Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ομιλία Φώφης Γεννηματα, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη συζήτηση της Βουλής για την διαπλοκή και την διαφθορά

Απ΄ότι βλέπω ο κ. Πρωθυπουργός είναι εκτός αιθούσης και απ’ ότι καταλαβαίνω ο τζαμπα μάγκας επέλεξε να το βάλει στα πόδια. Δεν κάθεται να ακούσει την απάντηση σε όλα όσα μας κατηγόρησε. Αισθάνομαι την ανάγκη να ξανασυστηθώ. Ονομάζομαι Φώφη Γεννηματά και είμαι περήφανη για την παράταξη μου, την οικογένεια μου την διαδρομή της την διαδρομή μου. Μια διαδρομή με υψηλά πρότυπα, κανόνες και αξίες. Μια διαδρομή ανιδιοτελούς προσφοράς στο φως και όχι στο σκοτάδι. Τα δικά μου βιώματα από την πολιτική έχουν ρίζες σε μια εποχή πραγματικής αλλαγής αληθινής ελπίδας πραγματικής αριστεράς. Την εποχή της εθνικής συμφιλίωσης του ΕΣΥ, της κοινωνικής δικαιοσύνης της πολιτικής για τον άνθρωπο.
Νομίζετε κ. Τσιπρα ότι μπορείτε να μου/μας κουνάτε το δάχτυλο; Δεν έχετε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα.

Δεν σηκώνω μπουλινγκ
Το μπουλινκ εκεί που σας παίρνει.
Εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σας, ντρέπομαι που παρακολούθησα αυτή τη συζήτηση σε αυτή τη συγκυρία για τη χώρα.
Κύριε Τσίπρα,
Έχετε καταφέρει το αδιανόητο:
Μηδενίσατε τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Φορτώσατε στη πλάτη των πολιτών
τα capital controls
ένα τρίτο και επώδυνο μνημόνιο.
ένα νέο χρέος 86 δις ευρώ.
Ύφεση αντί ανάπτυξη
Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας , χαρίζοντας στους πιο ακραίους εκπροσώπους του διεθνούς νεοφιλελευθερισμού, αυτά που ζητούσαν από όλες τις Κυβερνήσεις από το 2009 και μετά.
Η κληρονομιά που αφήνετε πίσω σας, φεύγοντας περιλαμβάνει επιπλέον:
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια.
Το πλήρες ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος σε εξευτελιστικές τιμές παράλληλα με μία τρίτη και αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση 20 δις ευρώ.
Την πώληση κόκκινων δανείων, αξίας 40δις ευρώ, το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Και φυσικά, ένα δημοσιονομικό κόφτη που κρέμεται ως «Δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τους μισθούς και τις συντάξεις.
Κι έρχεστε σήμερα, κ.Τσίπρα , και τι μας ζητάτε;
Να ξαναμιλήσουμε για διαπλοκή.
Ε λοιπόν, ναι, κύριοι της Κυβέρνησης, να συζητήσουμε για τη διαπλοκή όσες φορές θέλετε.
Αλλά να το κάνουμε με συναίσθηση της πραγματικής ευθύνης και της ζημιάς που έχετε προκαλέσει και εξακολουθείτε να προκαλείτε καθημερινά στη χώρα.
Έχετε διαψεύσει κάθε προσδοκία, κάθε προεκλογική σας υπόσχεση έχει πεταχτεί στον κάλαθο των άχρηστων.
Από την καουμπόικη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, στα κροκοδείλια δάκρυα της εφαρμογής των μνημονίων.
Από το κίνημα «δεν πληρώνω», στις εισφορές Κατρούγκαλου και από τη σεισάχθεια, στους πλειστηριασμούς της πρώτη κατοικίας. Συγχαρητήρια.
Και τι κάνετε γι’ αυτό;
Προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή του Ελληνικού λαού απ’ τα σημειώματα της Εφορίας, από τα λουκέτα, απ’ τη συρρικνωμένη σύνταξη, από την ανεργία, από τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, από το ανύπαρκτο ΕΚΑΣ.
Η προσπάθειά σας να αποπροσανατολίσετε είναι προκλητικά εμφανής. Φτάνει.
Δήθεν σηκώνετε το γάντι της αντιπολίτευσης για να πείτε ξανά πως «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι»… για πόσο καιρό θα μας το λέτε αυτό.
Ξανά και ξανά, λοιπόν, η ίδια συνταγή.
Βάλσαμο της πείνας η μάχη κατά τη διαπλοκής.
Με όπλο όχι τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά το… χωνί της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.
Τελικά, τίποτα το δημιουργικό, τίποτα το συναινετικό δεν έχετε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο.
Ο μόνος δρόμος για εσάς ο διχαστικός λόγος και μη μας ειρωνεύεστε.
Η δηλητηριώδης προσπάθειά σας να στοχοποιήσετε.
ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
Εμείς απαιτούμε να ελεγχθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες για όλες τις υποθέσεις – χθες, σήμερα και αύριο – που σχετίζονται με ΜΜΕ, επιχειρηματίες, κόμματα, πολιτικά στελέχη και ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ κόστισαν στο δημόσιο συμφέρον.
Όποιον και αν αφορούν, χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις.
Αποτελεί όμως πρόκληση και απύθμενο πολιτικό θράσος να παρουσιάζεστε εσείς που φορτώσατε στο Ελληνικό Δημόσιο και στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 100 δις με την τυχοδιωκτική πολιτική σας, ως ο προστάτης του δημοσίου συμφέροντος, σηκώνοντας κάθε τόσο μια πλαστική σημαία ευκαιρίας ως φλάμπουρο δήθεν για την κάθαρση του δημόσιου βίου!
Στήνετε ανεμιστήρες λάσπης, αλλά καταλάβετε το καλά, στα νέα «λαϊκά δικαστήρια» που επιχειρείτε να στήσετε δεν είστε πλέον οι κατήγοροι… ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης,
Πόσο βαθιά ψάξατε;
Έχετε, πράγματι, τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν για εσάς τη “βρώμικη” δουλειά. Αλλά και εσείς δεν υστερείτε. Ήρθατε εδώ και προσπαθήσατε να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι επί των ημερών μας βρήκαμε 15 εκ. και απορείτε τι τα κάναμε; πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμα; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για όλα αυτά εμείς διατάξαμε τον έλεγχο στο κόμμα με ορκωτούς λογιστές και αφορούν πολύ παλιότερες εποχής και είναι μέρος του πορίσματος που εμείς δώσαμε στον εισαγγελέα. Για να τελειώνει λοιπόν αυτή η χυδαιότητα. Μας είπατε ότι δεν ξέρετε που να βάλετε τα 5ευρα, αλλά αλήθεια πείτε μας ρωτήσατε τους υπουργοί σας που ξεχνούσαν μερικά εκατομμύρια και μετοχές που δεν δήλωναν στο πόθεν έσχες. Η ό έλεγχος σας δεν αγγίζει το στενό σας περιβάλλον.
Αλήθεια, τι ανακαλύψατε;
Μήπως βρήκατε ποιο είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα από συστάσεως ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα που έβαλε ορκωτούς ελεγκτές να ελέγξουν σε βάθος τα οικονομικά του, στέλνοντας μάλιστα το πόρισμα στον Εισαγγελέα;
Μήπως βρήκατε ποιο είναι εκείνο το κόμμα που οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του κορυφαίο στέλεχος; Ποιος άλλος είχε τόσο ισχυρά αντισώματα;
Μήπως αναγνωρίσατε την υπογραφή κάτω απ’ τους νόμους για το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το νέο σύστημα ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, την καταπολέμηση της διαφθοράς των δημοσίων λειτουργών;
Σας είπαν, άραγε, αυτοί που σήμερα ορκίζονται στο όνομα των εισαγγελέων, ποιοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τον ίδιο τον θεσμό των Εισαγγελέων Διαφθοράς;
Να μη σας κρατούμε σε αγωνία. Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
Η μόνη πολιτική δύναμη που τόλμησε να αντιμετωπίσει με μέτρα και μεταρρυθμίσεις τη θεσμική διαφθορά.
Εμείς ψηφίσαμε την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων. Δεν κρυβόμαστε πίσω από κανέναν. Μήπως ήρθατε λοιπόν σήμερα να υποδείξετε στη δικαιοσύνη τι στάση πρέπει να κρατήσει από εδώ και πέρα;
Μην σπεύδετε, λοιπόν, να συκοφαντείτε πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί.
Αρκετά, λοιπόν, με τα μεγάλα λόγια.
Βάλτε το καλά στο μυαλό:
Εμείς δε φοβόμαστε!
Συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε!
Όλα στο φως, διαφάνεια παντού!
Σας καλώ λοιπόν και σας προκαλώ, να συνυπογράψετε, σήμερα κιόλας, την πρότασή μας για εξεταστική επιτροπή από το 2000, και αύριο να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ελεγκτικές εταιρείες, να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα. Τότε και μόνο θα μπορείτε να μας ξαναμιλήσετε εμάς.
Ιδού η Ρόδος, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αλλά εσείς έρχεστε εδώ να μας πείτε για τη “διαφθορά των άλλων”.
Αλήθεια, η έρευνά σας ασχολήθηκε με όλο το παρελθόν; Ή ακολούθησε επιλεκτική διαδρομή;
Μήπως για μία ακόμη φορά η περίοδος 2004-2009 ήταν απούσα από τον πολιτικό σας σχεδιασμό;
Έχετε βαλθεί να μας κάνετε κι εσείς να πιστέψουμε ότι είναι όντως μια “μαύρη τρύπα” στη σύγχρονη ιστορία μας.
Λες και δεν έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της.
Στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, στους κουμπάρους της διαπλοκής, στους “νταβατζήδες” της δημόσιας ζωής. ‘Η δεν τα ακούσατε ποτέ όλα αυτά να συζητιούνται;
Βολεύει, άλλωστε, η συγκεκριμένη ιστορία.
Βολεύει και την αξιωματική αντιπολίτευση, που αδυνατεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο εξάρτησης απ’ το αρνητικό παρελθόν της.
Αδυνατεί και φυσικά δεν θέλει να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.
Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη που προτιμά να έχει στους κόλπους της παράταξής του κρυφούς συνομιλητές και χειροκροτητές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και πρώτα και κύρια, βολεύει εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ.
Που εν γνώσει σας, έχετε εντάξει στο κυβερνητικό σας σχήμα, εκτός απ’ την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, και τα πειθήνια εκτελεστικά όργανα του σκοτεινού δεξιού παρακράτους.
Έχετε τοποθετήσει «χρήσιμους ανθρώπους» του παλαιού καθεστώτος, ακόμα και πρώην Διοικητή των μυστικών υπηρεσιών, σε κρίσιμα πόστα, για να ελέγχουν, να συντονίζουν, να διευθύνουν.
Να ζητούν διώξεις, να θάβουν και να ξεθάβουν φακέλους.
Να κατευθύνουν τις διωκτικές αρχές, με τη μαεστρία της… εμπειρίας.
Ενορχηστρωμένες έρευνες, περίεργες χρονικές συμπτώσεις.
Ανακριτικές ενέργειες παραμονές κρίσιμων αποφάσεων.
Δημιουργία “κλίματος” -αλήθεια, τι ωραία λέξη- γύρω απ’ τη Δικαιοσύνη.
Με αντάλλαγμα βέβαια την πλήρη αμνηστία της περιόδου 2004-2009.
Όλα τα εργαλεία, όλα τα μέσα, για την ενοχοποίηση, την κατασκευή στόχων: Για όλα, εξ άλλου, φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Και προσέξτε, όχι όλο το ΠΑΣΟΚ. Όχι.
Μόνο αυτό που είναι σήμερα εδώ.
Όσοι πρόλαβαν και είδαν το φως της… Αριστερής Επανάστασης τώρα στρογγυλοκάθονται σε υπουργικές καρέκλες και πολιτικές θέσεις δίπλα στον αδιάφθορο.
Αυτοί που εμείς αποκηρύξαμε, είναι δίπλα σας.
Θαυματουργές καταστάσεις! Το σιντριβάνι της πλατείας Κουμουνδούρου έγινε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για μετανοημένους αμαρτωλούς, που μπαίνουν διεφθαρμένοι ΠΑΣΟΚ οι και βγαίνουν αναβαπτισμένοι αριστεροί κι άδολοι επαναστάτες.
Οι ιδεαλιστές του 3% έγιναν ξαφνικά δελφίνοι της Ηρώδου Αττικού. Και τα ξέχασαν όλα.
Τώρα ξεχνάτε και όσα λέγατε για τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ, το νερό, τις εθνικές οδούς, . Και πώς αλλιώς να γίνει, άλλωστε;
Δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ξέρουν…
Έρχομαι κύριοι της κυβέρνησης στο τρίγωνο της διαπλοκής Κυβέρνηση-Τράπεζα Αττικής-Καλογρίτσας που επιχειρήσατε να στήσετε.
Ο Στόχος σας:
Να ελέγξετε την ενημέρωση, να επιβάλλετε καθεστώς που θα αναπαράγει μόνο τις δικές σας «ειδήσεις», να κάνετε το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL της δικής σας προπαγάνδας.
Το έργο αυτό παίχθηκε σε 6 πράξεις:
Πράξη 1η:
Υπονομεύσατε την ανεξάρτητη αρχή το ΕΣΡ, αφαιρώντας της, την ευθύνη για την διαδικασία χορήγησης των αδειών και μεταφέροντας την αυθαίρετα στον κ. Παππά. Με μοναδικό κριτήριο το ποιος έχει το πιο «χοντρό» πορτοφόλι, ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης.
Πράξη 2η:
Περιορίσατε αυθαίρετα σε 4 τον αριθμό των αδειών, παρά τις δυνατότητες που η νέα τεχνολογία προσφέρει.
Όσο πιο λίγοι, τόσο πιο εύκολα ελέγχονται, σκεφθήκατε.
Πράξη 3η:
Επιλέξατε και ενισχύσατε τον δικό σας εργολάβο γνωστό σε μας και από το ρόλο του το ‘89 .
Τον στηρίξατε ελέω του κ. Σπίρτζη, με αναθέσεις έργων, με σκανδαλώδεις «κατατμήσεις» όπως στην οδό Πάτρας-Πύργου, με μεγάλες υπερβάσεις όπως στη Λέσβο.
Πράξη 4η:
Η Τράπεζα Αττικής στάθηκε στο πλευρό του εργολάβου: Με νέα δάνεια, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με δεκαπλασιασμό των πιστοληπτικών ορίων, εν μέσω capital controls.
Με σκανδαλωδώς ευνοϊκά επιτόκια. Με ανύπαρκτες εγγυήσεις. Κι όλα αυτά για μια επιχείρηση με ανύπαρκτη φερεγγυότητα, με την πιστοληπτική της ικανότητα χαμένη στα τάρταρα.
Όλοι πρέπει να μάθουν πώς η Attica Bank των μηχανικών της Ελλάδας έγινε ΣΥΡΙΖΑ Bank των μηχανισμών του Μαξίμου.
Πράξη 5η:
Με ένα διαγωνισμό-ΚΑΖΙΝΟ και χωρίς ως φαίνεται τήρηση των κανόνων διαφάνειας, δώσατε τις άδειες.
Είπατε ψέματα όμως ότι ελέγξατε το «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών, όπως ειδικά στην υπόθεση του κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια αποδείχθηκε.
Αυτό αποτελεί μείζον θέμα με ποινικές ευθύνες.
Η δουλειά χάλασε. Και τώρα; Το παίζετε «τιμωροί»! Ντροπή κύριοι της Κυβέρνησης. Πουλάτε νομιμοφροσύνη επιβάλλοντας τον Νόμο στις δικές σας παρατυπίες. Και ζητάτε να σας πούμε και μπράβο, να σας χειροκροτήσουμε, ντροπή Κύριοι.
Πράξη 6η:
Επιχειρείτε να προστατεύσετε τις μεθοδεύσεις σας με ωμές παρεμβάσεις όπως αυτή του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ προς στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Εκθέσατε μάλιστα ανεπανόρθωτα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Δυστυχώς για σας, ευτυχώς για τους Έλληνες αποτύχατε.
Πιαστήκατε στα πράσα.
Οι άθλιες μεθοδεύσεις σας θα σας ακολουθούν πάντα.
Γιατί όλοι μα όλοι ξέρουν ότι αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η φασαρία, αν δεν σηκώναμε εμείς το θέμα τόσο ψηλά, τώρα ο κ. Καλογρίτσας θα οργάνωνε το κανάλι του, θα έστηνε την Αίθουσα σύνταξης στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Κι όλα αυτά, χωρίς λεφτά, χωρίς εγγυήσεις. Με μοναδικά εφόδια, μερικά κιλά σανό απ’ την Ιθάκη!
Ελπίζετε ότι θα την ξεχάσουμε αυτήν την ιστορία.
Αλλά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη.
Όχι εμείς, όχι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί.
Θα σας το θυμίζουμε κύριοι της Κυβέρνησης το Βατερλό Καλογρίτσα.
Και θα θυμίζουμε σε κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας το παιχνίδι που συνεχίζετε να παίζετε στο κρίσιμο πεδίο της ενημέρωσης.
Με έναν διαγωνισμό διάτρητο, έωλο, πραγματικό «χάρτινο πύργο».
Και μη μας ξαναπείτε για τα χρήματα των υπερθεματιστών πως θα τα αξιοποιήσετε και πως αυγατίζουν συνεχώς, που ούτως ή άλλως έχουν εγγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2015 με εντολή της τρόικας στον Προϋπολογισμό.
Το «τρίγωνο της διαπλοκής» έχει τους φυσικούς του αυτουργούς που είναι ορατοί. Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν με τα κανάλια, την Τράπεζα Αττικής, τα έργα στον Καλογρίτσα.
Ο κ. Παππάς και ο κ. Σπίρτζης.
Αναλάβατε σήμερα πλήρως την ευθύνη για το διαγωνισμό.
Υπάρχει όμως ηθικός αυτουργός και έχει το δικό σας ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Έρχομαι τώρα στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να στήσει καθεστώς, επιχειρεί την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης.
Γνωστός ήδη ο ρόλος του κ. Παπαγγελόπουλου σ’ αυτό. Δεν διστάζει να προαναγγέλλει δημόσια ή με διαρροές, να δικαιολογεί, να προσπαθεί να επιβάλει δικαστικές αποφάσεις.
Δεν διστάζει η Κυβέρνηση να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης, προσβάλλοντας βάναυσα τον θεσμό και οδηγώντας σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχίας της δικαιοσύνης και ανώτερων Δικαστών.
Δεν δίστασαν μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να δημιουργήσουν μείζον πρόβλημα στην ίδια την χώρα, ανακινώντας αναίτια την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν δίστασε ο κ. Τσίπρας να υποδεικνύει στα Ανώτατα Δικαστήρια το τί και πώς θα πράξουν, ώστε να νομιμοποιήσουν τις πραξικοπηματικές του ενέργειες.
Με αποτέλεσμα να διακοπεί η Συνεδρίαση του ΣτΕ και να υπάρχουν εκκρεμότητες που υπονομεύουν το κύρος του, και την πραγματικά πολύ σημαντική ιστορία του.
Και πρόσφατα η καθεστωτική λογική του κ. Τσίπρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Καλέσατε κ. Πρωθυπουργέ τους Προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων -και όχι τα συνδικαλιστικά τους όργανα- να τους στηρίξετε «τάζοντας» τους αύξηση των δικών τους αποδοχών. Μπόνους αποδοτικότητας;
Μεταχειρίζεστε τα ανώτατα δικαστήρια σαν κυβερνητικά γραφεία και τους δικαστές ως πειθήνιο όργανο της Διοίκησης.
Το χειρότερο όμως ήταν το μήνυμα από τις δηλώσεις που έκανε από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σακελλαρίου, ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται πια με βάση το λαϊκό αίσθημα και όχι με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Ερωτώ ευθέως κύριε Τσίπρα και οφείλετε να απαντήσετε.
Συμφωνείτε με τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου;
Και με την ευκαιρία ας επαναλάβω ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει σε πλατείες και κομματικά γραφεία, από μια κομματικά διορισμένη επιτροπή, από την οποία απουσιάζουν οι Συνταγματολόγοι.
Διαλύστε την Επιτροπή, πριν διαλυθεί από μόνη της και ξεκινήστε την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία αναθεώρησης στην Βουλή!
Και η Βουλή με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες διαλόγου με τους φορείς της κοινωνίας μας.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ανθρώπινος πόνος πιάστηκε στον ιστό της «Αριστερής» διαπλοκής.
Η ιλαροτραγωδία της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος είναι χαρακτηριστική.
Μια διαχείριση με μεγάλο πολιτικό, γεωπολιτικό και ανθρωπιστικό βάρος.
Αλλά και μια διαχείριση με μεγάλα οικονομικά μεγέθη σε αχαρτογράφητες περιοχές.
Από την αρχή, σας ζητήσαμε εθνική συνεννόηση. Εσείς πάλι δεν δείξατε ποτέ καμία τέτοια διάθεση.
Κι έτσι, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν υπάρχει λογοδοσία.
Κοιτάξτε η ανοχή κάπου τελειώνει.
Δώσατε αρμοδιότητες, σχεδόν εν λευκώ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με «προίκα» 74 εκ. ευρώ λόγω του εκτάκτου των συνθηκών.
Συνθήκες που κατά βάση εσείς αφήσατε να δημιουργηθούν και δεν κάνατε καμία προσπάθεια να αλλάξετε.
Δυο στελέχη σας παραιτήθηκαν για αυτούς τους λόγους. Ο ένας, ο κ. Καρατζόγλου αθόρυβα, ο άλλος ο κ. Βουδούρης με καταγγελίες – χειρουργικό χτύπημα ώστε να αφορούν μόνο τον κ. Μουζάλα και να μην αγγίζουν τους πραγματικά υπεύθυνους.
Ενώ υπάρχουν εγκεκριμένοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει ακόμα διαχειριστική αρχή για να τους διαχειριστεί σύμφωνα με τους εθνικούς και τους κοινοτικούς κανόνες.
Έτσι καταλήγουν τα χρήματα σε διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Λόγω των δικών σας παραλείψεων.
Κάνατε τις επείγουσες ανάγκες κανόνα. Παντρέψατε τη διοικητική σας ανεπάρκεια, την ανικανότητα, με την αδιαφάνεια στις διαδικασίες ανάθεσης.
Προκαλείτε ζημιά, μεγάλη ζημιά, οικονομική-ηθική-ανθρωπιστική, που δυστυχώς θα τη βρούμε μπροστά μας…
Και το Ανθολόγιο συνεχίζεται:
Για να εξυπηρετήσετε μάλιστα τη νέα διαπλοκή και την κομματική σας πελατεία δεν διστάσατε να κατασκευάσετε και τα κατάλληλα νομοθετικά εργαλεία.
Δεν διστάσατε να χαρίσετε πρόστιμα για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις με ΠΝΠ μόλις δυο μήνες αφ’ ότου αναλάβατε την εξουσία.
Ποιος ξέρει τι προεκλογικά γραμμάτια ξεχρεώσατε;
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, αρνηθήκατε πεισματικά να αναρτήσετε τους καταλόγους των μεγαλο-οφειλετών που ευνοήθηκαν από την χαριστική ρύθμιση που τους προσφέρατε.
Είναι οι ίδιοι επιχειρηματίες που ευνοούνται από την επιλεκτική δραστηριότητα και το «παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ», του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου;
Όπως λέει ο συγκυβερνήτης σας κύριος Καμμένος;
Οι φωτογραφικές διατάξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Σωρεία διευθετήσεων βρήκαν τον δρόμο ως αυτήν την αίθουσα.
Κλασική περίπτωση η επίμαχη διάταξη που έδωσε τη δυνατότητα σε υπουργούς και βουλευτές να κατέχουν ή να μετέχουν σε offshore εταιρείες, που συρθήκατε να καταργήσετε κακήν κακώς και χωρίς αποτέλεσμα, μετά τον σάλο που προκάλεσε.
Η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ πειστικές απαντήσεις, ούτε βέβαια παραδέχθηκε ποτέ ότι η αμνηστία δόθηκε και δεν μπορεί να ανακληθεί από την κατάργηση της διάταξης.
Ποιοι προστατεύθηκαν από τη διάταξη αυτή; Ποιοι σας την ζήτησαν; Σε ποιους την κάνατε δώρο επιβράβευσης για την αδιαφανή επιχειρηματική τους δράση;
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η επιχείρηση κατά της διαπλοκής έκρυβε σχέδιο να υφάνετε ιστό μαζί της.
Η πολυδιαφημισμένη “πάλη” της Κυβέρνησης με τη διαπλοκή έγινε ταγκό για δύο.
Ένα είναι σίγουρο : Αλώνετε ένα-ένα τα προπύργια της Δημοκρατίας μας.
Πρώτα το Κράτος, ύστερα τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα ΜΜΕ και, τέλος, τη Δικαιοσύνη.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι στοιχείο του DNA των πολιτών.
Δεν έχει χρώμα, δεν έχει ταυτότητα.
Γεννιέται μέσα από τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας.
Είναι η φυσική κατάληξη της ανομίας και της έλλειψης νομικών και ηθικών φραγμών.
Και είναι το βασικό σύμπτωμα μιας Κοινωνίας σε κρίση και μιας Πολιτείας σε θεσμικό αδιέξοδο.
Το δυστύχημα για την χώρα μας όμως είναι ότι αυτή η συζήτηση γίνεται τις ημέρες που “πάνω στο τραπέζι” των θεσμών, των εταίρων και δανειστών μας βρέθηκαν τα μεγάλα θέματα που αφορούν το μέλλον του λαού μας.
Το θέμα της αναδιάρθρωσης και απομείωσης του Δημοσίου Χρέους, οι δημοσιονομικοί στόχοι, η προοπτική για την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια.
Η Κυβέρνηση ήταν εκεί, αλλά δυστυχώς μόνον ως ένας παθητικός θεατής. Ανίκανη, αδύναμη και ανήμπορη να πιέσει, να διαπραγματευθεί, να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται ο λαός μας μετά από θυσίες τόσων ετών.
Τώρα σ΄ αυτές τις πραγματικά κρίσιμες ώρες, χρειαζόταν μια Κυβέρνηση που να εξασφαλίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση και την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ για την διεκδίκησή της.
Μια Κυβέρνηση που θα επιτύχει την αναπτυξιακή συμμαχία στη βάση μιας νέας σχέσης κράτους, κοινωνίας, αγοράς.
Αυτή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορεί.
Η χώρα χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση , άλλη πολιτική.
Η αλλαγή συσχετισμών και η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -και όχι η συντηρητική παλινόρθωση- είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Κλείνω απευθυνόμενη και πάλι στην Κυβέρνηση.
Απέναντι στον λαϊκισμό και στον καθεστωτισμό σας, εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε με τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Στην νέα διαπλοκή απαντάμε με στέρεους και αποτελεσματικούς θεσμούς.
Στην ανομία απαντάμε με πίστη στην νομιμότητα.
Στην προσπάθεια δημιουργίας καθεστώτος, απαντάμε με περισσότερη Διαφάνεια και Δημοκρατία.
Στις απειλές απαντάμε με θάρρος και ευθύνη.
Κοιτάξτε στον καθρέφτη σας για να βρείτε τον “δράκο”, κοιτάξτε γύρω σας για να βρείτε τον υπεύθυνο για το κακό που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας έφυγε όταν μίλαγε η Φώφη. Επέστρεψε όταν μίλαγε ο Καμμένος.

Και η μαγκιά και η ξεφτίλα τελικά τζάμπα είναι

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει ποια η Φωφη. Δεν βαρεσε μία στη ζωή της και είναι και συνταξιούχος από το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΟ. Αεί μουρη να πλινς κανα πιάτο. Τσουρέκια μας τ κάνες κι συ !

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 10.36 Είπε κάτι που δέν είναι αλήθεια? Δεν είπε οτι, θα δώσει την 13η σύνταξη, οτι θα σκίσει το μνημόνιο με ένα νόμο,οτι δεν θα βρεθεί βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου που θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, οτι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ,οτι θα καταργήσει τον ΡΝΦΙΑ, και τόσα άλλα ψέμματα που είπε ο 15μελούς μαθητικής επιτροπής επαναστάτης.

Το Προφίλ μας