Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Σε αρχαίο τάφο ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στον Βαθύλλακο

Σε αρχαίο τάφο ανήκουν τα οστά από ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στη Τοπική Κοινότητα  του Βαθυλάκκου του Δήμου Σερβίων Βελβεντού  από κάτοικο της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκε από την  πρώτη στιγμή η ασφάλεια Κοζάνης ενώ  λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Κοζάνης. Σύμφωνα με την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κ. Αρετή Χονδρογιάννη,
πρόκειται για νεκροταφείο που υπήρχε στη περιοχή ο ακριβής χρόνος όμως θα γίνει γνωστός εφ όσον διερευνηθεί από την ανασκαφή, που ξεκινά άμεσα και θα υπάρξουν αποτελέσματα ώστε να δοθεί και η χρονολογία των ευρημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε ανασκαφή σ έναν ελληνιστικό οικισμό κα σ ‘ένα νεκροταφείο στην θέση της παλιά ασφάλτου στην παραλίμνια περιοχή του Ροδίτη.
Οι δυο περιοχές είναι κοντινές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κοινά σημεία στις δυο ανασκαφές, όπως ανέφερε η. Χονδρογιάννη.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου