Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αγανακτισμένοι στον καιρό του Τσίπρα

Του Νότη Παπαδόπουλου
Θυμάστε τότε που ο κ.Τσίπρας κυκλοφορούσε στην πλατεία ανάμεσα στους αγανακτισμένους και αντάλλαξε χειραψίες επιδοκιμάζοντας τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης,των μνημονίων ακόμη και της Βουλής; Τότε που πήγαινε στα μπλόκα του "Δεν πληρώνω" ή στις συγκεντρώσεις των αγροτών και των συνταξιούχων και υποσχόταν μείωση φόρων στα αγροτικά εισοδήματα και 13η σύνταξη στους απόμαχους της εργασίας;
Ε λοιπόν, εκείνες οι μέρες του  διαλόγου με τις μάζες, του ...επαναστατικού και   ξέγνοιαστου λαϊκισμού πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται από μία ολόκληρη ομάδα σωματοφυλάκων που σε κάποιες περιπτώσεις π.χ. στην ΔΕΘ φτάνουν ακόμη και τους δέκα - θυμίζοντας εικόνες προστασίας Ρώσων ολιγαρχών. Ακόμη και στην κεντρική ομιλία του κ.Τσίπρα στο Βελλίδειο - σε χώρο απολύτως ελεγχόμενο και με κομματικό κυρίως ακροατήριο- η συνοδοί ασφαλείας του Πρωθυπουργού ήσαν τουλάχιστον έξι!  

Τo αποκορύφωμα των μέτρων ασφαλείας ωστόσο συναντά κανείς στην Ηρώδου Αττικού η οποία είναι σφραγισμένη νύχτα -μέρα με κλούβες (ούτε πεζός δεν μπορείς να  κατέβεις προς το Μέγαρο Μαξίμου) ενώ απαγορεύεται στους πολίτες ακόμη και να διασχίσουν τον Εθνικό Κήπο και να φτάσουν μπροστά από το Προεδρικό και το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Με τέτοιες εξωφρενικά αυστηρές  εντολές φύλαξης δεν ήταν καθόλου παράξενο -αν και ήταν αποτρόπαιο- το ότι οι συνταξιούχοι που θέλησαν χτες το πρωί να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ,για τις μειώσεις  στις συντάξεις τους και τα ψέματα Κατρούγκαλου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ακόμη και με δακρυγόνα . Μία αντιμετώπιση που προκάλεσε - όπως διέρρεαν πηγές του Μαξίμου - την οργή του κ.Τσίπρα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη , ωστόσο κανείς δεν αισθάνθηκε αρκετά θιγμένος για να υποβάλει την παραίτησή του και κανείς δεν απομακρύνθηκε από την θέση του !

Είναι αναμενόμενο πως όταν υπόσχεσαι τα πάντα σε όλους για να κερδίσεις τις εκλογές και ως κυβερνήτης κάνεις ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκες και δεν έχεις καν την πολιτική ευθιξία και το φιλότιμο να ζητήσεις συγγνώμη, αργά ή γρήγορα θα βρεθείς αντιμέτωπος με την οργή και την αποδοκιμασία του κόσμου.

Μια ματιά στην δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής (και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα) δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κατά 78% αρνητικά διακείμενοι προς την κυβέρνηση Τσίπρα ενώ σχεδόν το 20 %  είναι ακόμη και οργισμένοι /αγανακτισμένοι . Παράλληλα η πλειονότητα των ερωτηθέντων σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ζητούν εκλογές τώρα ενώ η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία φτάνει τις 20 μονάδες υπέρ του αρχηγού της ΝΔ .

Δυστυχώς όταν μία κυβέρνηση παρουσιάζει τέτοια εικόνα κατάρρευσης ο εύκολος τρόπος να αντιδράσει είναι να πολώσει τα πράγματα για   να συσπειρώσει πάνω σε ιδεολογικές γραμμές τους ψηφοφόρους της. Πόσο ,μάλλον, όταν πρόκειται για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξ αρχής πόνταρε στη ρητορική του μίσους, στον  διχασμό και στο "αυτοί ή εμείς" για να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς και να φοβίσει τον κόσμο.

Είναι στο χέρι των θεσμών - και ιδιαίτερα της ελληνικής Δικαιοσύνης- να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αντισταθούν με κάθε τρόπο στην αναμενόμενη  νέα βουτιά της χώρας στα λασπόνερα .
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπουλια"! Θυμάστε ποσο έβριζαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους Σαμαροβενιζελους, μολις πήραν εξουσια στα χερια τους;

Το Προφίλ μας