Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πάρις Κουκουλόπουλος: Απάντηση στο άρθρο του Σπύρου Κουταβά για τη ΔΕΗ

Αγαπητέ Σπύρο, Διάβασα το άρθρο σου στο Veto News -οι πολιτικά "ένοχοι" στην υπόθεση της Δ.Ε.Η., αντί να σιωπούν κάνουν φασαρία, γιατί;- στις 3 Οτωβριου 2016 κι έχω υποχρέωση ν' απαντήσω, αφού με συμπεριλαμβάνεις ονομαστικά στους "ενόχους". 
Πρώτα απ' όλα, η θεωρητική κατασκευή πάνω στην οποία βασίζεται το "κατηγορώ" σου επί δικαίων και αδίκων, έχει αντίλογο και μάλιστα σοβαρό. Με καλή πίστη κι όχι κακόβουλα, παραθέτω τα σημεία που θεωρώ πιο σημαντικά.
1. Την περίοδο 2007-2008, εκτός από τα γεγονότα στα οποία εστιάζεις, υπήρξαν πολύ σημαντικές εξελίξεις, που αδυνατίζουν την εκδοχή που αναπτύσσεις στο άρθρο σου. 
    − Η Εθνική Επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού (Ε.Ε.Ε.Σ.) ξεκίνησε να λειτουργεί το Σεπτέμβριο του 2007 κι ένα χρόνο αργότερα, πρότεινε να υποχωρήσει ο λιγνίτης στο ενεργειακό μίγμα υπέρ των Α.Π.Ε. και του Φυσικού Αερίου.
    − Σε εφαρμογή αυτής της απόφασης-κατεύθυνσης, δίνονται την περίοδο 2007-2008 αναφανδόν άδειες, τόσο για ανάπτυξη Α.Π.Ε., όσο και για μονάδες Φ.Α.
Οι επενδύσεις σε αμφότερους τους τομείς έγιναν με το αζημίωτο, αφού οι εγγυημένες τιμές των Α.Π.Ε. στη συνέχεια υπήρξαν πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Όσο για τις μονάδες Φυσικού Αερίου, αυτές εδώ και χρόνια είναι σε ψυχρή εφεδρεία και αποζημιώνονται με υπέρογκα ποσά, βάσει του πιστοποιητικού διαθεσιμότητας.
    − Παραμονές του Πάσχα του 2008 (Μεγάλη Πέμπτη), η άδεια της μονάδας Φυσικού Αερίου στην Αλουμίνα από ιδιοπαραγωγής μετατρέπεται σε συμπαραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας