Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οδικός κώδικας πολιτικής εκτροπής

Του Βασίλη Μαγκλάρα
Μα είναι δυνατόν με αναμμένο δεξιό φλάς να πας αριστερά..; Είναι δυνατόν..;
Όχι, πες μου υπάρχει άρθρο, παράγραφος, σημείωση, ψιλά γράμματα κάποιου κώδικα που να επιτρέπει κάτι τέτοιο και να το βρίσκεις σωστό και να τ’ ακολουθείς, ενώ βλέπεις ότι θα προκαλέσεις δυστυχήματα;
Και καλά… Άντε «πρώτη φορά Αριστερά» το κάναμε το λάθος. Μας έπεισες για την ασφαλή οδήγηση, επειδή λέει είχες οδηγό τζιμάνη με «λαχούρ» πουκάμισο που γνώριζε τα σήματα και τον οδικό χάρτη απ’ έξω κι’ ανακατωτά. Έλα όμως που δεν είχε πιάσει τιμόνι στα χέρια του σε πραγματική κυκλοφορία και  ήθελε να κάνει και κόντρες με τους Ευρωπαίους οδηγούς της Formula 1… Που τον στέλνεις κύριε; Πως του εμπιστεύεσαι «τιμόνι» αφού ξέρεις ότι θα πάρεις κόσμο στο λαιμό σου; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και το όχημα γλιστρά-γλιστρά βασανιστικά χωρίς κατεύθυνση χωρίς προορισμό;

Άσε που όταν το διαπίστωσες αντί να διορθώσεις την οδική συμπεριφορά θεώρησες καλύτερο να ρωτήσεις τους επιβάτες να σου πουν με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ-σε μια αγγλόφωνη εκδοχή(με γνώση αγγλικών οι επιβάτες το αγλάισμα εκμάθησης άνευ διδασκάλου)- αν θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο ή να βγουν εκτός δρόμου… Τώρα φταίει η άγνοια των αγγλικών, φταίει η άγνοια κινδύνου των επιβατών, φταίνε και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής που φυσικά συναθροίστηκαν στην δημοψηφιστική νίκη, επικράτησε προς στιγμή, για λίγες ώρες δηλαδή το ΟΧΙ. Μόνο για λίγες ώρες, γιατί αμέσως μετά ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΣ(!!!) το ΝΑΙ.
Μη με ρωτήσετε πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ γιατί την ίδια απορία έχω κι’ εγώ παρ’ ότι ξεσκόνισα ότι ξενόγλωσσο λεξικό έχω για να βρω σε ποια γλώσσα το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ και μάλιστα σε στάση υπακοής.
Αλλά λες εντάξει πρώτη φορά αριστερά ήταν. Δεν ήξερες που ακριβώς να στρίψεις, είχαν χαλάσει και τις οδικές επισημάνσεις οι υποσχέσεις στους αγανακτισμένους, χάθηκες στη μετάφραση της εφαρμογής του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Όμως αντί όλα αυτά να σε προβληματίσουν για τον ιδεολογικό εκτροχιασμό, επιμένεις πεισματικά να προχωράς με το δεξί φλάς  αναμμένο. Ναι με δεξί φλάς και να ισχυρίζεσαι ότι πας για Δεύτερη φορά Αριστερά. Εκείνο το «δις εξαμαρτείν ου…» και τα λοιπά, δεν σου λέει τίποτα; Τόσο αριστερή συνείδηση; Μα τόσο, που είδες το 3ο Μνημόνιο σαν επίτευγμα και έκαψες τις αντιστάσεις σου; Βέβαια απ’ ότι μας είπες με πόνο ψυχής έβαλες την υπογραφή σου φαρδιά πλατειά και με πολλούς αστερίσκους, για να επισημάνεις το πολιτικό απόσταγμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Με αυτό το πολιτικό απόσταγμα που μας έφερε το τρίτο Μνημόνιο μπορούμε πλέον να ξεπουλάμε αντί πινακίου φακής την περιουσία του Λαού. Ναι, γιατί ο Εθνικός πλούτος είναι περιουσία ενός Λαού που αγωνίστηκε για να τον αποκτήσει. Που αντιστάθηκε σε κατακτητές, που πάλεψε μέσα από διχαστικές πολιτικές, και δούλεψε εκατομμύρια εργατοώρες για να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
Μέσα απ’ αυτή τη «σκληρή» μα πολύ «σκληρή» διαπραγμάτευση ξεπουλάμε το ΝΕΡΟ, την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ, τα ΤΡΑΙΝΑ, σε τιμές ανάλογες με την αξία της μεταγραφής ενός μέσου ποδοσφαιριστή(μέσου είπα όχι του Μέση)!!!
Μέσα απ’ αυτή τη «σκληρή» μα πολύ «σκληρή» διαπραγμάτευση δεχόμαστε το ποινολόγιο που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας με όρους ή άνευ όρων.                                                                       
Μέσα απ’ αυτή την «σκληρή έως πολύ σοφτ» διαπραγμάτευση περικόπτουμε μισθούς και συντάξεις-κύριες και επικουρικές-ευτελίζοντας την εργασία και εξοντώνοντας τους απόμαχους της ζωής οδηγώντας τους σε ένδεια, κοινωνική απομόνωση και ταπείνωση.
Μέσα απ’ αυτή την «σκληρή» έως παγερά αδιάφορη διαπραγμάτευση αντιμετωπίζουμε τον Ελεύθερο επαγγελματία φορτώνοντάς τον με νέους έμμεσους και άμεσους φόρους την ώρα που χαρίζουμε ελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μέσα απ’ αυτή τη «σκληρή» έως το «πάρτα όλα» διαπραγμάτευση επιβάλλουμε νέους ΕΝΦΙΑ και ελεύθερους πλειστηριασμούς έτσι που να διαμορφώνεται «το κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» σε «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».
Ναι, μέσα απ’ αυτή τη «σκληρή» και δίχως όρους και όρια διαπραγμάτευση βλέπουμε τη ζωή μας να βγαίνει στο σφυρί και τη χώρα μας  «περιμένοντας τους βαρβάρους».
Ναι, μέσα απ’ αυτό το πολιτικό απόσταγμα της «σκληρής» διαπραγμάτευσης, ξέρουμε πλέον πολύ καλά ότι δεν υπάρχει αύριο αφού έχει χαθεί το σήμερα. Απλά δεν περιμέναμε ότι το δεξί φλάς ήταν συνειδητή επιλογή σε μια στροφή αριστεράς.
                                                                                                                                                                  magklarasvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας