Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Αλιβιζάτος για εκβιασμό αντιπροέδρου του ΣτΕ: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

Ρουκέτες για τη στοχοποίηση και τον εκβιασμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ εξαπέλυσε σήμερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος.
Επιπλέον, χαρακτήρισε «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία των 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

Όπως εξήγησε, ο εκβιασμός σε βάρος του δικαστή ήταν άμεσος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημιοσεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος.
Ο κ. Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη, γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε, επιπλέον, πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας