Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Εγκρίθηκε το ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ 2010 στο Δήμο Πτολεμαΐδας

Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου Πτολεμαϊδας για το 2010 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας. Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη «το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ Ν. 3463/06, ΠΔ 185/2007 υποχρεώνει τους Δήμους να συντάξουν Επιχειρησιακά Προγράμματα με χρονικό ορίζοντα τετραετίας τα οποία και θα πρέπει να εξειδικεύονται σε ετήσια σχέδια δράσης. Στόχος είναι ο ορθολογικότερος προγραμματισμός λειτουργίας του Δήμου, η βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του και η μέγιστη αξιοποίηση των πόρων με βάση τις πραγματικές του ανάγκες». Με την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού του ετησίου προγράμματος δράσης του Δήμου Πτολεμαϊδας και από τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης του εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος προέκυψαν ανάγκες και κρίσιμα ζητήματα για τα οποία απαιτείται ένας βραχυπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός που αποτυπώνεται στα ετήσια σχέδια δράσης. Σαφώς λαμβάνονται υπόψη δεδομένα που επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου όπως:
1.Αρμοδιότητες που μεταφέρονται στην Τ.Α. χωρίς παράλληλα τη συνταγματική επιβαλλόμενη μεταφορά κονδυλίων
2.Κατάθεση καθημερινών παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών για τα οποία απαιτούνται άμεσες λύσεις
3.Νέα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης που απαιτούν αλλαγή και προσαρμογή της λειτουργίας των υπηρεσιών
Για το 2010 οι γενικές κατευθύνσεις της διοίκησης δεν διαφοροποιούνται και επικεντρώνονται στις ακόλουθες θεματικές προτεραιότητες:
-Ορθολογικότερη πολεοδομική ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών -Επέκταση και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου -Μείωση της αστικής ρύπανσης και βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας της πόλης -Περιορισμός του κοινωνικού αποκλεισμού -Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών παιδείας και πολιτισμού -Βελτίωση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών -Εσωτερική ανάπτυξη του Δήμου εφαρμόζοντας τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, της αποτελεσματικής και αποδοτικής διοίκησης -Προστασία και ασφάλεια των πολιτών
Η δομή του ετήσιου προγράμματος ακολουθεί τη δομή του Ε.Π. σε άξονες, μέτρα, γενικούς στόχους και δράσεις. Ο κ. Τσιούμαρης ζήτησε την προσοχή των μελών του δημοτικού συμβουλίου σε κάποιες δράσεις όπως πχ. αυτή της κοινωνικής πολιτικής όπου εντυπωσιάζει ο αριθμός των επισκεπτών στην νεοσυσταθείσα υπηρεσία του δήμου, από την οποία έχουν περάσει 14 μετανάστες, 40 άνεργοι, 35 αθίγγανοι, 30 χρήστες ουσιών, 15 φυλακισμένοι και αυτό δίνει την κατεύθυνση της προσφοράς για το μέλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Πριν από δέκα ημέρες περίπου ψηφίστηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Κοζάνης για το 2010. Χτες ψηφίστηκε το αντίστοιχο πρόγραμμα του Δήμου Πτολεμαΐδας για το 2010.
Στο Δήμο Σερβίων στις 14 Δεκεμβρίου 2009 ψηφίστηκε, πλειοψηφικά, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Σερβίων για το 2009 (!!!!!) ( ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2009!!!).

Τότε μίλησα για ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Κος Δήμαρχος αντιδρώντας σ’ αυτό το χαρακτηρισμό μας είπε ότι έπρεπε δήθεν να ψηφιστεί το ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2009 γιατί έτσι δήθεν όριζε το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δράσης.
Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν για άλλη μια φορά.
Όλοι οι δήμοι ψηφίζουν τα προγράμματα δράσης τους για το επόμενο έτος δηλ. για το 2010 και εμείς εδώ στα Σέρβια ψηφίζουμε για το 2009 !!!!!!!!!!

ΥΓ: Στα Σέρβια, μας αξίζει καλύτερη διοίκηση. Και καταλληλότεροι ηγέτες.

Το Προφίλ μας