Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Εκλογές ΓΣΕΒΕΕ: Μεγάλος κερδισμένος η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχασε σχεδόν επτά μονάδες - Οι έδρες της μειώθηκαν από τις 11 στις 7 - Μεγάλος κερδισμένος η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ 
Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Συνομοσπονδία Ελλήνων Βιοτεχνών και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η ΑΣΚΕΒΕ - Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δεύτερη στις προηγούμενες εκλογές, βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα το ποσοστό της να πέσει από το 21,4% στο 14,55% και να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Οι έδρες που καταλαμβάνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μειώθηκαν στις 7 από τις 11 που είχε το 2013.
Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ήταν η παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ η οποία συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,7% και τον αριθμό των εδρών της σε 27 από 25 το 2013.
Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Ποσοστιαία τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η ΔΑΚΜΕ (ΝΔ) η οποία αύξησε το ποσοστό της στο 16,43% από 12,66% το 2013 και τον αριθμό των εδρών της σε 8 από 6.

Στους χαμένους των φετινών αρχαιρεσιών της ΓΣΕΒΕΕ ήταν και η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση του ΚΚΕ, η οποία έλαβε 15,02% και 8 έδρες από 17,9 % και 9 έδρες το 2013 και ισοψηφεί με την παράταξη της Ν.Δ.

Τέλος η ΡΑΚΕΒΕ - Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων που στηρίζεται από τη ΛΑΕ συμμετείχε για πρώτη φορά και έλαβε 3,28% και 1 έδρα.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr

2 σχόλια:

 1. Αποτελέσματα χθεσινά εκλογών στην ΓΣΕΒΕΕ με 140000 εγγεγραμένα μέλη
  ΠΑΣΟΚ... 50,7% !!!!!
  Ν.Δ ..........16,43%
  ΚΚΕ..........15,02%
  ΣΥΡΙΖΑ......14,55%.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
  ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου