Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση από το Δήμο Βοΐου για τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων

Η πρόσφατη θεομηνία με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξε και την περιοχή μας, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές του Δήμου, με σημαντικότερες στην Τοπική Κοινότητα Γαλατινής.
Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και το εργατικό δυναμικό του Δήμου με όσα μηχανοκίνητα μέσα διαθέτει, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία άμεσης ανάγκης, όπου συνέδραμαν στα συνεργεία αντλήσεως του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης.
Άμεσα ο Δήμαρχος Βοΐου επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Πλακεντά, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κάτανα και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Γρίβα , τους ενημέρωσε για την κατάσταση και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη θεομηνία. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας  Παναγιώτη Καρακουλάκη ώστε να γίνει συντονισμός ενεργειών για την καταγραφή των ζημιών και την αποστολή αιτήματος προς την Περιφέρεια για αποζημίωση των πληγέντων.  
Με εντολή Δημάρχου, συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών με επιτόπια αυτοψία των πληγέντων.
Η έκθεση με τις ζημιές και η αίτηση για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών του Δήμου Βοΐου έχει ήδη διαβιβαστεί στην Περιφέρεια για περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας