...Βελβεντού!!!!
Ο δήμαρχος Βελβεντού αγωνίζεται να επανεκλεγεί δήμαρχος Βελβεντού και μόνο... Δεν εχει πολιτικά οράματα πέραν του Βελβεντού και ηδη κορυφαιοι Αναλυτές επι θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπουν οτι η αντίδραση του με εκδηλώσεις κατα του Καποδίστρια 2 θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ενταση την τρέχουσα χρονιά...Και δεν είναι τυχαίο, οτι του εχουν προσάψει τον τίτλο ''Ιθύνων Νούς'' των αντιδράσεων αυτων στον Βελβεντό για τον Καποδίστρια Νο2!!!!

ai-vreS είπε...

Σχόλιο από ανώνυμο: (έξω κάτι ...γαλλικά)

ANTE ASE MAS ME TIS BLAKEIES SOU EDW. EBGALE O DHMARXOS MAS MIA OMILIA GIA MAS GIA TH NEOLAIA TOU VELVENTOU KAI TO EXETE EKSEFTELISEI ENTELWS. TON FAGATE TON ANTHRWPO. TOSES MERES SAS PARAKOLOUTHO. O DHMARXOS MAS OUTE POU ASXOLHTHIKE MAZI SAS. OUTE MIA FORA. ESEIS TON FAGATE. TI ANTHROPOI EISTE TELIKA? TOSO KAKOPSYXOI? TOSO ANOHTOI? TOSO KAKOHTHEIS? KAI THELETE NA RTHOUME KAI STA SERBIA? TI NA KANOUME EKEI? MAZI SAS? GIATI? GIA NA KANOUN KUMANTO STIS TYXES OLONON MAS KATI BLAKES SAN KAI SENA?

DEYTEROETHS FOITHTHS APO VELVENDO είπε...

KAI SEIS APO TO BLOG KOPSTE EPITELOUS KAPOIA KSEKARFOTA SXOLIA APO KATI TYPOUS KAKO-HTHEIS SAN KAI TON PARAPANO 7.33. LIGOS SEBASMOS STH NEOLAIA DEN THA PEIRAZE. TAXA OLOI ENDIAFERESTE GIA MAS TOUS NEOUS. TO BLEPO EDO POSO ENDIAFERESTE. ALLA ANTI ALLON TA SXOLIA THS ANARTHSHS. TOULAXISTON OSA AFOROUN ALLA THEMATA NA TA METAFERETE EKEI. KAI SEBASTEITE EPITELOUS TOUS NEOUS. SEBASTEITE MAS.

ai-vreS είπε...

Φίλε φοιτητή,
έχεις δίκιο. Κάποιοι έχουν ξεχάσει πώς γίνεται ο δημοκρατικός διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

KAI EKTOS AYTOU O KYRIOS 7.33 GRAFEI XONTROEIDESTATA PSEMATA. DIABASA KAI PALI TO KEIMENO TOY STERGIOU GIA TON ETHNIKO DROMO KAI METRHSA OTI TA SERBIA TA ANAFEREI 4 FORES. OUTE MIA OUTE DIO, ALLA TESSERIS. TORA KATALABAINO GIATI DEN EBALE TO SXOLIO AYTO SE EKEINH THN ANARTHSH. POLY APLA GIA NA MHN PSAKSOUN OI ANAGNWSTES TO KEIMENO STERGIOU KAI KATALABOUN OTI O KYRIOS 7.33 LEEI PSEMATA. TETOIOS YPOKRITHS KAI ELEEINOS TYPOS. AYTOS EISAI KYRIE TON SERVION. PSEFTHS KAI EGKATHETOS GIA NA TROFODOTHSEIS TO MISOS ANAMESA STIS DIO KOINONIES. ENAS SYGXRONOS MAKIABELI. (AN KAI ADIKOUME KAI TON MAKIABELI POU TON XARAMIZOUME GIA NA SE XARAKTHRISOUME)

Το Προφίλ μας