Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται για τα προσφυγόπουλα

«Η σχολική ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι σκόπιμο να υποστηριχθεί από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό  ,το οποίο θα είναι σωστά ενημερωμένο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των μαθητών. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εξοικείωση με τις μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας καθώς και με τις διδακτικές πρακτικές σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκαν με την διαπολιτισμική εκπαίδευση χρειάζονται πρόσθετες γνώσεις για να χειριστούν το ευαίσθητο αυτό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ζήτημα. Το σεμινάριο της ΕΕΦ σχεδιάστηκε για να καλύψει ακριβώς αυτές τις ανάγκες και ξεκινά μέσα στον Σεπτέμβριο στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη»
Δηλώνει ο υπεύθυνος του προγράμματος από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος διάρκειας 250 ωρών έχουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Πληροφορίες www.eef.gr Παναγιώτης Φιλντίσης 6949 560211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου