Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Έντυσαν με εργόχειρα τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της Λευκοπηγής

Με εργόχειρο «έντυσαν» τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της τοπικής κοινότητας Λευκοπηγής, είκοσι δύο  γυναίκες χρησιμοποιώντας 11.000 μέτρα κλωστή,  δημιουργώντας 1.190 πλεκτά κομμάτια, σε περισσότερες από 518 ώρες εργασίας τα οποία και ένωσαν για να τοποθετήσουν περιμετρικά στο δέντρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό.
Ο Πλάτανος που κοσμεί την Λευκοπηγή του Δήμου Κοζάνης βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και χαρίζει στιγμές δροσιάς όλο το καλοκαίρι, έχει ύψος 36μετρα και η περίμετρος του αγγίζει τα 10 μέτρα, ενώ είναι άγνωστη η ημερομηνία που έχει φυτευτεί.  Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η  1η γιορτή για τον Πλάτανο  σε μια εκδήλωση αναγνώστες διάβασαν κείμενα και ποιήματα με θέμα τον πλάτανο, ενώ τα παιδιά του χωριού παρουσίασαν θεατρικά παιχνίδια. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η κ. Ζήγρα στόχος είναι να καθιερωθεί η γιορτή και να βοηθήσουν να γίνει γνωστή η ιστορία του δέντρου που πιθανολογείται  ότι είναι 350 χρόνων  τουλάχιστον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια της 1ης Γιορτής Πλάτανου πραγματοποιήθηκε στην Λευκοπηγή Κοζάνης, με τη συμμετοχή του συλλόγου ΕΜΑΣ Αλέξανδρος και της Εθελοντικής Ομάδας Λευκοπηγής, ενώ την ευθύνη της  διοργάνωσης ήταν της Θεοδώρας Ζήγρα.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Sta Servia o Lazariotis ton xerizose giati tou xalouse to sxedio tis anaplasis, Lazargioti ama i giagia mou eixe rouleman tha itane patini.

Το Προφίλ μας