Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαιδα: Δελτίο Τύπου Για την Υγεία

Η ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και στο νοσοκομείο της περιοχής  μας (Μποδοσάκειο) αντικατοπτρίζει τη «σοβαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την ανθρώπινη υγεία.
Επιλέγουν εδώ και χρόνια τη συνεχή υποχρηματοδότησηση, υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με φυσικό επακόλουθο της ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, φαρμάκων, εργαλείων, κλείσιμο κλινικών, συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ποιος πληρώνει τη διαφορά;

Ø  Ο κάθε ασθενής που πρέπει να πάει στο νοσοκομείο με αγορασμε΄να τα φάρμακά του από το εμπόριο, αναλώσιμα υλικά και σεντόνια.
Ø  Ο κάθε εργαζόμενος που για να έχει δωρεάν παροχές υγείας, έχει κρατήσεις στο μισθό του και αυξήσεις στη συμμετοχή του για επισκε΄ψεις στα νοσοκομεία και φάρμακα.
Ø  Ο κάθε συνταξιούχος που η πετσοκομμένη σύνταξη του δε φτάνει για την αγορά των υπερτιμημένων φαρμάκων
Ø  Η κάθε γυναίκα ως μάνα, σύζυγος, συνοδός ή ως ασθενής που ξέρει πολύ καλά από υπερβολικό κόστος υγείας στο σπίτι (με μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, άδεις από την εργασία, ταλαιπωρία με μακροχρόνιες λίστες αναμονής, αδυναμία δημόσιων μονάδων να ικανοποιούσουν τις ανάγκες σε ιατρικές και εργαστηριακές ανάγκες κλπ.)

Πόσο θα αντέξουμε ακόμα την επικίνδυνη και εγκληματική αυτή πολιτική στην υγεία;

Αγωνιζόμαστε στην περιοχή μας, γνωρίζοντας ότι είναι μια καλοστημένη παγίδα να βλέπουμε το πρόβλημα ως τοπικό, είναι γενικό. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας επικρατεί η ίδια κατάσταση και επομένως χρειάζεται από όλες μας ίδια αντιμετώπιση. Καλούμε τις γυναίκες της περιοχής μας να μην ανεχτούν άλλο αυτή την εξαθλίωση να σηκώσουν το ανάστημά τους, να κάνουν την απογοήτευση τους συλλογικό αγώνα για:

Ø  Να διεκδικήσουμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ø  Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
Ø  Να καταργηθούν για όλους πληρωμές και συμμετοχές για υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας για φάρμακα.


Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας
2463100915, Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου