Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβεβαίωση του Μ. Παναγιωτάκη στους φορείς της Κοζάνης : Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να παραλαμβάνει λιγνίτη από τα ιδιωτικά ορυχεία της περιοχής ΜΕΤΕ και ΛΑΡΚΟ

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
«H  ΔΕΗ θα συνεχίσει να παραλαμβάνει λιγνίτη τόσο από το ιδιωτικό ορυχείο της ΜΕΤΕ ΑΕ στο Προσήλιο Κοζάνης όσο  και από το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης,
στο ελάχιστο της ποσότητας που αναγράφεται   στην σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις δυο εταιρίες». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του δήμου Σερβίων Βελβντού  και των εργαζομένων στις δύο επιχειρήσεις.
Ο Μανώλης Παναγιωτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής και ειδικότερα των εργαζομένων για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης της ΔΕΗ με τις δύο εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα δύο ορυχεία, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία  τους  και να προστατευτούν οι 350  θέσεις εργασίας στη περιοχή του δήμου Σερβίων βελβεντού.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης από την πλευρά του υποστήριξε την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας  και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να αυξήσει τις ποσότητες λιγνίτη που λαμβάνει η επιχείρηση από τα δύο ορυχεία.
Από τη πλευρά της ΔΕΗ  έγινε εκτενή αναφορά, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, στην διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας,  στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και στο στόχο που έχει θέσει η πλευρά της ΔΕΗ ώστε το 35% του μίγματος  ηλεκτρικής ενέργειας  που διακινείται στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού  να παράγεται από τον λιγνίτη.
Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας  Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών  του ΥΠΕΚΑ  Μιχάλης Βερροιόπουλος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των Ενεργειακών δήμων,  να ολοκληρώσουν το σχέδιο προτάσεων τους  έως τις 30 Νοεμβρίου . Οι Προτάσεις που θα κατατεθούν στην επιτροπή του υπουργείου που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη  θα αφορούν την ανάπτυξη της  περιοχής, τις σχέσεις  της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες, θέματα που αφορούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος,  τις μετεγκαταστάσεις οικισμών λόγω επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ αλλά και την προετοιμασία της περιοχής  προς την μεταλιγνιτική περίοδο  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/energia/item/44419-diavevaiosi-tou-m-panagiotaki-stous-foreis-tis-kozanis-i-dei-tha-synexisei-na-paralamvanei-ligniti-apo-ta-idiotika-oryxeia-tis-perioxis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου